Όποια ψηφιακή πέτρα και αν σηκώσεις, τον Κώστα Ρούπτσο θα βρεις από κάτω. Θα μπορούσε να είναι μια σύγχρονη παράφραση της γνωστής παροιμίας, ενδεχομένως με μια ελαφριά δόση υπερβολής, όμως ικανή να δώσει το στίγμα για το νέο αφεντικό του Πανιωνίου. Επιχειρηματίας, μαθηματικός και λίγο από προπονητής, είναι ο νέος διοικητικός ηγέτης της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Είναι αυτός που δείχνει ικανός να οδηγήσει τους Νεοσμυρνιώτες στην αναγέννηση.

Ο κ. Ρούπτσος ήταν παρών στη γενική συνέλευση των μελών του Πανιωνίου στο “Ανδρέας Βαρίκας” και μπροστά σε περίπου 500 φίλους ανέλυσε το πλάνο του όσον αφορά τα χρέη, τονίζοντας ότι στόχος είναι ο Πανιώνιος να είναι ανταγωνιστικός την επόμενη σεζόν στη Super League 2.

Πότε θα περάσει τυπικά ο Πανιώνιος στα χέρια του Κώστα Ρούπτσου

Τα 165 ταμειακώς ενήμερα μέλη του συλλόγου ενέκριναν ομόφωνα την πρότασή του, άμεσα θα γίνει ένα MoU ανάμεσα στις δύο πλευρές, θα ακολουθήσει ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων της ομάδας και, αν όλα κυλήσουν ομαλά, ο Πανιώνιος θα περάσει στην εποχή Ρούπτσου, αφήνοντας πίσω του τις περιπέτειες, τους υποβιβασμούς και κυρίως τα πολλά χρέη.

Με δεδομένη την άνοδο στη Super League 2 -o Πανιώνιος είναι πρώτος στον τέταρτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, στο +13 από τον δεύτερο Εθνικό Πειραιά και ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές- ο Κώστας Ρούπτσος και οι συνεργάτες του μπορούν από τώρα να κάνουν τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς.

Ποιος είναι ο Κώστας Ρούπτσος

Γεννημένος το 1973 στην Αθήνα, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδι στριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 2000, ιδρύοντας την InDigital ΑE, στην οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Σύμφωνα με όσα η συγκεκριμένη εταιρεία ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού και εφαρμογών αναφέρει, την πρώτη δεκαετία της λειτουργίας της επικεντρώθηκε σε τεχνολογίες συλλογής διαχείρισης ανοιχτών πληροφοριών, αναπτύσσοντας την πλατφόρμα ηλεκτρονικής αποδελτίωσης innews, η οποία είναι πλέον η μεγαλύτερη πλατφόρμα media monitoring σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μέσα από αυτή την πορεία απέκτησε εξειδίκευση σε τεχνολογίες όπως η συλλογή και διαχείριση μεγάλου όγκου κειμένων και οπτικοακουστικών αρχείων, ψηφιοποίησης, OCR, speech recognition και work flow management.

paniwios-press


Η διαρκής ανάπτυξη της InDigital και το gov.gr

Από το 2010 και έπειτα η InDigital ΑΕ επέκτεινε τις δραστηριότητές της, επενδύοντας σε τομείς όπως η διαχείριση εγ γράφων με ψηφιακές υπογραφές, μεγάλο κομμάτι έργων ψηφιοποίησης του ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή του γνωστού gov. gr. Είναι η κατασκευάστρια εταιρεία στο κεντρικό document management του ελληνικού Δημοσίου και στη διάθεση των ψηφιακών υπογραφών τόσο στο Δημόσιο όσο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις μέσω του ΓΕΜΗ, συμμετέχοντας στα έργα ως υπεργολάβοι κοινοπραξιών με leader τον ΟΤΕ.

Δραστηριοποιείται επίσης στις ψηφιακές εφαρμογές στον αθλητισμό, την παραγωγή περιεχομένου τρισδιάστατων εφαρμογών και virtual reality, την ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικού εισι τηρίου και σε λύσεις με εξειδικευμένες πλατφόρμες και υπηρεσίες στο digital marketing. Βέβαια είπαμε πως είναι κάτω σχεδόν από κάθε ψηφιακή πέτρα. Πριν από περίπου έναν μήνα έγινε γνωστή η υπογραφή της σύμβασης για την "Παγκόσμια Πλατφόρμα Ψηφιακού Κέντρου Ενημέρωσης” ανάμεσα στην Κοινωνία της Πληροφορίας και την κοινοπραξία των εταιρειών Vodafone - Intraway - InDigital.

Η σύμβαση, προϋπολογισμού 14.900.000 ευρώ, αφορούσε τη συλλογή πληροφοριών από ανοιχτές πηγές από την κεντρική υπηρεσία και τις Αρχές του
εξωτερικού του υπουργείου Εξωτερικών. Την ίδια εποχή φέρεται να ανέλαβε την υλοποίηση του έργου “Το Ωδείο Αθηνών στην ψηφιακή εποχή”. Έχει επίσης αναλάβει την ψηφιοποίηση του αρχείου Καβάφη από την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, την οργάνωση, ψηφιακή διαχείριση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος του Δικτύου Μουσείων και Επισκέψιμων Μνημείων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, την ψηφιακή αναβάθμιση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων σε συνεργασία με τη SingularLogic και πολλά ανάλογα έργα σε δήμους.

O Ρούπτσος, η InDigital και το VAR

Η εμπλοκή της εταιρείας με το ποδόσφαιρο έρχεται ουσιαστικά πολύ πριν από τον Πανιώνιο, καθώς είναι η εταιρεία που τρέ χει τη λειτουργία του VAR. Στις 9 Μαΐου 2019 ο τότε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπέγραψε τη σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα (κοινοπραξία των εταιρειών Medialuso και InDigital) για το έργο “Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ”, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, του γενικού γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, και του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένου.

“Μιλάμε για ένα αμιγώς ψηφιακό έργο στον χώρο του αθλητισμού, ένα οριζόντιο έργο που αφορά όλα τα γήπεδα, τα οποία θα πρέπει να συνδεθούν με ένα κέντρο επιχειρήσεων και με μια μεγάλη κεντρική υποδομή. Αυτό καλούμαστε να το υλοποιήσουμε”, είχε δηλώσει ο κ. Ρούπτσος την ημέρα που ουσιαστικά άρχισε να μπαίνει το VAR στην ποδοσφαιρική μας ζωή.

O προπονητής Κώστας Ρούπτσος και η αγάπη για τον αθλητισμό

Πάντως για τον κ. Ρούπτσο το ποδόσφαιρο υπήρξε και κάτι άλλο πέρα από πεδίο επιχειρηματικής δράσης ή -πλέον- παραγοντικής ενασχόλησης. Υπήρξε και προπονητής ακόμα και της εθνικής ομάδας σάλας το 2006 -υπηρεσιακός- αλλά και του Δούκα, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα σάλας το 2020. Έχει επίσης εργαστεί σε ερασιτεχνικούς συλλόγους όπως ο Νεοπεντελικός, το Χαλάνδρι και ο Κένταυρος Βριλησσίων, ενώ πριν από μερικά χρόνια υπήρξε προπονητής της ομάδας μπιτς σόκερ Άτλας.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Απογευματινή”