Επίσημη κατέστησε η Premier League την τιμωρία της Νότιγχαμ Φόρεστ για παραβίαση κανονισμών της Premier League για κερδοφορία και βιωσιμότητα. Στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1979 και του 1980 ανακοινώθηκε η ποινή των τεσσάρων πόντων για την πώληση των Μπρέναν Τζόνσον, κάτι που σημαίνει ότι η Νότιγχαμ βρίσκεται στους 21 βαθμούς πια, τρίτη από το τέλος και ένα βαθμό κάτω από τη Λούτον, ως εκ τούτου αυτήν τη στιγμή υποβιβάζεται. 

Η τιμωρία για την ποινή ανέβηκε και στην επίσημη σελίδα της, ενώ κάποιος θα θυμάται ότι το θέμα για κερδοφορία και βιωσιμότητα είναι ευαίσθητο, αφού η Έβερτον είχε τιμωρηθεί με 10 βαθμούς, που έγιναν έξι. Στην περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι με τα 115 αδικήματα, πάντως, δεν έχει βγει ακόμη άκρη. 

Premier League: Το κενό με την εκδίκαση της έφεσης

Η Νότιγχαμ Φόρεστ επρόκειτο να κάνει έφεση κατά της ποινής, παρ' όλα αυτά υπάρχει περίπτωση να εκδικαστεί... μετά τη λήξη της Premier League, κάτι που θα καταστεί πραγματικό πρόβλημα αν η βαθμολογική κατάσταση παραμείνει ως έχει. 
 
Η πώληση του Μπρέναν Τζόνσον στην Μπρέντφορντ τον περασμένο Ιούνιο δεν συνέβη, με τους παράγοντες της Νότιγχαμ να υποστηρίζουν ότι ο παίκτης δεν ήθελε να μετακομίσει στο Λονδίνο. 



Για τον Τζόνσον πλήρωσε 47,5 εκατομμύρια λίρες η Τότεναμ, αλλά αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο, με τη Νότιγχαμ να τονίζει ότι, για να βελτιώσει τη βιωσιμότητά της, έπρεπε να περιμένει για μεγαλύτερη προσφορά μετά τον Ιούνιο. Τότε έληγε, άλλωστε, η η προθεσμία PSR (profitability and sustainability rules). Δεν έγινε αποδεκτή από την ανεξάρτητη Αρχή που εξέταζε το ζήτημά της η συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή. 

Υποστηρίχθηκε, όπως αναφέρει ο "Guardian", επιπλέον πως ως νεοφώτιστη, η Νότιγχαμ Φόρεστ έπρεπε να κάνει επενδύσεις. Είναι και ο λόγος, τονίστηκε, που οι απώλειες της υπερέβησαν το όριο των 61 εκατομμυρίων λιρών, που προβλέπεται για μία ομάδα που είναι μία διετία στην Premier.

Συνολικά, έχει δώσει περίπου 250 εκατομμύρια λίρες για 42 παίκτες από την ημέρα που ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.