Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι άνθρωπος των καθαρών λόγων. Ο Βάσκος τεχνικός δεν θέλει να σκέφτεται τίποτε άλλο πέρα από τη νίκη στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Διότι δεν ονειροβατεί.

Γνωρίζει πως μία ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι καταστροφική. Σχεδόν απίθανο να διορθωθεί ένα -8, με 8 παιχνίδια να απομένουν. Για αυτό έβαλε τα πράγματα στη ρεαλιστική τους διάσταση. Διότι εάν ο Ολυμπιακός θέλει να έχει πραγματικές ελπίδες για να κάνει κάτι μεγάλο στη Super League, πρέπει να φύγει με το “διπλό” από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ή τουλάχιστον να μη χάσει.

Ο προπονητής των Πειραιωτών, λοιπόν, επέλεξε να κάνει μια ομιλία στους παίκτες του, από εκείνες που τον χαρακτηρίζουν. Με σεβασμό για τον αντίπαλο, αλλά και ξεκάθαρες κουβέντες και ειλικρίνεια, αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ.

"Δεν έχουμε δικαιολογίες. Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είναι τελικός. Παίζουμε με την ομάδα που είναι πρωταθλήτρια και είναι στην πρώτη θέση. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να νικήσουμε και να κάνουμε το come back στο πρωτάθλημα. Είναι η μεγάλη ευκαιρία μας να δείξουμε ότι είμαστε ακόμη εδώ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο 63χρονος τεχνικός.

Ο Μεντιλίμπαρ "έδειξε" τον τρόπο στο γήπεδο πριν το ΑΕΚ - Ολυμιακός

Στη συνέχεια έδειξε βίντεο στην προπόνηση του Σαββάτου, για περίπου μία ώρα. Και ανέλυσε εις βάθος τον τρόπο που αγωνίζεται η ΑΕΚ. Ανέλυσε κάθε πτυχή του παιχνιδιού της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. Εξήγησε πώς κινούνται παίκτες-κλειδιά. Ποια είναι τα δυνατά και αδύναμα σημεία του παιχνιδιού της και εν συνεχεία δούλεψε πάνω σε αυτές τις επισημάνσεις στο γήπεδο. Και στάθηκε πάρα πολύ στην επιθυμία να μην αφήσουν οι Ερυθρόλευκοι τους παίκτες της ΑΕΚ να πάρουν τα ηνία του αγώνα με το aggressive παιχνίδι που χαρακτηρίζει την ομάδα του Αλμέιδα. Καθώς παίζει με τρόπο πολύ ξεχωριστό και με μεγάλη έμφαση στο man to man, σε όλο το γήπεδο.

“Τους αρέσει να παλεύουν πολύ, είναι physical το παιχνίδι τους και το γεγονός ότι παίζουν man to man άμυνα, είναι πολύ περίπλοκο, εάν δεν αντιδράσουμε σωστά. Πρέπει να έχουμε σωστές αποφάσεις, αλλά και να είμαστε κι εμείς επιθετικοί”, ανέφερε μεταξύ άλλων την ώρα της προπόνησης και των οδηγιών ο Μεντιλίμπαρ και στη συνέχεια ανέφερε: “Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα, να μην τους δώσουμε χώρους και εύκολες επιθέσεις, να ανοίξουμε το παιχνίδι μας, να βρούμε χώρους. Και για να συμβεί αυτό όλοι οι παίκτες πρέπει να βρίσκονται σε κίνηση. Να τους... ενοχλούμε σε κάθε στιγμή του αγώνα”.

Και στατικές φάσεις αλά... Μεντιλίμπαρ

Ένα μεγάλο κομμάτι, ειδικά της προπόνησης της Παρασκευής ο Μεντιλίμπαρ το εξάντλησε στο κομμάτι των στατικών φάσεων. Ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ από την ΑΕΚ κυρίως από κόρνερ και φάουλ έξω από την περιοχή στα τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μάλιστα, δούλεψε πολύ στο αμυντικό σκέλος, αλλά παράλληλα ετοίμασε και μια σειρά από... εκπλήξεις που έχει ετοιμάσει στον Αλμέιδα. “Κομπίνες” καινούργιες και ιδιαιτέρως μελετημένες...