Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε νωθρός στο παιχνίδι με τον Γίρι Λεχέτσκα, τον Τσέχο που είναι φορμαρισμένος αφού στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τον Αντρέι Ρουμπλιόφ και πλήρωσε το κακό διάστημά του χάνοντας 2-0 σετ (6-2, 6-4) το παιχνίδι για τη φάση των "16" του Indian Wells

Το νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης δεν συνεχίζει στο τουρνουά της Ερήμου και βάζει, πια, πλώρη για το Μαϊάμι, το έτερο ATP1000 τουρνουά των ΗΠΑ, στο οποίο ευελπιστεί να προχωρήσει περαιτέρω. Αυτή, μάλιστα, ήταν η πρώτη ήττα του Τσιτσιπά από τον Λεχέτσκα, στην τρίτη αναμέτρησή τους. 

Λεχέτσκα-Τσιτσιπάς: Σε δύσκολη θέση από νωρίς 

Ο Τσιτσιπάς βρισκόταν σε καλή κατάσταση μέχρι αυτό το παιχνίδι, αποκλείοντας τους Πούιγ και Τιαφό με σχετική άνεση, αλλά το νούμερο 23 της παγκόσμιας κατάταξης τον έπιασε εξαπίνης. Μετά το πρώτο γκέιμ, που κράτησε το σερβίς του, ο Λεχέτσκα πήρε τέσσερα συνεχόμενα, κάνοντας δύο μπρέικ, και βρέθηκε αμέσως σε θέση ισχύος. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrzssfcpft5)

Ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να απειλήσει τον αντίπαλό του στο δικό του σερβίς, αφού δεν έφτασε σε break point μία φορά σε αυτό το διάστημα. Ο Λεχέτσκα, μάλιστα, σέρβιρε love game στο 5-2 για να φτάσει άνετα στην κατάκτηση του πρώτου σετ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czs0qjhq1eo9)

Το μοτίβο, όμως, επαναλήφθηκε στο δεύτερο σετ, μια και, αφού πάλι ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του στο πρώτο γκέιμ, ο Λεχέτσκα του έκανε μπρέικ στο τρίτο και με νέο love game επέκτεινε σε 3-1 το προβάδισμά του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czs0s2483z6p)

Εκεί ο Τσιτσιπάς κινητοποιήθηκε. Κράτησε με κόπο το σερβίς του για να μειώσει σε 3-2 και έφτασε στον πρώτο break point του, που θα τον ξανάβαζε στο ματς. Ο Λεχέτσκα αντιστάθηκε και έφτασε στο 4-2, ενώ με τη σειρά του ο Έλληνας τενίστας μπόρεσε και βρήκε τα αποθέματα ενέργειας να βγάλει τρεις break points και να μειώσει ξανά σε 4-3. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czs1mqx3jwih)

Το νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης πίεσε ξανά και έφτασε σε άλλους τρεις break points, που ο Τσέχος αντιμετώπισε. Ο Τσιτσιπάς έμεινε στο ματς με το σερβίς του, αλλά με ακόμα ένα love game, ο Λεχέτσκα έφτασε στη νίκη και την πρόκριση στους προημιτελικούς του τουρνουά.