Προτάσεις που δεν έχουν υπάρξει στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα διατυπώθηκαν μετά το εκπληκτικό "διπλό" του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν στο Μόναχο, 3-1, για τα προημιτελικά του Youth League και την πρόκριση των παικτών του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου -και του Δημήτρη Μαυρογενίδη, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα πρώτου προπονητή όταν ο κόουτς των νεαρών του Ολυμπιακού αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα- στο Final 4 της διοργάνωσης, που θα γίνει δίπλα στα κεντρικά γραφεία της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας. 

Ολυμπιακός: Ένα συνειδητό μεγαλείο


Μια ομάδα του προπονητή της, που μπήκε στο γήπεδο για να παίξει ποδόσφαιρο καθαρό, έκανε μόλις οκτώ φάουλ, επιτέθηκε αποτυπώνοντας ανάγλυφα το στυλ της και δεν λοξοδρόμησε ούτε εξαιτίας του ταλέντου των αντιπάλων ούτε του ειδικού βάρους που φέρει από μόνη της η εκφορά του ονόματος "Μπάγερν Μονάχου". 

Οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού δεν καθιστούν έκδηλη απλώς την ανάγκη αξιοποίησης, αυτό είναι πασιφανές και πρέπει να το διέπει, εκτός των άλλων η αμεσότητα, αλλά και ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να δρουν δίχως να φοβάται ο σύλλογος ότι παθογένειες θα τους κρατήσουν σε στασιμότητα. Το αέρινο στυλ του... 16χρονου Χαράλαμπου Κωστούλα, η αυτοπεποίθηση με την οποία κουβαλά τη φανέλα με το νούμερο 10 ο Αντώνης Παπακανέλλος, ο οποίος... παστέλωσε τεμάχιο λες και ήταν... Καθαρά Δευτέρα, οι καίριες τοποθετήσεις του Κωνσταντίνου Κωστούλα και του Κωνσταντίνου Τανούλη, τα αβυσσαλέα τρεξίματα του... επώνυμο και πράγμα Σταύρου Πνευμονίδη και του Χρήστου Μουζακίτη που συνέτριψαν κάθε ελπίδα των αντιπάλων να βγάλουν μια σώα επίθεση με build-up είοναι απαιτητό και απαραίτητο να φυλαχθούν ως κόρες οφθαλμού στο σύλλογο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrxyyn4geu9)

Οι ονομαστικές αναφορές, παρά τη σημασία της νίκης, ενέχουν ρίσκο και δεν θα αποσβέσουν εφόσον δεν προκύψει η μελλοντική αξιοποίηση, πάντως το θέαμα μιας γόνιμης νεότητας να προβαίνει σε ασκήσεις γεωμετρίας δίχως γνώση μέσα στο τερέν, έχοντας, κιόλας, στα προηγούμενα παιχνίδια με Ίντερ και Λανς δείξει το ατσάλινο του χαρακτήρα της, είναι από μόνο του σπάνιας ομορφιάς, πάντως δεν θα ανήκει στο μελλοντικό χρόνο εφόσον οι προϋποθέσεις δεν τηρηθούν με τη μέγιστη δυνατή ανιδιοτέλεια προς το λεγόμενο "trust the process" (μετάφραση "εμπιστεύσου την εξέλιξη") και το project. 

Εφόσον συμβεί, το καλό θα είναι διττό: πρώτον θα αξιοποιηθούν οι ικανότητες των τωρινών πιτσιρικάδων, στο έπακρον, και δεύτερον θα δημιουργηθεί μια μηχανική που θα "πιάσει" και τους επόμενους.