Το "μενού" των σημερινών αθλητικών μεταδόσεων περιλαμβάνει την κρίσιμη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα όπου οι "πράσινοι" θέλουν πάσα θυσία τη νίκη με φόντο την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs της Euroleague ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον Προμηθέα, σ' ένα ματς που το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι από την πλευρά της ομάδας της Πάτρας που θέλει τη νίκη για την πρόκριση της στoυς "8" του Basketball Champions League. Η 'Ένωση" διασταυρώνει τα ξίφη της με τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο, σ' ένα παιχνίδι... γιορτή με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 70 ετών ιστορίας του κυπριακού συλλόγου.

Euroleague: "Καίγεται" για τη νίκη και το πλεονέκτημα έδρας ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα

Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Ερυθρό Αστέρα (20/03, 21:00) στην "Stark Arena" για την 30η αγωνιστική της Euroleague, με τους "πράσινους" να... καίγονται για τη νίκη προκειμένου να έχουν τον πρώτο λόγο για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης. Το "τριφύλλι" που βρίσκεται στην τέταρτη θέση θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα από τον Ολυμπιακό και να επιστρέψει ξανά στα θετικά αποτελέσματα.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είναι στο 18-11 και "μάχεται" για να διατηρηθεί στην τετράδα ενώ η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρίσκεται στο 10-19. Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί χωρίς τους Λούκα Βιλντόσα και Κώστας Αντετοκούνμπο οι οποίοι ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις και δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν.

BCL: Για το γόητρο η ΑΕΚ, για την πρόκριση στους "8" ο Προμηθέας

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Προμηθέα Πάτρας (20/3, 19:30) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 6η αγωνιστικής της φάσης των "16" του Basketball Champions League, σ' ένα ματς που η "Ένωση" αποχαιρετά την φετινή ευρωπαϊκή της πορεία καθώς έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης λόγω των πέντε ηττών που έχει υποστεί. 

Το βαθμολογικό κίνητρο είναι από πλευράς Προμηθέα αφού με νίκη θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προημιτελικά του BCL, με τους Πατρινούς να βρίσκονται στη δεύτερη θέση του ομίλου με ρεκόρ 3-2, τόσο όσο έχει και η Χάποελ Χολόν, υπερέχοντας όμως στην ισοβαθμία. Από την άλλη, οι "κιτρινόμαυροι" ψάχνουν περισσότερο μια νίκη-γόητρο για να μην ολοκληρώσουν τη φάση των '16" χωρίς νίκη.


Φιλικό "γιορτή" για την ΑΕΚ στην Κύπρο κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού

Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Απόλλωνα Λεμεσού (20/03, 19:00) στο "Alphamega Stadium" με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 70 ετών ιστορίας του κυπριακού συλλόγου, σ' ένα παιχνίδι-γιορτή που θα είναι sold-out και θα δώσουν βροντερό παρών τόσο οι φίλαθλοι της κυπριακής ομάδας όσο και αυτοί της "Ένωσης" που θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Φυσικά, οι "κιτρινόμαυροι" θα παραταχθούν με απουσίες λόγω των υποχρεώσεων των διεθνών παικτών με τις εθνικές του ομάδες, με τον Ματίας Αλμέιδα να μην μπορεί να υπολογίζει στους Αθανασιάδη, Ρότα, Μάνταλο, Βίντα, Κάλενς, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Πινέδα και Γκαρσία όμως να βλέπει την συγκεκριμένη αναμέτρηση και ως αφορμή να αποκτήσει η ομάδα του αγωνιστικό ρυθμό λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.



Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της μέρας:

17:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 2024 Μαϊάμι

18:00 COSMOTE SPORT 7 HD Εξατσίμπασι – Κονελιάνο CEV Champions League Γυναικών

19:00 COSMOTE SPORT 1 HD Απόλλων Λεμεσού – ΑΕΚ Φιλικός Αγώνας

19:30 COSMOTE SPORT 4 HD ΑΕΚ – Προμηθέας FIBA Basketball Champions League

19:45 Novasports 4HD Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα EuroLeague

20:00 Novasports 5HD Μονακό – Αρμάνι Μιλάνο EuroLeague

20:30 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 2024 Μαϊάμι

21:00 Novasports Prime Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός AKTOR EuroLeague

21:30 Novasports Start Βαλένθια – Μπάγερν Μονάχου EuroLeague

21:45 COSMOTE SPORT 8 HD Κιέρι – Νεσατέλ CEV Cup Γυναικών