Ο αρχηγός του δεν αστειεύεται και παρέα με τον "διόσκουρό" του στην πράσινη περιφέρεια οδηγούν εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό στο... Βερολίνο. Ο Κώστας Σλούκας ήταν συγκλονιστικός για ακόμη ένα παιχνίδι όμως το συγκλονιστικό buzzer-beater του Κέντρικ Ναν οδήγησε τον Παναθηναϊκό AKTOR σε τεράστιο διπλό επί της Βίρτους Μπολόνια το οποίο φέρνει τους "πράσινους" αγκαλιά με τη δεύτερη θέση της Euroleague. Η ομάδα του Αταμάν ξεκίνησε φανταστικά έχοντας εξωπραγματικά ποσοστά από την περίμετρο αλλά είδε τους γηπεδούχους να επιστρέφουν στο παιχνίδι. Όμως Σλούκας και Ναν δεν ήθελαν να χάσουν και έτσι η νίκη κατέληξε σε "πράσινα" χέρια!

Εξωπραγματικά ποσοστά από το τρίποντο και ονειρικό πρώτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό

Μπορεί στο πρώτο διάστημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός να μην είχε τους Ναν και Λεσόρ σε καλή κατάσταση όσον αφορά τα τελειώματά τους όμως ο Τζέριαν Γκραντ ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα με συνεχόμενους πόντους. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε περίσσεια αυτοπεποίθηση καθώς πήρε επιθέσεις πάνω του. Η είσοδος του Σλούκα αντί του Ναν προσέδωσε ηρεμία και καλύτερο διάβασμα στην ομάδα του Αταμάν.

Η φάση που έφερε για τα καλά το μομέντουμ σε πράσινα χέρια ήταν μια τάπα του Λεσόρ στην άμυνα και ένα τρίποντο του Γκραντ στον αιφνιδιασμό. Οι δύο γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν εκπληκτικοί σκοράροντας τους 21 από τους 28 πόντους των "πράσινων" οι οποίοι έκλεισαν το δεκάλεπτο με 6/7 τρίποντα εκ των οποίων χαμένο ήταν μόνο η απόπειρα buzzer-beater του Γκραντ. Στην άμυνα τα πράγματα πήγαιναν αρκετά καλά ιδίως στην αντιμετώπιση του Σενγκέλια με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να παίρνει από νωρίς χρόνο αντί του Λεσόρ.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού χαλάρωσε, αλλά η επίθεση κράτησε το +12 στο ημίχρονο

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κώστας Σλούκας θέλησε να εκμεταλλευτεί πολύ περισσότερο την υπεροχή του Ματίας Λεσόρ απέναντι στους ψηλούς της Βίρτους. Ο Γάλλος μπήκε στο παιχνίδι και βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει ψηλά τη διαφορά. Η Βίρτους έβγαλε αντίδραση μειώνοντας σε 30-41 εκμεταλλευόμενη κάποια επιθετικά ριμπάουντ που βρήκε, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου ακόμη να μην κινείται σε υψηλές ταχύτητες. Από τη στιγμή που ο Αταμάν έβαλε ξανά τους τρεις γκαρντ του (Σλούκας, Γκραντ, Ναν) τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα με τον Ναν να απειλεί διαρκώς από την αγαπημένη του μέση απόσταση.

Η άμυνα δεν λειτουργούσε όμως στους ίδιους ρυθμούς και η Βίρτους επέστρεψε ξανά στο -11 (37-48) με Παγιόλα και Λούντμπεργκ να κάνουν εξαιρετική δουλειά ενώ και ο Σενγκέλια ήταν λίγο περισσότερο "εντός παιχνιδιού", την ώρα που ο Μπελινέλι πάλευε με τους δαίμονές του. Το +12 του ημιχρόνου θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, επιβεβαιώνοντας στο έπακρο την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού.

Ο Σλούκας κράτησε το προβάδισμα του Παναθηναϊκού στην αντεπίθεση της Βίρτους στο τρίτο δεκάλεπτο

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό παρ' όλο που ο Αταμάν παρέταξε μαζί τους Σλούκα, Γκραντ και Ναν στην περιφέρεια, λόγω και των τριών φάουλ του Γκριγκόνις από νωρίς. Μόλις δύο καλάθια έβαλαν οι "πράσινοι" σε 4:02' με τον Μπελινέλι να ζεσταίνεται και να οδηγεί στη μείωση της διαφοράς στο -6 (49-55) με τον Αταμάν να καλεί τάιμ άουτ. Ο Κώστας Σλούκας έβαλε αμέσως μετά σουτ τριών πόντων όμως τα λάθη συνεχίζονταν με τη Βίρτους να μειώνει στο -5 (53-58) χτυπώντας στον αιφνιδιασμό, προτού ο Γκριγκόνις βάλει άλλο ένα τρίποντο-μαχαιριά.

Ο Κώστας Σλούκας στην ουσία κρατούσε μόνος του τον Παναθηναϊκό σε αποστάσεις των δύο κατοχών και άνω με τον Κέντρικ Ναν να αναλώνεται στο ένα λάθος μετά το άλλο και τον Λεσόρ να βλέπει συνεχώς δύο παίκτες πάνω του. Ο Ντίνος Μήτογλου έβγαλε δύο μεγάλες άμυνες και έτσι η ζημιά περιορίστηκε με τη Βίρτους να έχει μειώσει στο -6 (59-65).

Τη στιγμή που η Βίρτους προσπέρασε, εμφανίστηκε ο Ναν και χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με μυθικό buzzer-beater

Η Βίρτους με τρίποντο του Σενγκέλια και καλάθι του Μίκι στον κουρασμένο Λεσόρ μείωσε στον πόντο (64-65) στο πρώτο μόλις λεπτό της περιόδου. Ο Μίκι όμως έκανε δύο δώρα στον Παναθηναϊκό με τον Σλούκα να τα εκμεταλλεύεται για ακόμη μια φορά. Τα λάθη της Βίρτους και τα επιθετικά ριμπάουντ του Κώστα Αντετοκούνμπο συνέχισαν να χαρίζουν μπάλες στους "πράσινους" όμως μόνο ο Γκριγκόνις πέτυχε καλάθι εκτός του αρχηγού. Όσο η μπάλα δεν έμπαινε, τόσο η Βίρτους έπαιρνε ψυχολογία με τον Λούντμπεργκ να ισοφαρίζει (69-69) ένα πεντάλεπτο πριν το φινάλε.

Ο Σενγκέλια έβαλε μπροστά τη Βίρτους όμως ο Ναν απάντησε κατευθείαν με προσωπικό 5-0 βάζοντας ξανά μπροστά τους "πράσινους" (71-74). Με προσωπικό 5-0 απάντησε όμως και ο Μπελινέλι με τον Παγιόλα να κάνει επίσης αισθητή την παρουσία του σε άμυνα και δημιουργία. Ο ψύχραιμος Σλούκας ισοφάρισε με 2/2 βολές. Ο Γκριγκόνις αστόχησε, ο Ντόμπριτς ευστόχησε σε τρίποντο όμως ο Λιθουανός ισοφάρισε εκ νέου (79-79) με φόλοου και φάουλ!

Ο Λούντμπεργκ αστόχησε σε τρίποντο και ο Κέντρικ Ναν χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με αδιανόητο buzzer-beater απέναντι στον Παγιόλα!

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 39-51, 59-65, 79-81

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης