Ποιος θα περίμενε πριν το παιχνίδι πως θα μπορούσε να υπάρξει η πιθανότητα το Νο123 να αποκλείσει το Νο1; Και όμως έγινε και αυτό! Ο Λούκα Νάρντι πραγματοποίησε την... βόμβα μεγατόνων στο Indian Wells. Ο 21χρονος τενίστας κατάφερε με υποδειγματικό τένις και προσήλωση να "λυγίσει" με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-3) το Νο1 του κόσμου και 5 φορές κάτοχο του τίτλου του τουρνουά, Νόβακ Τζόκοβιτς τον οποίο και απέκλεισε, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του.

Ο 20χρονος Νάρντι "σόκαρε" τον Τζόκοβιτς και τον απέκλεισε από τη συνέχεια του Indian Wells

Η φετινή έκπληξη του Indian Wells... ακούει δικαιωματικά στο όνομα του Λούκα Νάρντι. Το 123 του κόσμου κατάφερε να "πετάξει" εκτός συνέχειας της διοργάνωσης με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-3) τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην μόλις πέμπτη νίκη του στο τουρνουά η οποία αποδείχθηκε και η πιο σπουδαίαΑυτή ήταν η πρώτη ήττα στην καριέρα του Σέρβου από τον νεαρό παίκτη ο οποίος έγινε μόλις ο 3ος lucky loser που κερδίζει το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη σε ATP Masters 1000 μετά από τους Γκιγιέρμο Κάνιας (Indian Wells 2007) και Μπόρνα Τσόριτς (Madrid Open 2017). 



Ο Τζόκοβιτς μπήκε μουδιασμένος στο παιχνίδι, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Νάρντι που κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4. Ο Σέρβος έβγαλε αντίδραση και ξεδίπλωσε τον επαγγελματισμό του ισοφαρίζοντας σε 1-1 και όλα έδειχναν πως θα ολοκληρώσει τη... δουλειά στο τρίτο σετ. Εκεί όμως, ο 20χρονος έκανε break στο υπέρ του 3-2 στο τρίτο σετ και κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλος το σεβίς του με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει τη σπουδαία νίκη και να αποκλείσει από τη συνέχεια του Indian Wells τον Νόβακ Τζόκοβιτς.


Ο Νάρντι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 6 άσους, αλλά και 7 διπλά λάθη, με 69% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (44/64) και 50% στο δεύτερο (13/26), έσωσε τα μισά break-points του Τζόκοβιτς (2/4) ενώ εκμεταλλεύτηκε μόλις τις 3 από τις 11 ευκαιρίες για break φτάνοντας στην μεγάλη επικράτηση του.


Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «16»

Νάρντι - Πολ
Ρουντ - Μονφίς
Ντιμιτρόφ - Μεντβέντεφ ή Κόρντα
Φριτζ - Ρούνε
Λεχέτσκα - Τσιτσιπάς
Σέλτον - Σίνερ
Ζβέρεφ- Ντε Μινόρ
Μαροζάν - Αλκαράθ