Λαύριο και Καρδίτσα διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την πρώτη αγωνιστική της τρίτης φάσης της Basket League με τους "Θεσσαλούς" να παίρνουν τεράστιο διπλό στο κλειστό της Λαυρεωτικής (88-95) και πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στο 8-15, μία νίκη πίσω από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (παίζει αύριο με το Μαρούσι). Αμφότερες οι ομάδες κοιτούν διακριτικά την όγδοη θέση της βαθμολογίας καθώς η παραμονή στην κατηγορία εξασφαλίστηκε και μαθηματικά μετά τη νέα ήττα του Απόλλων Πατρών, αυτή τη φορά από τον ΠΑΟΚ. Μακ, Μπιουκάναν και ΜακΚάλουμ ήταν εξαιρετικοί, όμως τη διαφορά για την Καρδίτσα έκανε ο Καμπερίδης ο οποίος έβαλε μεγάλα σουτ όταν το Λαύριο προσπέρασε στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου με τον Μουράτο να πρωταγωνιστεί σε εκείνο το χρονικό διάστημα.  

Καλύτερη η Καρδίτσα στο πρώτο ημίχρονο με πλουραλισμό στην επίθεση

Η Καρδίτσα μπήκε καλύτερα στο παρκέ και με μπροστάρηδες τους Μπιουκάναν και Μακ έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με +3 (18-21). Η επίθεση των Θεσσαλών λειτουργούσε αρκετά καλά καθώς η ομάδα του Παπανικολόπουλου είχε 5 ασίστ για 2 μόλις λάθη ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν 4 λάθη για 3 ασίστ με τον Χόρκλερ να τους κρατά στο παιχνίδι χάρη στους 8 πόντους του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d083qv10v8kp) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0843yk3yhih)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν ακόμη καλύτεροι καθώς δεν έκαναν ούτε ένα λάθος μέχρι την ανάπαυλα ενώ αύξησαν τη δημιουργία τους κατά 8 ασίστ. Με τον Μπιουκάναν να συνεχίζει ζεστός και τον ΜακΚάλουμ να βάζει μεγάλα τρίποντα, οι φιλοξενούμενοι πήραν μέχρι και προβάδισμα +12 πόντων. Η ομάδα της Λαυρεωτικής όμως απάντησε χάρη στα τρίποντα του Ζάρα και τα παλικαρίσια καλάθια του Μουρ μειώνοντας τη διαφορά του ημιχρόνου στο -7 (42-49).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0849mgja5z5)

Επέστρεψε με εξαιρετική τρίτη περίοδο και ανεβασμένο Μουράτο το Λαύριο, ο Καμπερίδης ήταν ο "άσσος στο μανίκι" της Καρδίτσας

Το Λαύριο εμφανίστηκε αλλαγμένο στο δεύτερο κυρίως στην άμυνα και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Μέξα να βρουν και καλύτερο επιθετικό ρυθμό με τον Μουράτο να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του ενώ ο Καστανέδα ήταν πάντα μια σταθερή απειλή. Ο Χόρκλερ έφτασε από νωρίς το double-double όμως η Καρδίτσα κράτησε το υπέρ της προβάδισμα ενόψει του τέταρτου δεκαλέπτου. Όμως το μομέντουμ δεν ήταν στα χέρια των Θεσσαλών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d084zlx4e73t)

Με τρίποντο του Βασίλη Μουράτου το Λαύριο προσπέρασε στο σκορ με την έναρξη της τέταρτης περιόδου όμως η Καρδίτσα βρήκε άμεση απάντηση ανακτώντας το προβάδισμά της με τον Χρηστίδη να γίνεται σημείο αναφοράς στη ρακέτα ενώ και ο Καμπερίδης έβαλε μεγάλα σουτ και έγινε ο "παράγοντας Χ" του παιχνιδιού ανεβάζοντας τη διαφορά στο +9 (74-83) περίπου ένα πεντάλεπτο πριν το φινάλε.

Το χαμηλό σχήμα του Παπανικολόπουλου με τον Μακ να επιστρέφει στο παρκέ σε θέση "5" ήρθε ως απάντηση στο αντίστοιχο σχήμα του Μέξα με τον Μουρ αντίστοιχα στο "5". Τα υψηλά ποσοστά που είχαν οι δύο ομάδες έπεσαν κατακόρυφα στην τελική ευθεία κάτι που εν τέλει ευνόησε την Καρδίτσα που βρήκε σημαντικά καλάθια όντας ψυχραιμότερη στην τελική ευθεία και πήρε τεράστιο διπλό.   

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 42-49, 68-70, 88-95

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d085d1fu47y1)