Ο Ολυμπιακός πήρε έστω και με παραπάνω άγχος από όσο θα μπορούσε τη νίκη κόντρα στη Βιλερμπάν και συνεχίζει να παλεύει για έναν στόχο που στο ξεκίνημα της σεζόν φάνταζε απλησίαστος. Το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι έχουν βρει πλέον την ταυτότητά τους με τις μεταγραφές να έχουν βάλει για τα καλά το λιθαράκι τους, και πλέον μοναδικός στόχος είναι το καλύτερο δυνατό κλείσιμο στη σεζόν αρχικά στην Ευρώπη και έπειτα στην Ελλάδα.

Για να συμβεί αυτό, όμως, χρειάζεται άπαντες να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση. Ένας από αυτούς που βρίσκεται (λίγο) μακριά από τον καλό του εαυτό είναι και ο Αϊζάια Κάνααν. Ο "μπόμπερ" του Ολυμπιακού διανύει μια περίοδο ντεφορμαρίσματος κυρίως όσον αφορά τα ποσοστά του στο τρίποντο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει τον έμπειρο σκόρερ του να επιστρέψει στις... εργοστασιακές ρυθμίσεις!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cysdhkiqeg49)

Μετά το ρεκόρ κόντρα στην Άλμπα, ακολούθησε η αστοχία του Κάνααν

Όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την Άλμπα στο ΣΕΦ μετά την ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, ο Αϊζάια Κάνααν έβαζε 31 πόντους με 9/13 τρίποντα σπάζοντας όλα τα προσωπικά του ρεκόρ. Παρ' όλα αυτά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον ίδιο, αλλά ήταν πολύ καλύτερη για την ομάδα του καθώς ακολούθησαν δύο αήττητοι μήνες εντός κι εκτός συνόρων με μοναδική ήττα αυτή προ ημερών κόντρα στην Εφές.

Από την αναμέτρηση κόντρα στους Βερολινέζους και έπειτα, ο Κάνααν σουτάρει στη Euroleague 9/34 τρίποντα, ποσοστό που φτάνει με το ζόρι άνω του 25%. Από αυτά τα 9 όμως, τουλάχιστον τα... 8, έδωσαν στον Ολυμπιακό πνοή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cznv7iom1oyp)

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη (και) τα τρίποντα του Κάνααν

Το γεγονός βέβαια ότι το καλύτερο διάστημα του Ολυμπιακού στη σεζόν συνδυάστηκε με το πιο... άστοχο του Κάνααν καταδεικνύει τόσο το πως η ομάδα του Μπαρτζώκα καταφέρνει και "καμουφλάρει" τις αδυναμίες της έχοντας διαφορετικούς τρόπους για να επιτεθεί, όσο και το ότι ο ίδιος ο Αμερικανός συνεισφέρει σε πολλούς περισσότερους τομείς του παιχνιδιού από ότι απλώς το περιφερειακό σουτ.

Όσο... μπόι δεν έχει, άλλη τόση δύναμη έχει ο "Ησαΐας" και αυτό βοηθάει σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση. Είναι αξιοσημείωτος ο τρόπος που ο βραχύσωμος Αμερικανός θα χρησιμοποιήσει τη δύναμη του σώματός του. Θα σπάσει με δύναμη αρκετά σκριν ενώ αρκετές φορές θα κάνει και ο ίδιος σκριν μακριά από την μπάλα προκειμένου να ελευθερώσει χώρους για τους συμπαίκτες του (χαρακτηριστική φάση χθες σε μια γρήγορη επαναφορά στον Πίτερς στο πρώτο δεκάλεπτο).

Μπορεί, λοιπόν, να συνεισφέρει πολυδιάστατα σε μία αναμέτρηση, όμως το καλύτερό του στοιχείο δεν παύει να είναι το σκοράρισμα. Διαβάζει το παιχνίδι και έχει την ευχέρεια να επιτεθεί με διαφορετικούς τρόπους. Ο χειρισμός του είναι κάτι παραπάνω από άρτιος ενώ έχει την προσωπικότητα να πάρει τα δύσκολα σουτ. Έχει την μεγαλύτερη ελευθερία σε σχέση με κάθε άλλον συμπαίκτη του από τον Γιώργο Μπαρτζώκα ώστε να σουτάρει την μπάλα όποτε θέλει και πλέον πρέπει να βρει την ψυχολογία ώστε να τα βάλει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz01s4bghg15)

Το νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και το "deja vu" της περσινής σεζόν

Δεν είναι κρυφό σε κανέναν ότι ουσιαστικά όλα τα βασικά γρανάζια του Ολυμπιακού δεσμέυονται με συμβόλαιο και τη νέα σεζόν, ή μάλλον για την ακρίβεια, όλοι πλην... ενός. Αυτός ο ένας είναι ασφαλώς ο Αϊζάια Κάνααν ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν αντιμετωπίζει την ίδια κατάσταση. 

Πέρυσι τα πήγε περίφημα στα Playoffs αλλά και στο Final-4 "αναγκάζοντας" τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον ανταμείψει με νέο συμβόλαιο. Φέτος και πάλι θα πρέπει να κάνει ακριβώς το ίδιο ώστε να παραμείνει στον αγαπημένο του Πειραιά και τη νέα σεζόν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cs705topnay9)

Η τελευταία ευκαιρία του Κάνααν να ηγηθεί

Η φετινή σεζόν μοιάζει να είναι και η τελευταία του Κάνααν να κάνει το "βήμα μπροστά". Στα 32 του χρόνια (σε δύο μήνες 33) μοιάζει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Ο ίδιος αισθάνεται καλά στον Ολυμπιακό έχοντας την ελευθερία να παίζει με τον τρόπο του.

Από τη νέα σεζόν όμως, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν άλλον έναν γκαρντ που θα αρέσκεται να έχει την μπάλα στα χέρια του και να δημιουργεί τις προσωπικές του φάσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος και οι κατοχές θα μοιραστούν ακόμη περισσότερο. Γι' αυτό και η φετινή σεζόν είναι η καλύτερη συνθήκη για τον Κάνααν ώστε να αποδείξει πως μπορεί να ηγηθεί μιας ομάδας που θέλει να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-css9hnjqq50x)