Μαζί με τον... χάλκινο βασιλικό, δηλαδή το τρίτο σκαλί του βάθρου στο Grand Slam τζούντο της Τιφλίδας, ποτίζεται και η ολυμπιακή γλάστρα για τον Θοδωρή Τσελίδη, τον Έλληνα τζουντόκα που είναι νούμερο 16 στην κατάταξη, έχει ανοδική πορεία και με αυτόν τον τρόπο πιθανότατα θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα γίνουν στο Παρίσι

Ο Τσελίδης πήρε το χρυσό στον προηγούμενο αγώνα της σειράς, την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου, στην Τασκένδη και ήθελε να κάνει σημαντική πορεία στην Τιφλίδα προκειμένου να διατηρήσει το αβαντάζ στο ranking και να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. 

Τζούντο: 500 πόντοι σαν... εισιτήριο για το Παρίσι

Η Ελληνική Ομοσπονδία τζούντο ήδη πανηγυρίζει την ολυμπιακή πρόκριση, καθώς οι 500 πόντοι είναι πολύτιμοι. Ο 27χρονος τζουντόκα πέτυχε τέσσερις νίκες. Επικράτησε των Γκούρεβιτς (Ισραήλ), Αλτσιντίεφ (Τουρκμενιστάν) και Λι (Κορέα). Ηττήθηκε από τον Λάσα Μπεκαούρι από τη Γεωργία, που κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο. 

Ωστόσο, στον αγώνα για το μετάλλιο έκανε Waza-ari επί του Φλορεντίνο (Δομινικανή Δημοκρατία), 44 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Με αυτήν τη νίκη, το ελληνικό τζούντο ίσως έχει διπλή εκπροσώπηση στο Παρίσι, αφού η Ελισάβετ Τελτσίδου, επίσης αθλήτρια του Νίκου Ηλιάδη, είναι σίγουρη για τους Ολυμπιακούς και πάει μάλιστα με προσδοκίες, αφού στην Τιφλίδα πήρε κι εκείνη το χάλκινο, το έβδομο συνολικά μετάλλιο στις τελευταίες 17 διοργανώσεις της.

📹 VIDEO - Με Waza-ari 44 δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του τελικού των ρεπεσάζ και ο Θεόδωρος Τσελίδης έφυγε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Συγχαρητήρια. Η Ελλάδα ψηλά 🇬🇷

Δημοσιεύτηκε από Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο_Hellenic Judo Federation στις Κυριακή 24 Μαρτίου 2024


Από τη μεριά του, ο Τσελίδης, που έχει δύο χάλκινα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, πήρε το τρίτο μετάλλιό του σε Grand Slam, αφού πέρυσι ήταν τρίτος στο Καζακστάν. 

Οι ελληνικές επιτυχίες μπορεί να δώσουν ώθηση και στην... εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που παίζει στις 19:00 της Τρίτης, 26 Μαρτίου, το εισιτήριο για το Euro 2024 με τη Γεωργία.