ΑΕΚ και Προμηθέας προσέφεραν ένα τεράστιο παιχνίδι στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Οι Πατρινοί ήταν καλύτεροι για... 25 λεπτά βρίσκοντας προβάδισμα +14 πόντων όμως η "Ένωση" επέστρεψε με ένα εκκωφαντικό 20-5 στο τελευταίο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου. Το "καινούργιο παιχνίδι" που έγινε στην τέταρτη περίοδο ήταν συγκλονιστικό με τις αλλαγές του προβαδίσματος να είναι συνεχείς, όμως τον Προμηθέα να είναι πιο ψύχραιμος στο φινάλε με ηγέτη τον Χάντερ Χέιλ και να παίρνει μια άκρως σημαντική εκτός έδρας νίκη η οποία του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του για την τετράδα στην Basket League.

Ανώτερος στις λεπτομέρειες ο Προμηθέας από την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν άστοχα από την περίμετρο με τους γκαρντ του Προμηθέα να μην μπορούν να βρουν τον ρυθμό που βρίσκουν συνήθως. Συνεπώς οι μάχες μεταφέρθηκαν στο ζωγραφιστό όπου ο Μόργκαν τα έβαζε διαρκώς με τους Στέφενς και Ετσενίκε. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czpfkdkw61xt)

Με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει στο φτωχό 14-17, και οι δύο προπονητές έψαχναν να αλλάξουν πράγματα στην επίθεσή τους. Κόφεϊ και Μπαζίνας ξεκόλλησαν από μακριά τους Πατρινούς με τον Έλληνα γκαρντ να έχει ξανά εξαιρετική εικόνα μαζί με τον Αντώνη Κόνιαρη. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου οι Πατρινοί ανέβασαν αρκετά την υπέρ τους διαφορά, έχοντας καλύτερα ποσοστά στην επίθεσή τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czpfsvgbnd9d)

Ο Προμηθέας βρήκε διψήφιο προβάδισμα αλλά η ΑΕΚ επέστρεψε

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας συνέχισε με πατημένο το γκάζι παρά την ανάπαυλα, και ανέβασε το προβάδισμά του μέχρι και το  +14 (41-55) με την ΑΕΚ να μην μπορεί να βρει εύκολα το δρόμο στο καλάθι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czpg68zr2k69)

Αυτή η μέγιστη τιμή της διαφοράς ήταν και το σημείο όπου η "Ένωση" γύρισε το τσιπάκι. Με ένα εντυπωσιακό 20-5 η ομάδα του Ηλία Ζούρου όχι απλώς επέστρεψε στον αγώνα, αλλά έμπαινε σε θέση ισχύος στην τέταρτη περίοδο με το buzzer beater του Καράμπελα να την βάζει και μπροστά στο σκορ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czph223r9pk9)

Οι δύο ομάδες αντάλλασσαν διαρκώς χτυπήματα στο τέταρτο δεκάλεπτο με τις άμυνες να έχουν δώσει για τα καλά τη σκυτάλη στις επιθέσεις. Το παιχνίδι είχε μάλιστα αρκετές εντυπωσιακές φάσεις είτε με καρφώματα, είτε με τάπες, είτε με... κρεμασμένα τρίποντα!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czphbrkv1qqp)

Στο τελευταίο λεπτό οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στο 83-83. Ο Χέιλ με γρήγορο λέι-απ νίκησε την αδικαιολόγητα χαλαρή άμυνα της ΑΕΚ σε εκείνο το σημείο και οι Πατρινοί έβγαλαν την επόμενη κρίσιμη άμυνα. Ο Κάουαν έχασε τη μία από τις δύο βολές και η ΑΕΚ αποφάσισε να πάει στο γρήγορο δίποντο με τον Κουζέλογλου να μειώνει στον πόντο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czphj9iclroh)

Ο Χέιλ συνέχισε να ευστοχεί από τις βολές όμως το λάθος που καθόρισε το παιχνίδι έκανε ο - εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ - Τζόρνταν Μακρέι από τον οποίο η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια με τον Ρέινολντς να κλέβει αλλά να μην καθαρίζει το ματς από τη γραμμή των βολών με 1/2. Με 2/2 όμως, το καθάρισε ο Χάντερ Χέιλ!

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 32-40, 61-60, 87-91