Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον συγκλόνισε την Ευρώπη όταν τον Ιανουάριο αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο και πως έχει έναν χρόνο ζωής. Ο Σουηδός πρώην προπονητής είχε επίσης δηλώσει πως ήταν όνειρό του να προπονήσει έστω μια φορά τη Λίβερπουλ και η ομάδα των "Κόκκινων" έσπευσε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν μάλιστα από τους πρώτους που στήριξαν αμέσως τον άλλοτε προπονητή και της εθνικής Αγγλίας.

Η μεγάλη μέρα έφτασε με τον Έρικσον να κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο των γηπεδούχων στο Άνφιλντ για να κοουτσάρει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα που φόρεσαν τη φανέλα της Λίβερπουλ, με αυτά των Στίβεν Τζέραρντ και Φερνάντο Τόρες να ξεχωρίζουν (παρών και ο Τζιμπρίλ Σισέ), στο φιλικό των "Liverpool Legends" απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα του Άγιαξ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0183l3u9vkh)

Μπροστά σε 60.000 φιλάθλους που αγκάλιασαν το κάλεσμα της ομάδας, ο Έρικσον είδε το όνειρό του να πραγματοποιείται. Βγαίνοντας πρώτος πρώτος από τη φυσούνα οδηγώντας τους παίκτες, γνώρισε την καθολική αποθέωση και το απόλυτο "standing ovation".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d018cug8jf81)

Στη συνέχεια μάλιστα έζησε για ακόμη μια φορά το "You 'll never walk alone" σε όλο του το μεγαλείο καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα, αποδέκτης του συγκλονιστικού αυτού κομματιού ήταν... ο ίδιος!

Με ανατροπή και γκολ Σισέ και Τόρες πήραν τη νίκη οι "Legends" της Λίβερπουλ

Στα του παιχνιδιού, δεν θα γινόταν ο Έρικσον να μην πανηγυρίσει νίκη με... ανατροπή. Αν κάποια ομάδα άλλωστε έχει πετύχει τις μεγαλύτερες ανατροπές, αυτή είναι η Λίβερπουλ. Οι βετεράνοι του Άγιαξ λοιπόν, προηγήθηκαν μόλις στο 2' με γκολ του Μποέριγκτερ ενώ διπλασίασαν πριν το ημίχρονο τα τέρματά τους με τον Μουσάμπα.

Παρ' όλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο έγινε η ανατροπή και μάλιστα εντυπωσιακά. Ο Βινιάλ μείωσε στο 55', ο Σισέ ισοφάρισε στο 75' ενώ Ελ Ζαρ και Φερνάντο Τόρες διαμόρφωσαν το τελικό 4-2. Ειδικά στο γκολ του "Ελ Νίνιο" το Άνφιλντ πανηγύρισε έξαλλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d01bac1o3ifd)