Ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν δείχνει πως είναι ή του ύψους ή του... βάθους. Με την έλευση του πολύπειρου Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του έχει πολλά σκαμπανεβάσματα ενώ φαίνεται πως δεν έχει βρει ακόμα τη δική του ταυτότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο αφού βδομάδα με τη βδομάδα οι αλλαγές και τα... πειράματα δίνουν και... παίρνουν. Βρισκόταν σε τροχιά τίτλου και τώρα όχι απλά έχει χάσει έδαφος από την κορυφή αλλά κινδυνεύει να μείνει σοβαρά εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος σε περίπτωση που δεν επικρατήσει στο επικείμενο ντέρμπι με την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Μπορεί την 1η αγωνιστική των playoffs να "θριάμβευσε" στο Φάληρο όμως την αμέσως επόμενη με τον ΠΑΟΚ φρόντισε να "γκρεμίσει" αντί να πατήσει πάνω στην επιτυχία μπροστά στα μάτια των χιλιάδων φιλάθλων του που βρέθηκαν στη Λεωφόρο. Αναζητείται το αντίδοτο και πάνω απ' όλα η ταυτότητα για τους "πράσινους" που θέλουν να γυρίσουν τον... διακόπτη προτού να είναι πολύ αργά.

Σε πίεση ο Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό, στον "αέρα" η διεκδίκηση του πρωταθλήματος

Ο κάθε προπονητής όταν αναλαμβάνει μια ομάδα προσπαθεί να της περάσει τη δική του φιλοσοφία και αγωνιστική ταυτότητα. Όταν το "τιμόνι" του Παναθηναϊκού άλλαξε... χέρια και κατέληξε στο Φατίχ Τερίμ άπαντες αδημονούσαν να δουν το έργο του Τούρκου προπονητή ο οποίος ερχόταν στο "πράσινο" στατόπεδο... κουβαλώντας μια εμπειρία πολλών χρόνων. Από τον Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα, ο Παναθηναϊκός από εκεί που ήταν φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πλέον είναι πολύ πιθανόν να μείνει εκτός διεκδίκησης κυρίως γιατί δεν δείχνει να έχει σταθερές μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παιχνίδι-παιχνίδι δείχνει διαφορετικό πρόσωπο αλλά και παρατάσσεται με διαφορετική φιλοσοφία και τακτική.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0840okisskx)
Κάτι που το... πλήρωσε ακριβά και στην Λεωφόρο όπου τον "τιμώρησε" ο ΠΑΟΚ, σ' ένα ματς που ουδείς κατάλαβε συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιριστών του τι τακτική προσέγγισε ήθελε να έχει ο Τερίμ στο παιχνίδι. Κάτι σε 4-2-2 σε ρόμβο που η αλήθεια είναι οτι δεν έβγαζε κανένα νόημα και δεν μπορούσε να σταθεί απέναντι σ' έναν ΠΑΟΚ που έκανε ο,τι ήθελε ειδικά στη μεσαία γραμμή και ήταν ήξερε τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή ήταν η διαφορά. Ήξερε τι ήθελε και εντέλει το πήρε. Τρεις βαθμοί στο... τσεπάκι τη στιγμή που ο Τερίμ εστίασε μετά τη λήξη του παιχνιδιού περισσότερο στη διαιτησία παρά στο αγωνιστικό σκέλος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0837ou5u5zl)

Ο θάνατος σου η... ζωή μου το ντέρμπι με την ΑΕΚ για τον Παναθηναϊκό

Ίσως το ματς της... χρονιάς έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό να είναι το επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Λεωφόρο. Η νίκη για τους "πράσινους" είναι μονόδρομος και το παιχνίδι κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί... τελικός. Και για τις δυο ομάδες φυσικά καθώς η "Ένωση" σε περίπτωση που πάρει το τρίποντο θα έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο όμως για το "τριφύλλι" θα είναι το τελευταίο... χαρτί που θα παίξει για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για πρωτάθλημα. Θα ριχτεί στην... μάχη με τους "κιτρινόμαυρους" όντας στο -6 από την κορυφή ενώ αν νικήσει τότε θα έρθουν και τα πάνω... κάτω στην βαθμολογία.