Νέο ενδιαφέρον σε κορυφή, τετράδα αλλά και παραμονή στη La Liga είχαν τα σημερινά αποτελέσματα στην Ισπανία με την Κάντιθ να σοκάρει την Ατλέτικο και την Τζιρόνα να κερδίζει τη φορμαρισμένη Οσασούνα. Στην Bundesliga η Ντόρτμουντ κατάφερε να φύγει με το διπλό από τη Βρέμη και να περάσει ξανά τη Λειψία στη μάχη της τέταρτης θέσης ενώ στη Serie A η Σασουόλο πήρε νίκη που τη βάζει ξανά στο παιχνίδι της παραμονής, στην οποία δεν φαίνεται να μένει η Σαλερνιτάνα του Μανωλά που ηττήθηκε με 4-2 από την Κάλιαρι. Ο Μότα της Μόντσα υποψήφιο... γκολ της χρονιάς.

Bundesliga: Άντεξε στη Βρέμη η Ντόρτμουντ και πέρασε ξανά τη Λειψία

Η Ντόρτμουντ απάντησε στη νίκη της Λειψίας με δικό της πειστικό διπλό στη Βρέμη απέναντι στην Βέρντερ με την ομάδα του Τέρζιτς πλέον να ασχολείται αποκλειστικά με τον επαναληπτικό του φετινού UEFA Champions League κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Οι Βεστφαλοί πήραν από το πρώτο μέρος προβάδισμα δύο τερμάτων, χάρη στο γυριστό του Ντόνιελ Μάλεν στο 21' και το σόλο του Τζέιντον Σάντσο στο 38'. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις δικές τους ευκαιρίες, αλλά βοηθήθηκαν κυρίως από την Μπορούσια για να επιστρέψουν στον αγώνα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μάρσελ Ζάμπιτσερ έκανε τάκλιν από πίσω και δέχθηκε αδιαμαρτύρητα την κόκκινη κάρτα. Ο Τζάστιν Εντζινμά μείωσε στο 70', όμως η ομάδα του Όλε Βέρνερ δεν κατάφερε να βρει και το γκολ της ισοφάρισης.

Sancho with his First Goal After Returning | Bremen - Dortmund 1-2 | Highlights

La Liga: Συνεχίζει ακάθεκτη η Τζιρόνα, γκέλα για την Ατλέτικο

Η Κάντιθ επιβλήθηκε με 2-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ανδαλουσία για την 28η αγωνιστική της La Liga και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία, αφού πλησίασε τη Θέλτα και τη Ράγιο Βαγεκάνο. Πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Χουάνμι, ο οποίος σκόραρε στο 24' και στο 64' και οδήγησε την ομάδα του μόλις στη δεύτερη νίκη της στη φετινή σεζόν και την πρώτη από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι "ροχιμπλάνκος" δεν... εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του "Νουέβο Μιραντίγια" στην πρώτη ώρα αγώνα και μάλιστα γλίτωσαν στο πρώτο μέρος και από ένα πέναλτι για χέρι του Γκαμπριέλ Παουλίστα που δεν καταλογίστηκε. Όταν ανέβασαν στροφές, βρήκαν απέναντί τους έναν ανίκητο Κονάν Λεντέσμα, που κράτησε απαραβίαστη την εστία του και άφησε την Ατλέτικο έκθετη στις ορέξεις της Αθλέτικ για την 4η θέση.

RESUMEN del CÁDIZ 2-0 ATLÉTICO DE MADRID de LALIGA EA SPORTS | Cádiz Club de Fútbol

Η Τζιρόνα υπέταξε την Οσασούνα με 2-0 και ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας τη διαφορά από τη Ρεάλ. Οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν λιγοστές στον αγώνα, όμως το γκολ του Πόρτου μόλις στο 13ο λεπτό αποτίναξε το άγχος των γηπεδούχων. Οι Βάσκοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και το γκολ του Σάβιο στο 86' κλείδωσε τη νίκη και το "τρίποντο".

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της La Liga

  • Βαλένθια - Χετάφε 1-0 (40' Ντούρο)
  • Κάντιθ - Ατλέτικο 2-0 (24', 64' Χουάνμι)
  • Γρανάδα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-3 (21' πέν., 45+3' Ουζούνι / 33' Σαντίκ, 80' Λε Νορμάν, 85' Σίλβα)
  • Ζιρόνα - Οσασούνα 2-0 (13' Πόρτου, 86' Σάβιο)

Serie A: Σαλερνιτάνα για Serie B, Σασουόλο... όχι ακόμα!

Ο Παντελής Χατζηδιάκος επέστρεψε στην αποστολή της Κάλιαρι αλλά δεν αγωνίστηκε στη νίκη με 4-2 επί της Σαλερνιτάνα των Μανωλά (αγωνίστηκε βασικός) και Πασαλίδη (έμεινε στον πάγκο) που δύσκολα γλιτώνει τον υποβιβασμό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czpd44gvppc9)

Αντίθετα η Σασουόλο κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει στην κατηγορία κερδίζοντας την Φροζινόνε με 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czpd7zkxu0pl)

Διπλό της Μόντζα στο ντέρμπι της... δέκατης θέσης κόντρα στην Τζένοα με 2-3 και τον Μότα να πετυχαίνει ένα από τα γκολ της χρονιάς. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czpkeqlz61v5)