Με την Regular Season της Euroleague να έχει φτάσει στο κομβικότερο σημείο της, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν ξεκινήσει και οι προβλέψεις για τις ομάδες που θα προκριθούν στο Final-4. Ασφαλώς και σχεδόν τα πάντα κρίνονται αυτή την εβδομάδα και κυρίως στις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν και του Παναθηναϊκού στην Μπολόνια με τη Βίρτους. Όμως αυτό δεν εμποδίζει κόσμο και κοσμάκη να κάνει τις προβλέψεις του.

Ειδικά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, μετά τον Νίκολα Γιόκιτς τοποθετήθηκε και ο Λούκα Ντόντσιτς για τις ομάδες που θα προκριθούν στο Final-4 του Βερολίνου με τον Σλοβένο γκαρντ να χρωματίζει... γαλανόλευκο το φόντο του Βερολίνου καθώς στο μυαλό του προκρίνονται τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός.  Την τετράδα σύμφωνα με τον ίδιο θα συμπληρώσουν η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ με το τρόπαιο να καταλήγει ασφαλώς στην πρώην ομάδα του.

Πρακτικά δεν απέχει πολύ το σενάριο του Λούκα. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει 3/3 θα βγει δεύτερος και θα έχει σαφώς ευκολότερο έργο στα Playoffs από ότι θα είχε κόντρα σε Ολυμπιακό ή Φενέρμπαχτσε. Η Μονακό φαίνεται να καταλήγει στην τρίτη θέση και η Μπαρτσελόνα στην τέταρτη με τους ερυθρόλευκους να είναι φαβορί για την 5η θέση καθώς έχουν τους Τούρκους του Γιασικεβίτσιους την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ.