Η σημασία της νίκης ήταν τεράστια για τον ΠΑΣ Γιάννινα που "μάχεται" να παραμείνει στα σαλόνια της Super League. Αν και οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν και προσπάθησαν να κρατήσουν με... νύχια και με δόντια το υπέρ τους προβάδισμα κόντρα στον Παναιτωλικό για την 2η αγωνιστική των playouts, είδαν τον Ντίας να ισοφαρίζει σε 1-1 και όσο και αν "πάλεψαν" για να βρουν το "χρυσό" γκολ δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να μην πάρουν βαθμολογική... ανάσα ούτε σε αυτό το παιχνίδι και να παραμένουν στον "πάτο" με 19 βαθμούς και κάθε ματς να είναι τελικός-επιβίωσης. Ακυρώθηκε γκολ των φιλοξενούμενων στις καθυστερήσεις που λίγο έλειψε να "κλέψουν" τη νίκη, τεράστια φάση για τους γηπεδούχους στο 90+3' με την άμυνα του Παναιτωλικού να βγάζει στην γραμμή το πλασέ του Τζίμα.

Ακυρώθηκε γκολ του Παναιτωλικού, σκόραρε με τον Κόντε ο ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος έδειξαν από νωρίς διάθεση να απειλήσουν και να δείξουν τις επιθετικές τους αρετές. Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία μόλις στο 4ο λεπτό με άστοχη κεφαλιά του Κόντε ωστόσο δυο λεπτά αργότερα (6') είδαν τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν πρώτοι δίχτυα στο ματς με τον Καρέλη όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ κατόπιν ελέγχου στο VAR. Οι Ηπειρώτες είχαν ευκαιρίες με κεφαλιές των Τζίνο (7') και Παμλίδη (13') και έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ενώ φαινόταν η... δίψα που είχαν να πετύχουν γκολ στην μάχη που δίνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Στο 25ο λεπτό, ο ΠΑΣ βρήκε το πολυπόθητο γκολ με τον Κόντε ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από γύρισμα του Σόρια και έγραψε το 1-0 ανοίγοντας λογαριασμό στο ματς. Ο Παναιτωλικός μετά το γκολ, ανέβασε στροφές, απείλησε με σουτ των Χουάνπι (41') και Καρέλη (43') όμως δεν έφτασε σε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Οι γηπεδούχαν είχαν τα ηνία του παιχνιδιού και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους προβάδισμα το οποίο θα πάλευαν με... νύχια και με δόντια όχι απλά να κρατήσουν στο δεύτερο μέρος αλλά να... διευρύνουν.

Ισοφάρισε σε 1-1 ο Παναιτωλικός, δεν κατάφερε να βρει το "χρυσό" γκολ ο ΠΑΣ

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος του πρώτου, οι δυο ομάδες δεν έβρισακαν χώρους να εκδηλώσουν επίθεση. Ο ΠΑΣ έκλεινε καλά τους χώρους με στόχο να διαφυλάξει το υπέρ του προβάδισμα ενώ ο Παναιτωλικός κυνηγούσε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 66ο λεπτό μάλιστα οι Αγρινιώτες είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν με ωραίο σουτ του Μαυριά το οποίο κατέληξε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι... απάντησαν με σουτ του Τζίνο στο 69ο λεπτό και ένα λεπτό αργότερα είδαν τον Παναιτωλικό να φέρνει το ματς στα ίσα και να ισοφαρίζει σε 1-1 με τον Ντίας που με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σε μια φάση που ξεκίνησε από ολέθριο λάθος του Κιάκου που είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κλέψουν τη μπάλα.

Ο ΠΑΣ γνωρίζοντας τη σημασία της νίκης, δεν τα... παράτησαν, πέρασαν στην αντεπίθεση με στόχο να βρουν το νικητήριο γκολ που θα τους έδινε βαθμολογική... ανάσα. Στο 74ο λεπτό απείλησε με κεφαλιά του Εραμούσπε ενώ στο 86ο λεπτό ο Παναιτωλικός... απάντησε με σουτ του Οικονόμου το οποίο κατέληξε άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά το ματς έγινε... ροντέο. Στο 90+3' ο ΠΑΣ είχε τεράστια ευκαιρία να πάρει τη νίκη με πλασέ του Τζίμα ωστόσο οι φιλοξενούμενοι... έσωσαν πάνω στη γραμμή και γλίτωσαν το γκολ. Μάλιστα, στην επόμενη φάση (90+4') ο Παναιτωλικός βρήκε δίχτυα με κεφαλιά-ψαράκι του Λομόνακο το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ κατόπιν ελέγχου από το VAR με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει έστω και αγχωτικά μέχρι τέλους.