Η Ίντερ έχει σαρώσει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο όντας μακράν η κορυφαία ομάδα της Serie A, έχοντας ανοίξει τη διαφορά της από τη δεύτερη Μίλαν στο +14 και πλέον χρειάζεται μόλις τρεις νίκες στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές προκειμένου να πανηγυρίσει και μαθηματικά το 20ο της "Σκουντέτο". Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι θεωρείται μια εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη βάση απόδοσης και ο αποκλεισμός της από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο UEFA Champions League ήταν μια τεράστια απογοήτευση για την περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης.

Παρ' όλα αυτά τα πράγματα δεν κυλούν το ίδιο καλά στο διοικητικό κομμάτι. Και αυτό γιατί οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της ομάδας βλέπουν την προθεσμία αποπληρωμής ενός τεράστιο δανείου από την Oaktree Capital να πλησιάζει και ακόμη δεν έχουν κάνει κάποια ενέργεια είτε για την ολοκληρωτική απόσβεση του δανείου, είτε για νέο διακανονισμό. Η προθεσμία είναι συγκεκριμένα στις 20 Μαΐου του 2024. 

Κάπως έτσι γεννήθηκε ως φήμη μέσω ενός δικηγορικού γραφείου της Ιταλίας πως η BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου φέρεται να επανεξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εξαγοράσει τις μετοχές της Ίντερ. Το 2020 η εταιρεία του Σταθόπουλου είχε κάνει πρόταση 850.000.000 για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των "Νερατζούρι" όμως δεν επήλθε ποτέ οριστική συμφωνία.

Η Τσέλσι, το μπάσκετ, ο Ολυμπιακός και το "απωθημένο" της αγοράς ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου

Ο Νίκος Σταθόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους deal makers του κόσμου των επενδύσεων. Μεγάλωσε στην Ελλάδα τελειώνοντας το Κολλέγιο Αθηνών και πέρασε πρώτος στην ΑΣΟΕΕ τελειώνοντάς την αριστούχος, κάτι που του έδωσε υποτροφία στο Harvard όπου και έκανε το μεταπτυχιακό του. Έκτοτε ζει στο Λονδίνο έχοντας ποδοσφαιρική του αγάπη την Τσέλσι ενώ εντός συνόρων είναι υποστηρικτής του Ολυμπιακού, όντας μάλιστα λάτρης του μπάσκετ.

Το ενδιαφέρον του για την απόκτηση των ετοχών ποδοσφαιρικής ομάδας το έχει σχολιάσει σε συνέντευξή του στους Financial Times, όπου εκτός των άλλων είχε δηλώσει: «Η αγορά της σωστής ομάδας είναι αποφασιστικής σημασίας και η ικανότητα δημιουργίας υψηλών αποδόσεων δεν είναι πάντα προαπαιτούμενο. Αυτό που πρέπει να κάνεις δεν είναι μόνο να επιλέξεις το σωστό περιουσιακό στοιχείο, αλλά και να είσαι πολύ καλός ιδιοκτήτης αυτού του περιουσιακού στοιχείου».

Στη γειτονική χώρα όπου η BC Partners έχει ήδη εισέλθει στην οικονομία της μέσω σημαντικών επενδύσεων, προσπαθούν να πάρουν συνεχώς πληροφορίες είτε από τον ίδιο τον Νίκο Σταθόπουλο είτε από μέλη της εταιρείας αλλά δεν παίρνουν καμία απάντηση, όπως είναι φυσιολογικό.