Όταν ο Κέντρικ Ναν αποφάσιζε να εγκαταλείψει το όνειρο της εύρεσης συμβολαίου στο “μαγικό κόσμο” του NBA που – δικαιολογημένα – θεωρεί ότι ανήκει, σκόπευε να το πράξει μόνο για μία σεζόν.

Ο Ναν, ουσιαστικά, αναζητούσε μέσω του ερχομού του στη Euroleague και σε ένα κλαμπ με το μέγεθος του Παναθηναϊκού, να στείλει ένα μήνυμα στην απέναντι ακτή του Ατλαντικού, καθώς είχε δει τις ομάδες του NBA να αγνοούν το δεδομένο ταλέντο του και να μην του προσφέρουν εγγυημένο συμβόλαιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Η πρόταση του Παναθηναϊκού στον Κέντρικ Ναν

Ο Κέντρικ Ναν έχει εδώ και μέρες στα χέρια του επίσημη πρόταση του Παναθηναϊκού για ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών όχι για μία, αλλά για δύο επιπλέον σεζόν. Αυτό είναι το ένα δεδομένο.
Πρόκειται για ένα συμβόλαιο που πολλαπλασιάζει τις ετήσιες αποδοχές του (χωρίς βέβαια να μπορεί να φτάσει τα δυσθεώρατα επίπεδα των απολαβών που εισπράττουν οι παίκτες στο NBA) και θα τον μετατρέψει σε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές της Euroleague.

Άλλωστε είναι ολοφάνερο και από τις δημόσιες τοποθετήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ότι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού επιθυμεί διακαώς να χτίσει την “κορυφαία ομάδα όλων των εποχών” που έχει προαναγγείλει πάνω στο δίδυμο Κέντρικ Ναν – Κώστα Σλούκα. Οι δυο τους, άλλωστε, ήταν εκείνοι που γνώρισαν την αποθέωση από τον Γιαννακόπουλο στα social media, μετά το τεράστιο διπλό επί της Βίρτους Μπολόνια, με το αφεντικό των “πρασίνων” μάλιστα να… ευχαριστεί δημόσια τον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του Σλούκα στο “τριφύλλι”.

giannakopoulos_sloukas_instagram

Τα δεδομένα που αλλάζουν τη σκέψη του Κέντρικ Ναν για Euroleague και NBA

Η πρόταση του Παναθηναϊκού, όμως, δεν είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την πιθανή παραμονή του Κέντρικ Ναν στην Ευρώπη. Εξ αρχής το πρόβλημα δεν αφορούσε την επιθυμία των “πράσινων”, αλλά εκείνη του ίδιου του παίκτη που ήταν αρκετά διστακτικός στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο.
Πλέον, όπως, αποκάλυψε και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του “όταν ήρθα στην Ευρώπη σκόπευα να το πράξω για λίγους μήνες, πλέον δεν είμαι τόσο σίγουρος”…

Ναν: «Ήρθα στον Παναθηναϊκό με σκοπό να επιστρέψω στο NBA, αλλά τώρα δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό»

Κι αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρώτον ο Ναν έχει εντυπωσιαστεί από το επίπεδο του μπάσκετ που παίζεται στη Euroleague, αλλά και από την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα γήπεδα.

Δεύτερον ο Αμερικανός είναι ενθουσιασμένος με το περιβάλλον εργασίας στον Παναθηναϊκό, που δεν περίμενε να είναι τόσο υψηλό.

Τρίτον τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του απολαμβάνουν τη ζωή στην Αθήνα. Ιδιαίτερα η σύζυγός του μοιάζει να έχει “δεθεί” πολύ με τη χώρα μας και τον Παναθηναϊκό και δεν είναι τυχαίο ότι το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε στην Μπολόνια και παρακολούθησε από κοντά το απίθανο buzzer beater του συντρόφου της που ενδεχομένως να εξελιχθεί και στο… καλάθι της χρονιάς για την ομάδα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d06l1blvc6pt)

Τέταρτον, ο Ναν απολαμβάνει την καθολική αναγνώρισή του ως ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Euroleague. Γνωρίζει ότι τέτοια αναγνώριση δεν θα λάβει στο NBA, ενώ επιπλέον αντιλαμβάνεται ότι σε καμιά ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί να βρει το “δέσιμο” και τη σχέση που έχει δημιουργήσει με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού (κάτι που φάνηκε και στην Μπολόνια).

Πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παραμονή του Κέντρικ Ναν στον Παναθηναϊκό AKTOR; Ίσως το “δεδομένη” να έχει μια τελεσίδικη χροιά που δεν περιγράφει με ακρίβεια την εξέλιξη της υπόθεσης. Σίγουρα όμως η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών όχι μόνο βρίσκεται πλέον για τα καλά στο τραπέζι, αλλά συγκεντρώνει τεράστιες πιθανότητες για να υλοποιηθεί. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το σχέδιο κυριαρχίας του Παναθηναϊκού τα επόμενα χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.