Πιο ιδανικό ξεκίνημα στην πρεμιέρα των playoffs της Super League 2 δεν μπορούσε να φανταστεί ο Ιωνικός! Οι Νικαιώτες μετέτρεψαν την "μάχη" με τα Χανιά σε... υγιεινό περίπατο και σε μια επίδειξη δύναμης "καθαρίζοντας" ουσιαστικά την υπόθεση νίκη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο που προηγήθηκαν 3-0, επικράτησαν με 5-1 δείχνοντας από... νωρίς τις προθέσεις τους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι Κρητικοί παρέμειναν στην δεύτερη θέση με 22 βαθμούς χάνοντας... έδαφος από την κορυφή ενώ ο Ιωνικός ανέβηκε στους 21 βαθμούς και μείωσε στο -1 από την πρωτοπόρο Athens Kallithea που έχει μας λιγότερο και κοντράρεται αύριο (25/03) με την Ηλιούπολη.

Γρήγορο προβάδισμα για τον Ιωνικό, σοβαρός τραυματισμός για Σαλαζάρ

Με το... καλημέρα ήρθε η μεγάλη φάση στο παιχνίδι. Τα Χανιά είχαν μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό με τον Μάναλη ο οποίος έπειτα από φάση διαρκείας, έκανε σουτ στην κίνηση το οποίο απέκρουσε με σωτήρια επέμβαση ο Γκέλιος που... γλίτωσε τον Ιωνικό από το γκολ και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d01zw99k3sgp)
Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αρκετά καλός και γρήγορος από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Οι δυο ομάδες πίεζαν η μία τα καρέ της άλλης ωστόσο αυτή που... χαμόγελασε και έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς ήταν ο Ιωνικός. Έπειτα από ολέθριο λάθος του Μπάτζιου, οι φιλοξενούμενοι "έκλεψαν" τη μπάλα και βγήκαν στην κόντρα ανοίγοντας λογαριασμό με τον Σαλαζάρ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή στο 7ο λεπτό έπειτα από γύρισμμα του Ροντρίγκες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0206u3v8ek9)
Μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν... ασταμάτητοι, σφυροκοπούσαν τα καρέ των Κρητικών τους οποίους είχαν "κλείσει" για τα καλά στην περιοχή τους ενώ η πίεση τους απέδωσε καρπούς στο 11ο λεπτό όταν και ο Σόουζα πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σόουζα και με επιβλητική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διπλασιάζοντας (2-) τα τέρματα για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d020ca6lwq5t)
Τα Χανιά μετά το... σοκ του 2-0, προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να βρουν ένα γρήγορο γκολ για να μπουν ξανά στο παιχνίδι, έφτασαν κοντά όμως δεν υπολόγισαν στον "κέρβερο" Γκέλιο που με μια ακόμη φοβερή απόκρουση απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Έπειτα από φάση διαρκείας στο 14ο λεπτό, ο Ντίαζ εξαπέλυσε σουτ μέσα από την περιοχή υποχρεώνοντας σε εντυπωσιακή επέμβαση των Έλληνα γκολκίπερ ο οποίος "νίκησε" ξανά τον Μάναλη στο 38ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d020fdcwk2td) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d020kei9l2jd)
Στο 40ο λεπτό, ο τραυματισμός του σκόρερ Σόουζα επισκίασε τα... χαμόγελα των γηπεδούχων. Ο Κολομβιανός εξτρέμ του Ιωνικού έπεσε στον αγωνιστικό χώρο σφαδάζοντας έπειτα από διεκδίκηση μπαλιάς και πέσιμο του αντιπάλου του πάνω στο πόδι του. Ο πόνος του ήταν τέτοιος που χρειάστηκε να αποχωρήσει με φορείο, με τον τραυματισμό του να... σημάνει συναγερμό στο στρατόπεδο του Ιωνικού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d020vjzfoho1)

Ολοκλήρωσε τον θρίαμβο με 5-1 ο Ιωνικός κόντρα στα Χανιά

Ο Ιωνικός που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι και ήταν σε πολύ καλή επιθετικά μέρα, έκανε ο,τι... ήθελε στον αγωνιστικό χώρο σε αντίθεση με τα Χανιά που ειδικά στο αμυντικό αλλά και ανασταλτικό κομμάτι δεν είχαν καλή απόδοση. Κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν για ακόμη μια φορά οι Νικαιώτες οι οποίοι στο 43ο λεπτό πήραν... αέρα τριών τερμάτων. Ο Οικονομίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από εκτέλεση φάουλ και με άψογο τελείωμα σκόραρε για το 3-0 δίνοντας στην ομάδα του ισχυρό προβάδισμα νίκης από το πρώτο κιόλας μέρος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d020zrjls8qh)

Στο ίδιο έργο... θεατές και στο δεύτερο μέρος. Ο Ιωνικός που ήταν από τα πρώτα κιόλας λεπτά ανώτερος, δεν "βολεύτηκε" στο 3-0 και με... σπασμένα φρένα βρήκε κι άλλο γκολ δίνοντας στο σκορ διαστάσεις θριάμβου και μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο. Στο 52ο λεπτό ο Ντάουντα με φοβερό "κεραυνό" έστειλε τη μπάλα και πανηγύρισε το 4-0 για τον Ιωνικό που έμοιαζε ασταμάτητος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d021oar3sb1l)

Τα Χανιά που έμοιαζαν να μην βρίσκουν τις λύσεις στην άμυνα τους η οποία είχε "πληγωθεί" αρκετά με τα τέσσερα γκολ που είχε δεχτεί, απάντησε στο γκολ ττου Ιωνικού στο 56ο λεπτό μειώνοντας σε 4-1 με τον Νίλι ο οποίος με ωραίο συνδυαστικό πάτησε στην περιοχή των γηπεδούχων και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 69ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή να βρουν και δεύτερο γκολ ωστόσο ο Γκέλιος με μια ακόμα φοβερή απόκρουση είπε... όχι, αυτή τη φορά σε σουτ του Νίλι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d021r7plpow9)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d021x5p1h3sx)

Οι Κρητικοί πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, βελτίωσαν την απόδοση τους ωστόσο ήταν πλέον... αργά. Ο Ιωνικός ανέβασε ξανά... στροφές και μάλιστα στο 83ο λεπτό πέτυχαν και πέμπτο γκολ με τον Οικονομίδη ο οποίος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-1 που βρήκε την ομάδα του την απόλυτη θριαμβεύτρια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0223p4nmdi1)

Ιωνικός (Σπανός): Γκέλιος, Τασούλης, Οικονομίδης (87′ Ουακάσο), Λινάρδος (64′ Γιακουμάκης), Γκοράνοφ, Γκίνη, Σόουζα, Γκαρντάφσκι (46′ Οικονομόπουλος), Ζάχαβι, Σαλαζάρ (44′ λ.τ Ντάουντα), Ροντρίγκεζ (87′ Δρίτσας).

Χανιά (Ταουσιάνης): Κλέιμαν, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Λεμονής, Ντίας, Νίλι, Τσέλιος (55′ Μάνος), Σιλά (46′ Παναγιώτου), Μάναλης, Κατσούρρι (46′ Κόλα), Μιούλερ.