Ένα βίντεο, όλη η μαγεία του αθλητισμού! Μια εικόνα όλο το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, αλλά και της ευθύνης που έχουν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι απέναντι στην κοινωνία. Μια στιγμή που φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της ξεχωριστής κληρονομιάς που κουβαλά η Νότιγχαμ Φόρεστ ως σύλλογος, αλλά και του τρόπου που αντιμετωπίζεται το ποδόσφαιρο στον «μαγικό» κόσμο της Premier League.

Η Βέρα Χιλ καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της υπήρξε μια από τις πιο φανατικές οπαδούς της Φόρεστ. Για δεκαετίες κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας στο «Σίτι Γκράουντ», έζησε τις «χρυσές» σελίδες της εποχής Μπράιαν Κλαφ και είδε την αγαπημένη της ομάδα να φτάνει μέχρι και την κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (και μάλιστα εις διπλούν), με την κατάκτηση του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Πρωταθλητριών, του σημερινού Champions League. Στις χαρές, στις λύπες, στους θριάμβους, αλλά και στις πίκρες των υποβιβασμών ήταν πάντα εκεί... 

Τίποτα δεν μπορούσε να απομακρύνει τη Βέρα από τις εξέδρες του γηπέδου του Νότιγχαμ, καθώς η ιεροτελεστία του Σαββάτου αποτελούσε κομμάτι της ίδιας της ζωής της. Τίποτα, εκτός από τον… Θεό!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ και η επιθυμία της Βέρα Χιλ

Πριν από 15 χρόνια η Βέρα αναγκάστηκε να αφήσει το εισιτήριο διαρκείας της, καθώς άρχισε σταδιακά να χάνει την όρασή της. Πλέον βλέπει τον κόσμο και την αγαπημένη της Φόρεστ με τα μάτια της ψυχής της. Μόνο που φτάνοντας στα 92 της χρόνια εξέφρασε μια τελευταία επιθυμία: Να βρεθεί ξανά στις εξέδρες του «Σίτι Γκράουντ» για να ακούσει «ζωντανά» το τραγούδι της ζωής της, το περίφημο «Mull of Kintyre», που ουσιαστικά αποτελεί εδώ και μισό αιώνα τον ύμνο του αγγλικού συλλόγου.

MULL OF KINTYRE AGAINST LIVERPOOL AT THE CITY GROUND



Πρόκειται για μια υπέροχη μελωδία του θρυλικού Πολ ΜακΚάρτνεϊ, που κυκλοφόρησε το 1977, ένα χρόνο πριν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Νότιγχαμ, και αμέσως ταυτίστηκε με τις πιο ένδοξες σελίδες της Φόρεστ.

Paul McCartney & Wings - Mull of Kintyre (HD 1080p)
Wings - Mull Of Kintyre



Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η διοίκηση του συλλόγου όχι μόνο έκαναν πραγματικότητα την επιθυμία της Βέρα Χιλ, αλλά χάρισαν στη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έχουμε δει ποτέ στις εξέδρες γηπέδου.

Η Βέρα, η Νότιγχαμ και η στιγμή που συγκλόνισε την Premier League

Η 92χρονη Βέρα βρέθηκε ξανά ως επίσημη προσκεκλημένη της Νότιγχαμ Φόρεστ στις εξέδρες του «Σίτι Γκράουντ» -συνοδευόμενη από νεαρό, που εικάζεται από τα αγγλικά media ότι είναι ο εγγονός της- και συγκινημένη άκουσε ξανά τους πάλαι ποτέ «συνοδοιπόρους» οπαδούς της να της χαρίζουν την πιο ξεχωριστή ερμηνεία του «Mull of Kintyre» που είχε ακούσει ποτέ.



Το βίντεο προβλήθηκε από τα μεγαλύτερα media της Ευρώπης και χαρακτηρίζεται στην Αγγλία ως «η πιο συγκινητική στιγμή» της φετινής σεζόν στην Premier League.

Lifelong Nottingham Forest fan who lost eyesight fulfils wish of hearing 'Mull of Kintyre'



Πάνω απ’ όλα, όμως, η Νότιγχαμ Φόρεστ ήρθε να θυμίσει σε όλους μας ποια είναι η πραγματική αποστολή του ποδοσφαίρου στην κοινωνία μας. Μοιάζει τόσο απλή, αλλά καμιά φορά αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη: Να γεμίζει τις αναμνήσεις και τις καρδιές των ανθρώπων με ανεκτίμητα συναισθήματα!