Mπήκε και ο Σάσα Βεζένκοφ στην... πρίζα να μιλήσει για το Final 4 της EuroLeague, ως γνώστης της διαδικασίας για την πρόκριση στο μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ προέβλεψε ότι στο Βερολίνο θα βρεθούν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός. Μέχρι τότε, όμως, υπάρχει η προσπάθεια δύο ακόμη ελληνικών ομάδων να πάνε στο δικό τους Final 4.

Το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη και ο Προμηθέας Πάτρας του Ηλία Παπαθεοδώρου διεκδικούν τα δύο από τα τέσσερα εισιτήρια για το ραντεβού στο Βελιγράδι, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του FIBA Basketball Champions League. Δεν έχουν εύκολη αποστολή οι δύο ελληνικές ομάδες. Αντίθετα, ο δρόμος τους έχει πολύ υψηλά εμπόδια.

Το Περιστέρι απέναντι στη Βόννη σε μια ιστορική αποστολή

Το Περιστέρι αντιμετωπίζει στα προημιτελικά τη Βόννη, την κάτοχο του τροπαίου, με ντεζαβαντάζ έδρας. Οι Γερμανοί, βέβαια, ουδέποτε φάνταζαν κάτι απρόσιτο για τις ελληνικές ομάδες. Αλλά σίγουρα, ο Coach Bill και οι παίκτες του αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες της αποστολής τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-csmad8165ywp)

"Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτάσου με έως εδώ και θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στη νίκη. Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα, που αγωνίζεται αρκετά καλά στην έδρα της. Εμείς, από την πλευρά μας, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να δώσουμε μάχη για σαράντα λεπτά με πολλή ένταση κι ενέργεια, προσπαθώντας να παίξουμε το παιχνίδι μας, όπως κάνουμε όλη τη χρονιά, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας" υποστήριξε ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxsv67b14gex)

Ο Βασίλης Σπανούλης θα επιδιώξει να κρατήσει τη γερμανική ομάδα χαμηλά στο σκορ. Για να τα καταφέρει, οι παίκτες του θα κληθούν να διαχειριστούν το ρυθμό. Σε αντίθεση με τον Προμηθέα, που θα είναι μόνος του στη Μάλαγα, οι Περιστεριώτες θα έχουν και την υποστήριξη Ελλήνων.

Η Βόννη προέρχεται από νίκη 80-77 επί της Ράτσα Βέχτα. Είχε πρώτο σκόρερ τον Καναδό σέντερ Τόμας Κένεντι, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους, ενώ πρόσθεσε στη στατιστική του και 7 ριμπάουντ. Οι Γκλιν Ουότσον Τζούνιορ και Σαμ Γκρίεσελ σκόραραν από 14 και με τους συγκεκριμένους πρωταγωνιστές η Βόννη κατάφερε να πάρει τη 16η νίκη της και ουσιαστικά έκανε ένα σημαντικό βήμα για την είσοδό της στην οκτάδα της Bundesliga.

"Ο καθένας έχει τη γνώμη του με βάση ίσως την ιστορία του συλλόγου. Εκτός από την εμπειρία του Σπανούλη, υπάρχει η δική μου εμπειρία στο BCL, επίσης, ο Κένι Ουίλιαμς την τελευταία σεζόν έφτασε στο Top 8 με την ΑΕΚ Betsson, ο Τρέβορ Τόμπσον έφτασε στο Φάιναλ Φορ με την Αντβέρπ το 2019, όπως κι εγώ το ’22 με τη Χάποελ Χολόν, ο Ξανθόπουλος έχει κερδίσει τον τίτλο του BCL με την ΑΕΚ Betsson πριν από πέντε χρόνια. Τα πρόσωπα, τα μέλη της ομάδας, έχουν επιτυχίες στο BCL, συνεπώς για μας δεν είναι έκπληξη η πορεία του Περιστερίου bwin, ακόμη και αν ξεκινήσαμε με 0-3 στη β’ φάση του θεσμού, γνωρίζαμε πώς δουλεύουμε" δήλωσε ο Τζο Ράγκλαντ, ο εμπειρότερος παίκτης του Περιστερίου, μέλος της καλύτερης πεντάδας τον Μάρτιο και ο... αντ’ αυτού του Σπανούλη στο παρκέ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czxz9nglkzjd)

Αποστολή στην Ανδαλουσία για τον Προμηθέα

Εξίσου δύσκολο έργο έχει και ο Προμηθέας. Οι Πατρινοί θα αντιμετωπίσουν απόψε στην Ανδαλουσία τη Μάλαγα (22.00), όπου βρέθηκαν μέσω... Κωνσταντινούπολης. Στην αποστολή συμμετέχουν οι Κάουαν, Χέιλ, Μπαζίνας, Κόνιαρης, Πλώτας, Πάπας, Ρέινολντς, Λάγιο, Χρυσικόπουλος, Καραγιαννίδης, Στίβενς, Κόφεϊ και Ετσενίκε. Άρα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Αλλά ακόμη και ο πλήρης Προμηθέας, προφανώς, θα τα βρει σκούρα απέναντι στη Μάλαγα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czyujaco0tk1)

Η αντίπαλος των Πατρινών έστειλε το μήνυμά της με την άνετη επικράτησή της 111-80 επί της Χιρόνα, του δικού μας Φώτη Κατσικάρη. Τη διαφορά έκαναν ο Αμερικανογερμανός φόργουορντ Ντίλαν Οσετκόφσκι με 21 πόντους, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ Τάισον Κάρτερ πρόσθεσε 19, ο συμπατριώτης του γκαρντ-φόργουορντ Κάμερον Τέιλορ είχε 13 και ο Μαυροβούνιος από τις ΗΠΑ, ο γνωστός μας πλέι-μέικερ Κέντρικ Πέρι, έβαλε άλλους 12. Το συγκεκριμένο ματς παρακολούθησε και άνθρωπος της ελληνικής ομάδας, αλλά στην εποχή μας, τα στοιχεία κάθε ρόστερ είναι λίγο πολύ γνωστά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d07fb2z6xmkh)

"Η Μάλαγα είναι όντως το φαβορί, όχι μόνο γι’ αυτό το ζευγάρι, αλλά ίσως και για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ισπανική ομάδα κάνει εξαιρετική πορεία φέτος και καθόλου τυχαία δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 2η θέση του πρωταθλήματος στη χώρα της. Ο Προμηθέας, με τη σειρά του, έφτασε πανάξια μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ και παίρνοντας μεγάλες νίκες εντός κι εκτός έδρας. Ο Προμηθέας είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, παίζει όμορφο, αλλά και αποτελεσματικό μπάσκετ φέτος. Ειδικά όταν βρίσκει ρυθμό, μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Πιστεύω ότι μπορεί να βάλει πίεση στη Μάλαγα, αρκεί να παίξει χωρίς άγχος. Θεωρώ ότι έχει πιθανότητες και θα πρέπει να τις διεκδικήσει μέχρι τέλους. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά" σκιαγράφησε τη Μάλαγα ο Δημήτρης Κατσίβελης.

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ONTIME".