Η Athens Kallithea διανύει μια εξαιρετική σεζόν στη Super league 2, καθώς βρίσκεται στην κορυφή του Β' Ομίλου και φιλοδοξεί να πάρει την άνοδο και να παίζει από τη νέα χρονιά στα... μεγάλα σαλόνια της Super League. Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η ομάδα, γνωστοποίησε την προσθήκη δύο μελών στη διεθνή ομάδα ιδιοκτητών της. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο, ο Μάικλ Σάδερλαντ, ήταν μέχρι πρότινος στέλεχος στη Ρεάλ Μαδρίτης και συγκεκριμένα τα τελευταία 4,5 χρόνια.

Κάπως έτσι, η Athens Kallithea ενισχύθηκε με... άρωμα Ευρώπης και συνεχίζει να δυναμώνει με στόχο να πρωταγωνιστήσει αλλά και να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία μετά τη σεζόν 2005-06.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Athens Kallithea:

Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει δύο προσθήκες στη διεθνή ομάδα ιδιοκτητών της με τον Michael Sutherland, εκτελεστικό στέλεχος της Real Madrid τα τελευταία 4,5 χρόνια, και τον Andrej Bjegovic, τον πρόεδρο της Kraft Heinz στη Γαλλία.

Ο Sutherland, με έδρα τη Μαδρίτη, υπηρέτησε ως Chief Transformation Officer στη Real Madrid από τον Ιούλιο 2019 έως τον Νοέμβριο 2023, υπεύθυνος για την υλοποίηση transformational marketing, εμπορικών, και τεχνολογικών στρατηγικών στην κορυφαία ποδοσφαιρική ομάδα παγκοσμίως. Πριν τη Real Madrid, ο Sutherland ήταν ένα επιτυχημένο εκτελεστικό στέλεχος στη Silicon Valley, και είναι ενεργός επενδυτικός άγγελος και σύμβουλος σε startup εταιρείες και σε κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxkqil96dl4x)
Ο Bjegovic, με έδρα το Παρίσι, είναι ο πρόεδρος της Kraft Heinz στη Γαλλία από τον Απρίλιο 2022, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει σε εκτελεστικούς ρόλους για την εταιρεία στο Άμστερνταμ και στο Λονδίνο. Ο Bjegovic πέρασε τα νεανικά του χρόνια στην ακαδημία της Paris Saint-Germain, και αργότερα έπαιξε στο Boston College στις Ηνωμένες Πολιτείες, προτού επιστρέψει στην Ευρώπη.

Η AKFC έχει μία διεθνή ομάδα ιδιοκτητών από τον Αύγουστο 2021, της οποίας ηγούνται ο κύριος μέτοχος Andrew Barroway, ο μειοψηφών μέτοχος και πρόεδρος Τεντ Φιλιππάκος, ο μειοψηφών μέτοχος και αντιπρόεδρος Πέτρος Φιλιππάκος, μαζί με άλλους Αμερικανούς και Ευρωπαίους επενδυτές. Έκτοτε, η AKFC έχει τερματίσει στη δεύτερη θέση του Νοτίου Ομίλου της Super League 2 σε καθεμία από τις δύο τελευταίες σεζόν, ενώ στην τρέχουσα σεζόν βρίσκεται στην πρώτη θέση του Νοτίου Ομίλου της Super League 2 μπαίνοντας στα playoffs ανόδου, καθώς η ομάδα επιδιώκει να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά από το 2005-06
.