Ο Ολυμπιακός έβγαλε μια φουρνιά ποδοσφαιριστών που μπορεί πλέον με στοιχεία και χωρίς υπερβολή, να χαρακτηριστεί ως η πιο επιτυχημένη στην ιστορία των τμημάτων υποδομής. Ποτέ άλλοτε, καμία ελληνική ομάδα δεν είχε φτάσει ούτε καν στους «8» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης Νέων. Ο Ολυμπιακός, διέλυσε τις προσδοκίες, βρίσκεται ήδη στο Final 4 του UEFA Youth League και δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση να μείνει εκεί. Δείχνει δίψα και τρέλα για να φτάσει ως το τέλος. Ως τον τελικό. Και γιατί όχι, να γευτεί το νέκταρ, μέσα από την κούπα.

Εχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Διότι αυτή η απίθανη η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου και του Δημήτρη Μαυρογενίδη, είναι τόσο ταλαντούχα, τόσο στοχοπροσηλωμένη και τόσο.... αποφασισμένη να πετύχει, που κανείς δεν δείχνει να μπορεί να τους αποπροσανατολίσει. Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται σε κάθε φάση, σε κάθε μονομαχία, σε κάθε στιγμή των αγώνων που έχουν δώσει μέχρι στιγμής οι Πειραιώτες. Ποτέ δεν έχουν πανικοβληθεί. Ποτέ δεν έχουν χάσει το μυαλό τους, ποτέ δεν έχουν παρεκκλίνει του πλάνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrxyyn4geu9)

Τα "διαμάντια" του Ολυμπιακού και το επόμενο βήμα

Βεβαίως, ποδόσφαιρο παίζουν οι ποδοσφαιριστές. Και όσο καλό κι αν είναι το πλάνο και η τακτική ενός προπονητή, εάν δεν υπάρχουν παίκτες ικανοί να το υλοποιήσουν, τίποτε δεν μπορεί να γίνει. Εάν ο απίθανος Μπάμπης Κωστούλας δεν είχε 5 γκολ και 2 ασίστ σε 6 αγώνες στο Youth League, ο Ολυμπιακός δεν θα ήταν ο ίδιος. Εάν ο Παπακανέλλος δεν είχε περάσει τη μισή ομάδα της Μπάγερν Μονάχου την Τρίτη, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Εάν ο Μουζακίτης δεν είχε τη διαύγεια να βρεθεί σε καίρια θέση για να παίξει στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 1-0 και την ψυχραιμία να καθοδηγήσει μαεστρικά τη μεσαία γραμμή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ίσως η ιστορία να ήταν διαφορετική.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czt0p3oi0nh5)

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Την Τρίτη ο αριστερός μπακ Αλαφάκης ήταν εκπληκτικός. Ο δεξιός εξτρέμ Πνευμονίδης, ασταμάτητος. Ο έτερος μέσος, Μπάκουλας, μηχανάκι. Ο αρχηγός, Θανάσης Κουτσογούλας, έτοιμος να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο γκολκίπερ Ανγκελος Σίνα και οι στόπερ Κ. Κωστούλας, Τανούλης και Πρεκατές, σημεία αναφοράς. Ολοι εξαιρετικοί.

Μια ειλημμένη απόφαση στον Ολυμπιακό για το καλοκαίρι

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες, θα είναι οι παίκτες που θα στελεχώσουν τη Β ομάδα τη νέα χρονιά. Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που έχει ήδη αποφασιστεί να πάνε πιο ψηλά. Όχι άδικα, αλλά με βάση όσα απίθανα κάνουν μέχρι στιγμής. Μπάμπης Κωστούλας, Χρήστος Μουζακίτης, Ισίδωρος Κουτσίδης (σ.σ. βασικός στόπερ της Κ19 και της Β ομάδας, αλλά τραυματίας την Τρίτη) και Αντώνης Παπακανέλλος έχει αποφασιστεί να ανέβουν στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι. Να κάνουν προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και να μονιμοποιηθούν στις προπονήσεις, ώστε να αρχίσουν να αξιοποιούνται. Και αυτό, είναι μια απόφαση που δεν θα αλλάξει. Δείχνει ειλημμένη. Και αυτό είναι το σωστό...

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsshkudr2nl)

Δεν σημαίνει ότι όλοι θα παίξουν άμεσα. Αλλά σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα αξιοποιήσει το χρυσάφι που ο ίδιος «παρήγαγε». Θα αξιοποιήσει το αποτέλεσμα μιας τεράστιας επένδυσης που έχει κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και θα δώσει χώρο και χρόνο να εξελιχθούν σε μια γενιά παικτών, από εκείνες που δεν συναντά κάθε μέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οχι μόνο από άποψη ταλέντου. Αλλά και προσωπικότητας, χαρακτήρα, μενταλιτέ, πάθους, αποφασιστικότητας και πίστης.