Υπέροχη στιγμή για την Ουκρανία του Σεργκέι Ρεμπρόφ η πρόκριση στο Euro 2024, που θα γίνει στη Γερμανία από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου, με το 2-1 επί της Ισλανδίας στο Βρότσλαβ, αφού έδωσε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της στους προκριματικούς στην Πολωνία εξαιτίας του πολέμου και στο παιχνίδι που έδινε το εισιτήριο έφτασε με την εκτός έδρας νίκη επί της Βοσνίας. 

Μάλιστα, το μοτίβο ήταν εντυπωσιακά παρόμοιο, καθώς οι Ουκρανοί βρήκαν το γκολ σχεδόν στο ίδιο λεπτό και στα δύο παιχνίδια, ενώ προέβησαν σε ανατροπή για να τα καταφέρουν. Στη Ζένιτσα ήταν ο Ντόμπβικ στο 85' που πέτυχε το δεύτερο τέρμα των Ουκρανών, ενώ στο Βρότσλαβ, το βράδυ της Τρίτης 26 Μαρτίου, ο Μούντρικ σκόραρε το ιστορικό γκολ των Ουκρανών. 

Οι Ισλανδοί είχαν προηγηθεί με τον Γκούντμουνσον στο 30', ενώ ακυρώθηκε μέσω VAR το γκολ του Γιάρεμπτσουκ στο 40'. Οι παίκτες του Ρεμπρόφ ισοφάρισαν με τον Τσιγκάνκοφ στο 54'. 

Euro 2024: Στα πέναλτι οι Πολωνοί



Στο Κάρντιφ, ο δεύτερος ψυχοβγάλτης των μπαράζ, ύστερα από εκείνον του παιχνιδιού της Τιφλίδας, έλαβε χώρα. Ουαλοί και Πολωνοί έφτασαν στο μη παρέκει έπειτα από την κανονική διάρκεια και την παράταση του παιχνιδιού. Η Πολωνία πέρασε στα πέναλτι, με σκορ 5-4 (0-0 η κανονική διάρκεια). 

Οι Ουαλοί τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, ύστερα από την αποβολή του Κρις Μέφαμ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 120+1'. 

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι άνοιξε το χορό με εύστοχο πέναλτι, με την ομάδα του Μίχαλ Προμπιέρτζ να αποδεικνύεται εξαιρετικά εύστοχη στη διαδικασία. Στο πέμπτο πέναλτι, ο Βόιτσεχ Σέζνι απέκρουσε το πέναλτι του Ντάνιελ Τζέιμς και οι Πολωνοί θα παίξουν στο πέμπτο διαδοχικό Euro τους.