Ο Βαγγέλης Παυλίδης διανύει σεζόν καριέρας με τη φανέλα της Άλκμααρ στην Ολλανδία καθώς σκοράρει... σχεδόν σε κάθε ματς. Ο Έλληνας επιθετικός μετά το γκολ που πέτυχε στη νίκη της ομάδας του επί της Φίτεσε με 2-0, έφτασε τα 24 γκολ σε 27 αναμετρήσεις πρωταθλήματος, κάτι που τον διατηρεί ασφαλώς στη θέση του πρώτου σκόρερ της Eredivisie αλλά ταυτόχρονα τον φέρνει στην δεύτερη θέση των σκόρερ στη λίστα των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τα πρωταθλήματα Αγγλίας, Αυστρίας, Βελγίου, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελβετίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Ουκρανίας, Πορτογαλίας, Ρωσίας, Σκωτίας, Τουρκίας και αφορά αποκλειστικά τα γκολ πρωταθλήματος.

Κέιν, Εμπαπέ και... Παυλίδης οι κορυφαίοι σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων!

Πρώτος σκόρερ της λίστας είναι ο Χάρι Κέιν ο οποίος παρά τη μετριότατη σεζόν της Μπάγερν, σκοράρει κατά ριπάς έχοτας φτάσει τα 31 γκολ σε 27 συμμετοχές ενώ στη δεύτερη θέση συγκατοικούν ο Κιλιάν Εμπαπέ με τον Βαγγέλη Παυλίδη στα 24 γκολ με τον Γάλλο απλώς να τα έχει σημειώσει σε 25 αναμετρήσεις εν αντιθέσει με τις 27 του Έλληνα επιθετικού.

Πολύς κόσμος αναρωτιέται ακόμη τον λόγο για τον οποίο ο Γκουστάβο Πογιέτ επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει ούτε δευτερόλεπτο έναν εκ των πλέον φορμαρισμένων σκόρερ της Ευρώπης. Όμως εκ του αποτελέσματος, όλα είναι εύκολα να κριθούν!

Αναλυτικά η λίστα με τους δέκα πρώτους σκόρερ των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων:

  1. Χάρι Κέιν (Μπάγερν Μονάχου) 31 γκολ σε 27 αγώνες
  2. Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) 24 γκολ σε 25 αγώνες
  3. Βαγγέλης Παυλίδης (Άλκμααρ) 24 γκολ σε 27 αγώνες
  4. Κέβιν Ντένκεϊ (Σερκλ Μπριζ) 24 γκολ σε 29 αγώνες
  5. Σερού Γκιρασί (Στουτγκάρδη) 23 γκολ σε 21 αγώνες
  6. Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ) 23 γκολ σε 26 αγώνες
  7. Βίκτορ Γκιοκέρες (Σπόρτινγκ Λισαβώνας) 22 γκολ σε 25 αγώνες
  8. Λουκ Ντε Γιονγκ (Αϊντχόφεν) 22 γκολ σε 27 αγώνες
  9. Σαντιάγκο Χιμένεθ (Φέγενορντ) 21 γκολ σε 26 αγώνες
  10. Λόρενς Σάνκλαντ (Χαρτς) 20 γκολ σε 31 αγώνες