Η νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν στη Μασσαλία επί της Μαρσέιγ, 2-0, για την 27η αγωνιστική της Ligue 1, ξεχώρισε στα παιχνίδια που έγιναν για τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εξαιρουμένων των δύο σπουδαίων ματς στην Premier League και του Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπάο. Από τη μεριά της, η Τζιρόνα, με το εντυπωσιακό 3-2 επί της Μπέτις, αύξησε τη διαφορά της από τους Βάσκους. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Νίκη μαγκιάς στο γαλλικό Νότο


Η Παρί πέτυχε, στην πραγματικότητα, νίκη μαγκιάς επί της Μαρσέιγ, κρατήθηκε στους 12 βαθμούς πάνω από τη δεύτερη Μπρεστ, η οποία πήρε το "διπλό", 1-0, στην έδρα της Λοριάν, και πλέον θέλει 12 βαθμούς στα εναπομείναντα επτά ματς για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ήταν επικράτηση υψηλού δείκτη δυσκολίας, αφού η Παρί έμεινε με 10 παίκτες στο 40', με την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Λούκας Μπεράλντο, που θυσιάστηκε ως ο τελευταίος παίκτης στην άμυνα της ομάδας του προκειμένου η Μαρσέιγ να μην κάνει καθαρή φάση για γκολ. Δεν ήταν ο Κιλιάν Εμπαπέ εκείνος που έκανε τη διαφορά στο σκορ, αλλά ο Βιτίνια, που έβαλε μπροστά την Παρί στο 53', πετυχαίνοντας γκολ σε δεύτερο συνεχόμενο ματς. 

Ο Γκονσάλο Ράμος έκανε το 2-0 στο 86'.

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: "Κλειδώνει" το Champions League η Τζιρόνα

Μπορεί το παραμύθι της, που περιελάμβανε όνειρα ακόμα και για την κατάκτηση του τροπαίου του πρωταθλητή στη LaLiga, να μην γίνει πραγματικότητα, πάντως η πορεία της Τζιρόνα παραμένει αξιοπρόσεκτη και κατά πάσα πιθανότητα θα την βγάλει στο Champions League

Η ομάδα του Μίτσελ νίκησε 3-2 την Μπέτις με δύο γκολ του Ντόβμπικ και ένα του Στουάνι στο 90+2' και έφτασε τους 65 βαθμούς, εννιά περισσότερους από την τέταρτη Μπιλμπάο και 10 από την πέμπτη Ατλέτικο Μαδρίτης, που έχει την ευκαιρία να περάσει δεύτερη αν νικήσει στις 22:00 της Δευτέρας, 1 Απριλίου, τη Βιγιαρεάλ, στο ματς που κλείνει την 30η αγωνιστική της LaLiga. 

Η Τζιρόνα ισοφαρίστηκε δις με γκολ του Γουίλιαν. Η Μπέτις έμεινε στους 42 βαθμούς, επτά λιγότερους από την έκτη -και τελευταία ομάδα που βγαίνει στην Ευρώπη μέσω της βαθμολογίας, Ρεάλ Σοσιεδάδ, που νίκησε εκτός έδρας 1-0 (59' Πατσέκο) τη θεωρητικά αδιάφορη Ντεπορτίβο Αλαβές.

Θέλτα και Ράγιο Βαγεκάνο, οι ομάδες που είναι ακριβώς πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη που περιλαμβάνει την Κάντιθ (25 βαθμούς) ως τρίτη από το τέλος, έμειναν στο 0-0. Οι γηπεδούχοι πήγαν στους 28 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι στους 30. 

Έσωσε βαθμό η Στουτγάρδη

 
Στα παιχνιδια που έκλεισαν την 27η αγωνιστική της Bundesliga, εκεί που η Μπάγερ Λεβερκούζεν οδεύει για το πρώτο πρωτάθλημα στην Ιστορία της, η Στουτγάρδη έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στον ένα βαθμό την Μπάγερν Μονάχου, αλλά... πάλι καλά να λέει. Στο 3-3 με τη Χαϊντενχάιμ, οι γηπεδούχοι, που προηγήθηκαν 2-0 και είδαν τους φιλοξενούμενους να αλλάζουν το ρου μέσα σε δύο λεπτά, το 84' και το 85', όταν ο Κλάιντιεστ με δύο γκολ, που συνόδεψαν το αυτογκόλ του Νουμπέι από το 62', ισοφάρισαν στο 90+8' με τον Ούνταβ, και αφού ο Ντοβεντάν της Χαϊντενχάιμ είχε αποβληθεί δύο λεπτά νωρίτερα.

Η Στουτγάρδη έφτασε τους 57 βαθμούς, με την τέταρτη Ντόρτμουντ να έχει 53 και την πέμπτη Λειψία 50. Στα άλλα δύο παιχνίδια, η προτελευταία Κολονία πήρε πολύτιμο βαθμό εκτός έδρας με την Άουγκσμπουργκ, 1-1. Πλέον έχει 19, ένα λιγότερο από τη Μάιντς, η οποία τώρα δεν υποβιβάζεται. Η ουραγός Ντάρμσταντ έφτασε τους 14 με το 2-2 στο Μπόχουμ, ενώ η γηπεδούχος, που προηγήθηκε 2-0, έφτασε τους 25.