Ο Τζο Ράγκλαντ έχει διανύσει μια σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη, με εμπειρία στη Euroleague και τα προηγμένα πρωταθλήματα, όμως στις δηλώσεις που έκανε στη δημόσια τηλεόραση για τον Βασίλη Σπανούλη, είχες την εντύπωση ότι άκουγες ένα σχολιαρόπαιδο. Ο ανταγωνιστικός Ράγκλαντ, πρώτος πασέρ στην Basket League με 186 ασίστ σε 23 παιχνίδια (οκτώ ανά μέσο όρο), λέει ατάκες όπως "δεν είναι εκείνη του νικητή η τρίτη θέση", αλλά όταν ερωτάται για τον προπονητή του αλλάζει ύφος. Έχει παίξει σε Μούρθια, Καντού, Ολίμπια Μιλάνο, Καρσίγιακα, Φελίτσε Σκαντόνε, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ερυθρό Αστέρα, ξανά Καντού, Χάποελ Εϊλάτ, Χάποελ Χολόν, μέχρι να έρθει στο Περιστέρι

Τζο Ράγκλαντ: Έπρεπε να αποφασίσω αν ήθελα να είμαι κοντά στο θρύλο


Ο Ράγκλαντ μίλησε για τη μητέρα του, που ήταν η πρώτη προπονήτριά του και του εμφύσησε την επιθυμία να κατανοήσει το παιχνίδι, ενώ τόνισε πως έβλεπε παιχνίδια ενώ ήταν στο λύκειο. Επιπλέον, είπε ότι "δεν υπάρχει νικητής στην τρίτη θέση", όταν μίλησε για τους στόχους του Περιστερίου, αλλά όταν η κουβέντα έφτασε στον Βασίλη Σπανούλη και ό,τι του ζήτησε, προκειμένου να τον φέρει στη Δυτική Όχθη, το μοτίβο άλλαξε. 

Ο 34χρονος Αμερικανός είπε ότι δεν ήταν θέμα του Σπανούλη ο ερχομός του στο Περιστέρι, αλλά δικό του, διότι "ήταν κάτι που έπρεπε να αποφασίσω για τον εαυτό μου, να βρίσκομαι κοντά σε κάποιον που έχει υψηλό μπασκετικό IQ". Προκάλεσε τον εαυτό του, όπως είπε, διότι "ήθελα να δω πώς είναι να είμαι μαζί του κάθε μέρα, τι σημαίνει το μεγαλείο κάθε μέρα. Και χαίρομαι που πήρα αυτήν την απόφαση". 

Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ είπε ότι "δεν υπάρχουν ρεπό μαζί του, είναι απίστευτο. Δεν παίρνουμε ρεπό, προπονούμαστε τη Δευτέρα και, αν και παίζουμε το Σάββατο, προπονούμαστε σκληρά, επιθετικά. Η λογική του προς το παιχνίδι και η ενέργειά του έχει περάσει σε εμάς. Μαθαίνουμε από τον καλύτερο και θέλουμε να γίνουμε οι καλύτεροι". Ανέφερε, δε, το ονοματεπώνυμο του Στέλιου Πουλιανίτη, που "σουτάρει πολύ κάθε μέρα", για να δείξει τη δουλειά που έχει κάνει ο Σπανούλης και στα μυαλά των παικτών του.