Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη ενόψει της τελευταίας διαβολοβδομάδας της Euroleague όπου θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές. Οι Τούρκοι έχουν εξελιχθεί σε "κακό δαίμονα" των ερυθρόλευκων καθώς τελευταία φορά που γεύτηκαν τη χαρά της νίκης στο "Σινάν Ερντέμ" ήταν τον μακρινό πλέον Δεκέμβρη του 2017. 

Το 2017 το τελευταίο διπλό του Ολυμπιακού στην έδρα της Αναντολού Εφές δια χειρός Σπανούλη

Με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο τότε στον πάγκο, οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει με 58-61 χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα και τα μεγάλα σουτ που βρήκαν από Παπαπέτρου και Σπανούλη όταν η Εφές του Εργκίν Αταμάν έδειχνε να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα της. Μόνος που ήταν παρών από το φετινό ρόστερ ήταν ο Κώστας Παπανικολάου καθώς ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν τότε (όπως και τώρα) τραυματίας.

Anadolu Efes 58-61 Olympiakos | Last Minutes

"Τελικός" για την Αναντολού Εφές η αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα πράγματα τη φετινή σεζόν όμως είναι κάπως διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη έχοντας εξαιρετικό μομέντουμ, κάτι το οποίο θέλει να κρατήσει. Οι ερυθρόλευκοι μετρούν 6 συνεχόμενες νίκες με πιο πρόσφατη εκείνη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση ενόψει της τελικής μάχης της τετράδας.

Ενδεχόμενη νίκη τους στο "Σινάν Ερντέμ" θα τους βάλει για τα καλά σε τροχιά τετράδας καθώς επόμενη υποχρέωσή τους είναι στο ΣΕΦ κόντρα στη Βιλερμπάν. Ενδεχόμενη ήττα τους θα τους αφήσει λίγο πιο πίσω στη μάχη της τετράδας, χωρίς όμως να τους "κόβονται εντελώς τα φτερά".

Αντίθετα η Εφές μετά την αναπάντεχη ήττα της στη Λυών από τη Βιλερμπάν έχασε τεράστια ευκαιρία να μπει για τα καλά στη μάχη της δέκατης θέσης. Πλέον η αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό έχει χαρακτήρα "τελικού" για τους ίδιους ώστε να διατηρήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για είσοδο στα Play-In.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cwioitkrnffd)