Ο Ζακ ΛεΝτέι έπαιξε για τελευταία φορά για λογαριασμό της Παρτίζαν Βελιγραδίου στη Euroleague με την Μπαρτσελόνα, στο παιχνίδι για την 29η αγωνιστική την περασμένη εβδομάδα, αλλά έπρεπε να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού πέθανε ο πατέρας του, με αποτέλεσμα ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να μην ξέρει ή να μη λέει αν θα τον έχει μαζί του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στις 28 Μαρτίου στο Βελιγράδι, που ενδεχομένως να κρίνει και το μέλλον των "γκρομπάρι" στη διοργάνωση. 

Παρτίζαν-Ολυμπιακός: Το περίεργο τελετουργικό με τους στρατιωτικούς 


Ο ΛεΝτέι έφυγε μετά το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για τις ΗΠΑ, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δήλωσε, στην ερώτηση για το πότε θα επιστρέψει: "Δεν ξέρω. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε, το κάναμε αποκλειστικά για το πρόβλημα της οικογένειάς του. Για εκείνον, η απώλεια του πατέρα του είναι το πιο σημαντικο πράγμα. Απ' ό,τι γνωρίζω, ο πατέρας του ΛεΝτέι ήταν στρατιωτικός και η κηδεία του θα γίνει σύμφωνα με το πρωτόκολλο του αμερικανικού στρατού". 

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από το κοιμητήριο του Άρλινγκτον, όπου θάβονται αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού, η οικογένεια του αποθανόντα κάνει αίτημα για την ταφή, το οποίο μπορεί να γίνει δεκτό μέσα σε τρεις εβδομάδες. Από τη στιγμή που ο Ομπράντοβιτς αναφέρει ότι δεν έχει νέα από τον ΛεΝτέι, το πιθανότερο είναι ο Αμερικανός να μην του έχει επισημάνει πότε θα γίνει η τελετή, η οποία μάλλον, καθώς θέλει προετοιμασία, θα μεταφερθεί τουλάχιστον για την προσεχή εβδομάδα.

Έτσι, ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, που μετρά 10,3 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ ανά μέσο όρο σε 27 παιχνίδια στη Euroleague το πιθανότερο είναι να μην προλάβει την αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους". 

Παρτίζαν-Ολυμπιακός: Κινείται νομικά κατά... υπαλλήλων της


Ένα συμβάν που έλαβε χώρα στη "Stark Arena" το βράδυ της Πέμπτης, 21 Μαρτίου, στο πλαίσιο του παιχνιδιού της Παρτίζαν με τη Ρεάλ Μαδρίτης (76-88) για την 31η αγωνιστική της Euroleague, αναγκάζει τη σερβική ομάδα να ακολουθήσει τη νομική οδό. 

Partizan-Real | Round 31 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται μάλιστα ότι πλήρωσε 1,5 εκατομμύριο ευρώ φόρους στο σερβικό κράτος, τονίζοντας ότι τα εισιτήρια είναι η πιο σημαντική πηγή χρηματοδότησης, θα κινηθεί νομικά έναντι όσων υπαλλήλων είτε του κλαμπ είτε της "Stark Arena" αφήνουν ανθρώπους είτε με πλαστά εισιτήρια είτε χωρίς αυτά να μπαίνουν στο κλειστό γυμναστήριο.