Το NBA παραλίγο να ζήσει μια ιστορική βραδιά μετά από 30 χρόνια αφού ο φοβερός και τρομερός Βικτόρ Γουεμπανιαμά λίγο έλειψε να πετύχει το πρώτο quadruple double, με το... φαινόμενο του μπάσκετ να βρίσκει απέναντι του τον "εξωγήινο" Νίκολα Γιόκιτς που με μυθική εμφάνιση πήρε από το... χέρι τους Νάγκετς, τους οδήγησε σε νίκη επί των Σπερς και τους "εκτόξευσε" ξανά στην κορυφή της Δύσης. Μετά από 9 εβδομάδες ο Τζοέλ Εμπίντ επέστρεψε ξανά στην αγωνιστική δράση, έκανε ηχηρή την παρουσία του και οι Σίξερς πήραν το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στους Θάντερ ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ κινήθηκε σε... ρηχά νερά πετυχαίνοντας 2 πόντους σε 10 λεπτά συμμετοχής στη νίκη των Κινγκς επί των Κλίπερς.

NBA: Πήρε τους Σίξερς από το... χέρι και τους οδήγησε σε νίκη στην επιστροφή του ο Εμπίντ

9 εβδομάδες για τον Τζοέλ Εμπίντ ήταν πολλές! Μετά τον τραυματισμό του στο αριστερό γόνατο ο θηριώδες σέντερ φώναξε ξανά... παρών, ήταν σαν να μην έλειπε ούτε μια μέρα και οδήγησε τους Φιλαδέλφεια Σίξερς σε νίκη με 109-105 επί των Θάντερ οι οποίοι μετά από την ήττα τους αυτοί υποχώρησαν στην τρίτη θέση της Δύσης. Αν μη τι άλλο η αναμονή για την επιστροφή του σούπερ σταρ της Οκλαχόμα Σίτι άξιζε και με το... παραπάνω.

Oklahoma City Thunder vs Philadelphia 76ers Full Game Highlights | Apr 2 | 2024 NBA Season

Ο Εμπίντ δεν "μάσησε" και παρά το γεγονός ότι είχε να αγωνιστεί καιρό, πέτυχε 24 πόντους, κατέβασε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 7 λεπτά σε 29 λεπτά συμμετοχής ενώ "σφράγισε" και επί της ουσίας τη νίκη για τηνομάδα του με βολές στο φινάλε. Κορυφαίος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κέλι Ούμπρε με 25 πόντους ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Τομπάιας Χάρις με 18 πόντους.  Για τους Θάντερ που αγωνίστηκαν χωρίς τους Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και Τζαλίν Γουίλιαμς, ξεχώρισε ο Τσετ Χόλμγκρεν με 22 πόντους.

Οι Νάγκετς υπέταξαν τους Σπερς με τον φοβερό Γουεμπανιαμά να... αγγίζει το quadruple double

Ακόμη μια παράσταση από τον φοβερό και τρομερό Βικτόρ Γουεμπανιαμά που λίγο έλειψε να σημειώσει το πρώτο quadruble στο NBA μετά από 30 χρόνια όμως ο... εξωγήινος Νίκολα Γιόκιτς με 42 (!) πόντους πήρε από το... χέρι τους Ντένβερ Νάγκετς και τους οδήγησε σε νίκη με 110-105 επί των Σαν Αντόνιο Σπερς και κατ' επέκταση επανάφερε την ομάδα του στην κορυφή της Δύσης.

San Antonio Spurs vs Denver Nuggets Full Game Highlights | Apr 2 | 2024 NBA Season

Ο Γουεμπανιαμά τελείωσε την αναμέτρηση καταγράφοντας στατιστική που "ζαλίζει" με 23 πόντους, 15 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο και 9 (!) κοψίματα σε 34 λεπτά συμμετοχής όμως δεν κατάφερε να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη. Και αυτό γιατί είχε απέναντι του τον μυθικό Νίκολα Γιόκιτς με 42 πόντους, 16 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τους δυο τους να έχουν φοβερές μονομαχίες και να δίνουν μοναδικό show. Άαρον Γκόρντον με 23 πόντους και ο Μάικλ Πόρτερ ήταν οι άξιοι συμπαραστάτες για τον Γιόκιτς ενώ για τους Σπερς πέρα από τον σούπερ σταρ Γουεμπανιαμά ξε΄χωρισε επίσης ο Μάλακι Μπράνχαμ με 24 πόντους και ο Τρε Τζόουνς με 10 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ.


Σε... ρηχά νερά στη νίκη των Κινγκς επί των Κλίπερς ο Σάσα Βεζένκοφ

Οι Κινγκς δεν άφησαν κανένα περιθώριο απέναντι στους Κλίπερς και με έναν Ντομάντας Σασμπόνις να κάνει τα "μαγικά" του στο παρκέ, νίκησαν εύκολα με 109-95 τους Κλίπερς και συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους "μάχη" για να προλάβουν την 6η θέση της Δύσης βρισκόμενοι τη δεδομένη στιγμή όγδοοι. Παρά την ήττα τους, οι Κλίπερς που αγωνίστηκαν χωρίς τον Κουάι Λέοναρντ παρέμειναν τέταρτοι στην βαθμολογία της Δύσης. 2 πόντους από τον Σάσα Βεζένκοφ που πήρε ξανά χρόνο συμμετοχής.

LA Clippers vs Sacramento Kings Full Game Highlights | Apr 2 | 2024 NBA Season

Ο Ντομάντας Σαμπόνις έκανε ο,τι ήθελε στο παρκέ, ήταν καταιγιστικός τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 22 πόντους, 20 ριμπάουντ και 9 ασίστ ενώ σε καλή βραδιά βρέθηκε και ο ΝτιΆρον Φοξ που σημείωσε 20 πόντους αλλά και ο Κίγκαν Μάρεϊ με 19 πόντους. Ο Βεζένκοφ σε 10 λεπτά που αγωνίστηκε, σημείωσε 2 πόντους διαμορφώνοντας με δυο εύστοχες βολές το 33-24. Για τους Κλίπερς, ξεχώρισε ο Ράσελ Γουέστμπρουκ με 20 πόντους.

Νίκες για Γουόριορς, Λέικερς, Τίμπεργουλβς, Χιτ και Καβαλίερς

Μπορεί ο Στεφ Κάρι να μην βρέθηκε σε καλό βράδυ (13 πόντοι με 5/18 σουτ) όμως οι Γουόριορς βρήκαν τις λύσεις και εντέλει πήραν το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στους Μάβερικς με 104-100 και έκαναν ακόμη ένα βήμα για να φτάσουν πιο κοντά στα play-in. Ακόμη ένα triple-double από τον εκπληκτικό Λούκα Ντόντσιτς με 30 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Σε παράσταση για έναν... ρόλο εξελίχθηκε το ματς στο Τορόντο, με τους Λέικερς να επικρατούν με 128-111 των Ράπτορς έχοντας σε μεγάλα κέφια των ΛεΜπρόν Τζέιμς που πέτυχε 23 πόντους ενώ σημείωσαν την 7η νίκη τους στα 8 τελευταία ματς που έχουν δώσει.

Golden State Warriors vs Dallas Mavericks Full Game Highlights | April 2, 2024 | FreeDawkins

Οι χωρίς Τάουνς Τίμπεργουλβς τα δίνουν... όλα για την πρώτη θέση της Δύσης και με επίδειξη δύναμης και κορυφαίο τον Ναζ Ριντ "κατάπιαν" τους Ρόκετς με 113-106 βάζοντας τους... δύσκολα στην προσπάθεια που δίνουν για την κατάληψη της 10ης θέσης μαζί με τους Γουόριορς. Οι Μαϊάμι Χιτ που "καίγονται" για την 6η θέση της Ανατολής "λύγισαν" με 109-99 τους Νικς τους οποίους 'έριξαν" στην 5η θέση. Οι Καβαλίερς επέστρεψαν ξανά στις νίκες επικρατώντας με 129-113 των Τζαζ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καρίς ΛεΒέρτ.

Minnesota Timberwolves vs Houston Rockets Full Game Highlights | Apr 2 | 2024 NBA Season