Θα καταφέρει ο Γιούργκεν Κλοπ να συνδυάσει τον τελευταίο του χορό στο Λίβερπουλ με την κατάκτηση του UEFA Europa League; Θα μπορέσει η απίθανη Μπάγερ Λεβερκούζεν του... επίδοξου αντικαταστάτη του Γερμανού στο "Άνφιλντ", Τσάμπι Αλόνσο να στερήσει από τον "normal one" ένα επικών διαστάσεων last dance; 

Ή μήπως το σενάριο του φετινού UEFA Europa League θα είναι γραμμένο από... ιταλικά χέρια; Το σίγουρο είναι ότι η σημερινή κλήρωση του Europa League - η οποία σε επίπεδο δυναμικότητας ομάδων είχε έντονο χρώμα UEFA Champions League - μας έδωσε ματσάρες και... απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα. 

Γιατί γνωρίζουμε ότι Λίβερπουλ και Λεβερκούζεν μπορούν πλέον να διασταυρωθούν μόνο στο μεγάλο τελικό του Δουβλίνου. Και επιπλέον ξέρουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε τρεις ιταλικές ομάδες στα ημιτελικά καθώς προέκυψε στους "8" "εμφύλιος" ανάμεσα σε Μίλαν και Ρόμα. Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών του UEFA Europa League. 

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 1: Μίλαν - Ρόμα
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 2: Λίβερπουλ - Αταλάντα
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 3: Μπάγερ Λεβερκούζεν - Γουέστ Χαμ
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 4: Μπενφίκα - Μαρσέιγ

Τα ζευγαρώματα στα ημιτελικά του UEFA Europa League

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 4 VS ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 2
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 1 VS ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 3

UEFA Europa League: Οι ημερομηνίες προημιτελικών, ημιτελικών και τελικού

Ο φετινός τελικός του UEFA Europa League θα φιλοξενηθεί στο μεγαλοπρεπές "Aviva Stadium" του Δουβλίνου στην Ιρλανδία την Τετάρτη 22 Μαϊου. Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 11 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 18 του ίδιου μήνα. Οι πρώτοι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 2 Μαϊου και οι επαναληπτικοί, μια εβδομάδα αργότερα, στις 9 Μαΐου.