Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο Βελιγράδι και την κατακόκκινη σήμερα "Stark Arena" με στόχο μια νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα που θα επαναφέρει την ψυχολογία στα ύψη ενόψει αρχικά της αναμέτρησης της Παρασκευής κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και έπειτα για τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές της Euroleague. Το 5/5 που έχει ζητήσει "αυστηρά" ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από την ομάδα του μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα δει τον Παναθηναϊκό δεδομένα με πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs. Προέχει όμως η ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός έχει βρει τη χαμένη "μενταλιτέ" του

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια απλά δεν ήταν Παναθηναϊκός. Ομάδες που παρατούσαν παιχνίδια, παίκτες που ξενέρωναν όντας ανήμποροι να βοηθήσουν και ένας κόσμος που απλώς έβλεπε τη "λευκή πετσέτα" να ανεμίζει στο παρκέ. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν.

Φέτος ο Παναθηναϊκός έχει κάνει όχι απλώς βήματα μπροστά, αλλά άλματα. Χάρη στον Εργκίν Αταμάν που το έχει ξανακάνει όντας στην Εφές (να πάρει μια ομάδα από τον πάτο της βαθμολογίας και να την πάει στο Final-4), οι "πράσινοι" έχουν βρει την χαμένη καλή νοοτροπία τους. Όσες φορές ο Παναθηναϊκός βρέθηκε "με την πλάτη στον τοίχο" αντέδρασε.

Είτε αυτό ήταν στην αρχή της σεζόν με τις ήττες από Μακάμπι και Φενέρ, είτε μετά την ήττα από την Εφές των έξι παικτών, είτε μετά την ήττα στον τελικό Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό. Από μια αντίστοιχη ήττα καλείται να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός και ο Ερυθρός Αστέρας έστω και εκτός έδρας, μοιάζει με την πιο ταιριαστή αποστολή ώστε η ομάδα του Αταμάν να επιστρέψει στις νίκες και σε τροχιά τετράδας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cy0adih16609)

Τα προβλήματα του Ερυθρού Αστέρα στην περιφέρεια και ο... άσωτος υιός Νέντοβιτς

Ο Ερυθρός Αστέρας θα παραταχθεί κόντρα στους "πράσινους" χωρίς τον Γιάγκο Ντος Σάντος που ήταν μακράν ο πιο ανεβασμένος παίκτης της ομάδας, αλλά και χωρίς τους Τόπιτς και Λάζιτς, με τον Τεόντοσιτς να είναι αμφίβολος αλλά να μοιάζει πως έστω και τελευταία στιγμή θα είναι στη δωδεκάδα.  

Αυτό σημαίνει ότι ο Σφαιρόπουλος θα αναζητήσει μια μεγάλη εμφάνιση από τον Τζαβόντε Σμαρτ στον "άσσο" ενώ μοιάζει βέβαιο πως ο Άνταμ Χάνγκα θα αναλάβει τη μερίδα του λέοντος στο μαρκάρισμα του Κέντρικ Ναν καθώς στην περσινή Ρεάλ των απουσιών έχει παίξει και ως playmaker. 

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Παναθηναϊκού όμως είναι ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος σκόρερ μοιάζει ο μόνος που μπορεί εφόσον βρει ρυθμό, να ηγηθεί της επίθεσης του Αστέρα. Στο στρατόπεδο του "τριφυλλιού" αυτό το ξέρουν καλά, γι' αυτό και ο Τζέριαν Γκραντ αναμένεται κολλημένος πάνω του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cy0a927nxg8h)

Με 5/5 νίκες, ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει μέχρι και τρίτος

Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της "Stark Arena", ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει το τελευταίο κομμάτι της Regular Season της Euroleague με μοναδικό στόχο το 5/5. Εφόσον η Φενέρμπαχτσε κερδίσει την Μπαρτσελόνα, τότε με πέντε νίκες οι "πράσινοι" θα βρεθούν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ακόμη και με διπλό των "Μπλαουγκράνα" στην Πόλη, θα είναι το απόλυτο φαβορί για την τέταρτη θέση.

Τί δεν θέλουν οι "πράσινοι"; Προφανώς ήττα στο Βελιγράδι. Μια τέτοια ήττα θα είναι τεράστιο πισωγύρισμα και θα βάλει ξανά στο παιχνίδι όχι μόνο τη Βίρτους (η οποία αντιμετωπίζει την ερχόμενη βδομάδα τον Παναθηναϊκό στην Μπολόνια) αλλά και την Μακάμπι Τελ Αβίβ που θα παραμένει σε απόσταση μιας νίκης, έχοντας μάλιστα υπέρ της την ισοβαθμία με το "τριφύλλι" και μάλιστα με δύο νίκες.