Απίστευτο παιχνίδι στο κλειστό των "Άνω Λιοσίων" με το Περιστέρι να καταφέρνει να κερδίσει την μαχητικότατη ΑΕΚ που επέστρεψε από το -9 που βρέθηκε να χάνει στο πρώτο εκκωφαντικό ημίχρονο των φιλοξενούμενων. Στο τέλος όμως οι παίκτες του Σπανούλη ήταν πιο ξεκούραστοι από εκείνους του Ζούρου και πήραν μια ακόμη νίκη τελειώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου της Basket League

Η ΑΕΚ κατάφερε να καλύψει τις απουσίες στους ψηλούς της με χρώμα ελληνικό καθώς Αγραβάνης και Κουζέλογλου ταλαιπώρησαν τον Τόμπσον που αποβλήθηκε νωρίς με 5 φάουλ ενώ η "Ένωση" βρέθηκε 37 φορές στη γραμμή των βολών! Ο Ρένφρο όμως έκανε το step up στο πλάι του Ράγκλαντ και με διαδοχικές απίθανες άμυνες στο φινάλε διασφάλισε τη νίκη των "Πριγκίπων" που βάζει... φωτιά στη μάχη της 6ης θέσης έκει όπου η ΑΕΚ είναι... μετέωρη!

Σκορ και θέαμα στο πρώτο ημίχρονο από ΑΕΚ και Περιστέρι, αδιανόητα ποσοστά για τους φιλοξενούμενους

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φάνηκε μια χαλαρότητα στην άμυνα του Περιστερίου με την τριάδα των Χολ, Νάιτ και Μακρέι να χτυπά στην ταχύτητα τα γκαρντ των φιλοξενούμενων αλλά και τον Τρέβορ Τόμπσον που χρεώθηκε με δύο γρήγορα φάουλ. Ο Νάιτ όμως αποχώρησε τραυματίας για τα αποδυτήρια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d01cs9u7komp)

Η είσοδος του Ρένφρο έδωσε άλλη διάσταση στο Περιστέρι με τον Αμερικανό ψηλό να ταιριάζει πολύ καλύτερα απέναντι στον Χατζηδάκη. Αυτός που έκανε όμως την μεγαλύτερη διαφορά ήταν ο Ζερμέν Λοβ. Ο εκρηκτικός γκαρντ των "πριγκίπων" είδε το παιχνίδι να πηγαίνει στους δικούς του... ρελούς ρυθμούς και βρήκε ευκαιρία να λάμψει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d01crhdhs30p)

Με τον Λοβ ηγέτη, το Περιστέρι κρατούσε ψηλά τον δείκτη του σκορ όμως η ΑΕΚ είχε λύσεις κυρίως από το τρίποντο με Νετζήπογλου και Χόλινς. Η επιστροφή του Μήτρου-Λονγκ στο παρκέ έδωσε ακόμη μεγαλύτερο πλουραλισμό στην ομάδα του Σπανούλη η οποία ανέβασε τη διαφορά της στο +9.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d01dg129wxa1)

Μια στιγμή έντασης ανάμεσα σε Ζούρο και Σπανούλη με αφορμή μια τάπα του Μήτρου-Λονγκ στον Κουζέλογλου πάγωσε λίγο το ρυθμό των φιλοξενούμενων με την "Ένωση" να μειώνει στο -7 ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d01dhd3fcdb5)

Επέστρεψε η ΑΕΚ με ΜακΡέι και Κουζμίνσκας

Αφού κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά στο -7 με το Περιστέρι να σουτάρει με 70% εντός πεδιάς στο πρώτο ημίχρονο (21/30), η ΑΕΚ είχε την ψυχολογία να επιστρέψει. Ο ΜακΡέι συνέχισε με προσωπικό του κρεσέντο να προσφέρει άπλετες λύσεις στην ομάδα του Ζούρου. Το τέταρτο φάουλ του Τόμπσον ήταν επίσης μια υπέρ της εξέλιξη ενόψει της συνέχειας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d01dkytudz21)

Το Περιστέρι δεν είχε μπει με καλό επιθετικό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο όμως από τη στιγμή που η ΑΕΚ προσπέρασε, σοβαρεύτηκε. Οι παίκτες του Σπανούλη ανέκτησαν το προβάδισμα όμως είδαν τον Χουγκάζ να φορτώνεται και εκείνος με 4 φάουλ. Από τη στιγμή που ο Έλληνας φόργουορντ αποχώρησε αναγκαστικά για τον πάγκο, ο Κουζμίνσκας βρήκε τον χώρο που έψαχνε και πήρε τη σκυτάλη από τον ΜακΡέι με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει στην απόλυτη ισορροπία (76-76)!

Ο Ράγκλαντ, ο Μήτρου-Λονγκ και οι άμυνες του Ρένφρο χάρισαν τη νίκη στο Περιστέρι

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ψυχολογία ήταν εμφανώς υπέρ της ΑΕΚ. Και πρωταγωνιστές της ομάδας του Ζούρου ήταν οι Έλληνες. Κουζέλογλου, Αγραβάνης, Νετζήπογλου και Καράμπελας έδωσαν κατά σειρά πολύ σημαντικές βοήθειες σε άμυνα και επίθεση με τον Τόμπσον από την άλλη να αποχωρεί με 5ο φάουλ.

Ο Ράγκλαντ επέστρεψε και προσπάθησε να κρατήσει μόνος του το Περιστέρι απαντώντας στο σερί των γηπεδούχων, όμως ο Ρένφρο δεν μπόρεσε να σταθεί επάξια δίπλα του σε πρώτη φάση καθώς δεν τελείωσε τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν με τους παίκτες του Ζούρου να τον αντιμετωπίζουν σε πρώτη φάση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d01e3fezixe1)

Ο Αμερικανός όμως εξιλεώθηκε με διαδοχικές σπουδαίες άμυνες με τους Μήτρου-Λονγκ και Ράγκλαντ να επαναφέρουν το προβάδισμα στα χέρια των "κυανοκίτρινων". Από το 93-89 το Περιστέρι έκανε 9-0 το οποίο ήταν αρκετό για τη νίκη, με τον Ζερμέν Λαβ να παίρνει ένα καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ με το σκορ στο 95-98. Ο Κασελάκης έβαλε 1/2 βολές για το 97-101 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 29-29, 51-58, 76-76, 97-101

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d01f7foq668p)