Η κλήρωση της FIBA για τα προημιτελικά του Basketball Champions League βγάζει τη γερμανική Βόννη στο δρόμο του Περιστερίου και την ισπανική Μάλαγα σε εκείνον του Προμηθέα Πάτρας, με τις σειρές να κρίνονται στις δύο νίκες, όπως συνέβαινε από το 1991 στο πάλαι ποτέ Κύπελλο Πρωταθλητριών. 

Basketball Champions League: Με μειονέκτημα έδρας

Σε αυτήν την περίπτωση, τα παιχνίδια θα γίνουν εναλλάξ, με τις δύο ελληνικές ομάδες να έχουν μειονέκτημα έδρας. Το Περιστέρι θα παίξει στη Γερμανία το πρώτο παιχνίδι, έπειτα οι δύο ομάδες θα ανταμώσουν στο κλειστό της οδού Κένεντι και, εφόσον χρειαστεί τρίτη αναμέτρηση θα γίνει στην πρωτεύουσα της... Ανατολικής Γερμανίας. 

Η Βόννη ήρθε πρώτη στον όμιλο της προκριματικής φάσης, σε μια περίπτωση που συμβαίνει σπανίως, αφού και οι τέσσερις ομάδες (Χάποελ Χολόν, Ρίο Μπρέογκαν, Μπούρσασπορ) είχαν ρεκόρ 3-3. Στον όμιλο των "16" το έκανε πιο εύκολο, με ρεκόρ 5-1. 

Η Μάλαγα, από τη μεριά της, έχει συνολικό ρεκόρ 12-2, 4-2 στον προκριματικό όμιλο και 6-0 στη φάση των "16". 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της FIBA, οι προημιτελικοί θα αρχίσουν στις 2 Απριλίου, με το Final 4 να είναι προγραμματισμένο στη "Stark Arena" του Βελιγραδίου, από τις 26 έως τις 28 του ίδιου μήνα.