Ο Ολυμπιακός έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος και πλέον λειτουργεί διαφορετικά προς το πολύ καλύτερο. Ο οργανισμός λειτουργεί παραδειγματικά για όλη την Ευρώπη και αυτό αποδίδεται και μέσα στο παρκέ αλλά και έξω από αυτό. Οι πρόωρες ανανεώσεις των Άλεκ Πίτερς και Μουσταφά Φαλ ήρθαν να προστεθούν σε μια σειρά από αντίστοιχου είδους κινήσεις από τη μέρα που επέστρεψε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ο οποίος πλέον βλέπει το φετινό του ρόστερ να είναι αυτό που θα υπάρχει και τα επόμενα χρόνια, με ελάχιστες παρεμβάσεις.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν σχεδόν όλη την ομάδα τους δεμένη με συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν και πλέον κανένας δε σκέφτεται το που θα είναι τη νέα σεζόν. Μόνο οι Αϊζάια Κάνααν και Μιχάλης Λούντζης δεν έχουν συμβόλαιο τη νέα σεζόν με τις περιπτώσεις τους όμως να διαφέρουν κατά πολύ!

Πότε λήγουν τα συμβόλαια των παικτών του Ολυμπιακού 

  • Τόμας Γουόκαπ (2027)
  • Μουσταφά Φαλ (2027)
  • Γιώργος Τανούλης (2027)
  • Κώστας Παπανικολάου (2026)
  • Άλεκ Πίτερς (2026)
  • Φιλίπ Πετρούσεφ (2026)
  • Γιαννούλης Λαρεντζάκης (2026)
  • Ίγκνας Μπραζντέικις (2026)
  • Ναζ Μήτρου-Λονγκ
  • Νίκολα Μιλουτίνοφ (2025)
  • Σακίλ ΜακΚίσικ (2025)
  • Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (2025)
  • Μόουζες Ράιτ (2025 με οψιόν του Ολυμπιακού)
  • Λουκ Σίκμα (2025 με οψιόν του Ολυμπιακού)
  • Μιχάλης Λούντζης (2024)
  • Αϊζάια Κάνααν (2024)

Ο Ολυμπιακός θα ψάξει μία με δύο κινήσεις στην περιφέρεια

Ο Ολυμπιακός μετά και την ανανέωση του Μουσταφά Φαλ έκλεισε κάθε εκκρεμότητα για την γραμμή των ψηλών του. Φαλ, Μιλουτίνοφ και Ράιτ θα συνθέσουν την κορυφαία τριάδα σέντερ που έχει δει ποτέ ευρωπαϊκή ομάδα ενώ Πίτερς και Πετρούσεφ θα συμπληρώνουν μια frontline για όλα τα γούστα με τον Τανούλη να συνεχίζει στον ίδιο ρόλο και τη νέα σεζόν. Άλλωστε το πρότζεκτ του νεαρού σέντερ έχει ακόμα μπροστά του χρόνια υλοποίησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztqzlb3x1vt)

Στο "3" ο Κώστας Παπανικολάου είναι "ακούνητος" ενώ η απόκτηση του Ίγκνας Μπραζντέικις το περασμένο καλοκαίρι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, δεδομένου πως ο "αρχηγός" μεγαλώνει και χρειάζεται ειδική διαχείριση. Η περίπτωση του Λιθουανού - Καναδού δεν μοιάζει με στοίχημα δεδομένου ότι όλοι οι ξένοι του Ολυμπιακού πηγαίνουν πολύ καλύτερα στη δεύτερη σεζόν τους. Οι ερυθρόλευκοι επένδυσαν και χρόνο και χρήματα στον Λιθουανό και θα ήταν απίθανο να μην δείξουν υπομονή. 

Στις θέσεις τις περιφέρειας υπάρχει η σταθερά Τόμας Γουόκαπ που θα συνεχίσει με γνώμονα να γίνει ο επόμενος αρχηγός του Ολυμπιακού ενώ στον γνωστό τους συμπληρωματικό ρόλο θα συνεχίσουν οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Σακίλ ΜακΚίσικ, όπως επίσης και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ σε ρόλο τρίτου πλέι-μέικερ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cysdhkiqeg49)

Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα "δύσκολα". Ο Γουίλιαμς-Γκος θα ήταν "αμετακίνητος" όμως τα προβλήματα τραυματισμού του είναι κάτι που χρήζει προσοχής. Ο Αϊζάια Κάνααν αντίθετα είναι πάντα παρών, έχει δεθεί με την ομάδα και τους φίλους της και κάνει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει στο "λιμάνι". Ένα νέο μονοετές συμβόλαιο μοιάζει με την πιο ενδεδειγμένη λύση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cylgy4udyg61)

Βάσει αριθμών, ο Μιχάλης Λούντζης μοιάζει ο πιο μετέωρος. Και αυτό γιατί ο ίδιος ο παίκτης πιθανότατα έχει καταλάβει πως ήρθε η ώρα να περάσει από το στάδιο του "ρολίστα" σε ένα πιο ηγετικό για τον ίδιο επίπεδο.

Το ελληνικό διαβατήριο θα κρίνει το που θα γίνει η μεταγραφή

Ως εκ τούτου, ο Ολυμπιακός θα ψάξει μία κίνηση με ελληνικό διαβατήριο στην περιφέρειά του, εφόσον αποχωρήσει ο Λούντζης. Και αυτή η κίνηση θα κρίνει και το ποια θα είναι η άλλη μεταγραφή που θα γίνει. Προφανώς και οι Έλληνες που μένουν ελεύθεροι ή μπορεί να απασχολήσουν το καλοκαίρι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Νικ Καλάθης και Τάιλερ Ντόρσεϊ από τη Φενέρμπαχτσε και σε δεύτερη φάση ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Το μόνο που έχουν διαμηνύσει οι ερυθρόλευκοι είναι πως θα κοιτάξουν να κάνουν κάποια μεγάλη κίνηση στην περιφέρεια. Και με τον Τζέιμς να δέχεται πρόταση άνω των 9 εκατομμυρίων από τη Μονακό, τότε αυτομάτως το όνομα του Κίναν Έβανς είναι αυτό που κάνει το μεγαλύτερο "γκελ" στους οπαδούς του Ολυμπιακού (και όχι μόνο). Πιο "άσσος" ο Έβανς, παρά "δύο". Και σε αυτή την περίπτωση ο Κάνααν μπορεί να χαμογελάει λίγο παραπάνω.

Τα υγιή αποδυτήρια το "όπλο" στη διαχείριση των 9 ξένων

Το ερώτημα βέβαια που ταλανίζει πολύ κόσμο του Ολυμπιακού είναι πως θα χωρέσουν πάλι οι 9 ξένοι. Όμως κακά τα ψέμματα, ελάχιστοι είναι οι ξένοι που νοιάζονται πραγματικά για τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Πόσο μάλλον εκείνους της κανονικής περιόδου. Ασφαλώς και κάθε τίτλος αποτελεί μεγάλο δέλεαρ, πόσο μάλλον για έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Όμως ο μεγαλύτερος στόχος όλων, είναι αυτός της Euroleague.

Πλέον οι ξένοι που έρχονται στον Πειραιά και το ΣΕΦ είναι χαρακτήρες που νοιάζονται πρώτα για την ομάδα και μετά για το ατομικό τους συμφέρον. Για παράδειγμα, ο Σακίλ ΜακΚίσικ δεν θα μουρμουρίσει στον Μπαρτζώκα αν του πει πως θα είναι εκτός ρόστερ της Basket League ή εκτός από ένα ματς Euroleague. Το ίδιο και ο Αϊζάια Κάνααν που το έχει ήδη κάνει μια φορά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czip7inuc05l)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ βλέποντας την κατάσταση του Μόουζες Ράιτ δεν θα πει κάτι εφόσον ο προπονητής του επιλέξει να μην τον πάρει στους τελικούς της Basket League. Ή και το αντίθετο φυσικά. Δεν μοιάζει παιδί που θα γκρινιάξει ο 25χρονος ψηλός του Ολυμπιακού.

Συνεπώς με τέτοιους χαρακτήρες και τέτοιο κλίμα μοιάζει δύσκολο να δημιουργηθούν προβλήματα. Οι παίκτες καταλαβαίνουν ότι σε μια σεζόν 70 τουλάχιστον αγώνων, όλοι είναι χρήσιμοι. Οπότε οι 9 ξένοι δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα. Ειδικά αν ο 9ος είναι και ο Σακίλ ΜακΚίσικ!