H επιστροφή της Μαρίας Σάκκαρη στο ψηλό επίπεδο που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια βρίσκεται προ των πυλών! Με νέο προπονητή, νέο “αέρα”, αλλά κυρίως “φρέσκια” ψυχολογία η “Sak Attack” πραγματοποιεί μετά από μήνες ένα εξαιρετικό τουρνουά και μάλιστα σε μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις που περιλαμβάνονται στο ετήσιο καλεντάρι της WTA.

Παρά το γεγονός ότι βρήκε αρκετή αντίσταση από την 21χρονη Γαλλίδα, Ντιάν Παρί (νούμερο 61 στην παγκόσμια κατάταξη), κυρίως στο δεύτερο σετ, η Μαρία Σάκκαρη δεν έχασε την αυτοκυριαρχία της και με όπλο το εξαιρετικό της σερβίς επιβλήθηκε της αντιπάλου της με 2-1 σετ (6-2, 3-6, 6-3) και προκρίθηκε στις "8" του Indian Wells.

Εκεί, μάλιστα, η Σάκκαρη δεν θα βρει απέναντι της την Αρίνα Σαμπαλένκα, αλλά την Έμα Ναβάρο (νούμερο 23 στην παγκόσμια κατάταξη). Η 22χρονη Αμερικανίδα «πυροδότησε» τη μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού Indian Wells στο ταμπλό των γυναικών καθώς απέκλεισε τη Ρωσίδα  νικήτρια του Australian Open με με 2-1 σετ (6-3, 3-6, 6-2) και θα αντιμετωπίζει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στον προημιτελικό.

Σε εξαιρετική κατάσταση η Μαρία Σάκκαρη στο Indian Wells

Η Σάκκαρη ξεκίνησε εξαιρετικά το πρώτο σετ, επιβεβαιώνοντας ότι αρχίζει να βρίσκει ξανά καλό αγωνιστικό ρυθμό ενόψει και των τουρνουά Grand Slam που ακολουθούν στη διάρκεια της σε¨ον. Με όπλο τους κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς (9/10) και εκμεταλλευόμενη απολύτως τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για break point, έσπασε δύο φορές το σερβίς της Ντιάν Παρί και κατέκτησε με άνεση το πρώτο σετ (6-2).

Το πάλεψε η Παρί μέχρι να… πατήσει γκάζι η Σάκκαρη

Στο δεύτερο σετ, όμως, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Αφενός γιατί η Σάκκαρη δεν κατάφερε να επενδύσει τόσο στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς (48%) και αφετέρου επειδή δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα service games της αντιπάλου της, με αποτέλεσμα να χάσει το δεύτερο σετ με παρεμφερή τρόπο (6-3).

Το τρίτο σετ ήταν πολύ πιο ισορροπημένο μέχρι να... πατήσει γκάζι η Μαρία Σάκκαρη στα μισά του. Η Παρί εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας για να κάνει το μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ (2-3), πλην όμως αυτό το γεγονός άλλαξε τα πάντα. Η Σάκκαρη απάντησε με δύο σερί μπρέικ, με αποτέλεσμα να προσπεράσει κι εν τέλει να φτάσει στην κατάκτηση του τρίτου σετ (6-3) και τη νίκη - πρόκριση στα προημιτελικά του Indian Wells. Πλέον έχει κάθε λόγο να χαμογελά και να απολαμβάνει αμέριμνη τα... ποπ κορν της!