Ημέρα των “ντέρμπι ανόδου” μπορεί να χαρακτηριστεί η τρίτη των playoffs της Super League 2. Μετά από αυτό της AEL FC Arena στον α’ όμιλο (με την ΑΕΛ να “αυτοκτονεί” στο φινάλε της αναμέτρησης και τον Λεβαδειακό να αποδρά από τη Θεσσαλία με απίθανη ισοπαλία στις καθυστερήσεις σφραγίζοντας ουσιαστικά την επιστροφή του στη Super League) η σκυτάλη περνά το μεσημέρι της Πέμπτης στους δύο βασικούς διεκδικητές του εισιτηρίου για τη μεγάλη κατηγορία στον β’ όμιλο.

Τα Χανιά του Γιάννη Ταουσιάνη υποδέχονται στο γήπεδο των Περιβολίων την πρωτοπόρο
Athens Kallithea του Αλέκου Βοσνιάδη και με νίκη θα καταφέρουν να “πιάσουν” την αντίπαλό τους στην κορυφή της βαθμολογίας, βάζοντας για τα καλά στο παιχνίδι της ανόδου και τον Ιωνικό!

“Συναγερμός” στα Χανιά για το ντέρμπι της Super League 2

Στα Χανιά έχει σημάνει “συναγερμός” ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, με τη διοίκηση της κρητικής ΠΑΕ να απευθύνει κάλεσμα στους φίλους της ομάδας για να κατακλύσουν τις εξέδρες του γηπέδου των Περιβολίων. “Την Πέμπτη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Περιβόλια! Για τον πρώτο τελικό μέχρι τον επόμενο”, ανέφεραν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση-πρόσκληση προς το κοινό τους οι γηπεδούχοι.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης (ο οποίος για πρώτη φορά δεν ανακοίνωσε αποστολή) γνωρίζει ότι αν θέλει η ομάδα του να διατηρήσει “ζωντανές” της ελπίδες ανόδου χρειάζεται μόνο την κατάκτηση τριών βαθμών για να δώσει συνέχεια στο επιβλητικό της πέρασμα από την Καλαμάτα την Κυριακή που μας πέρασε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d07z0qhquu1l)

Και η αλήθεια είναι ότι οι Χανιώτες χρειάζονταν μια τόσο πειστική εμφάνιση για να πατήσουν ξανά γερά στα πόδια τους μετά το σοκ που προκάλεσε η συντριβή από τον Ιωνικό στην πρεμιέρα των playoffs στη Νεάπολη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d07ysdssf8ah)

Νίκη επιβεβαίωσης αναζητεί η Athens Kallithea

Στο στρατόπεδο των φιλοξενουμένων, ο Αλέκος Βοσνιάδης θέλει πάνω απ’ όλα να δει από τους ποδοσφαιριστές του την αμυντική συνέπεια που είχαν επιδείξει στο ίδιο γήπεδο στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν η Athens Kallithea ταξίδεψε στα Χανιά για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και επέστρεψε στο λεκανοπέδιο με απαραβίαστη την εστία της αποσπώντας ένα πολύτιμο 0-0.

Η ισοπαλία με τον Ιωνικό (που ακολούθησε την επιβλητική “τεσσάρα” στην Ηλιούπολη) ήρθε να θέσει σε καθεστώς αμφισβήτησης τον “αέρα κυριαρχίας” των “κυανόλευκων” από το ξεκίνημα της σεζόν και ο πολύπειρος Βοσνιάδης γνωρίζει ότι δεύτερο διαδοχικό ανεπιτυχές αποτέλεσμα για την ομάδα του μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες στην προσπάθειά επιστροφής της στη
μεγάλη κατηγορία μετά από τη σεζόν 2005-2006!

Ο Ιωνικός… παραμονεύει στη μάχη της ανόδου της Super League 2

Αν η Athens Kallithea φύγει με “διπλό” από την Κρήτη τότε θα γίνει ο… Λεβαδειακός του νοτίου ομίλου και ουσιαστικά θα έχει σφιχταγκαλιάσει από σήμερα το εισιτήριο της ανόδου για τη Super League. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, οι “μνηστήρες” της κορυφής θα γίνουν τρεις και όχι δύο. Γιατί η ομάδα που εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής στα playoffs δεν είναι ούτε η Athens Kallithea, ούτε τα Χανιά, αλλά ο Ιωνικός!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d081694el0kp)

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού μοιάζει να έχει μπει… φουριόζα στην τελική ευθεία της σεζόν έχοντας ισοπεδώσει με 5-1 τα Χανιά την 1η αγωνιστική και έχοντας αποσπάσει 1-1 στο “Ελ Πάσο” από την Athens Kallithea στη 2η, με την ομάδα της Νεάπολης μάλιστα να εκφράζει με επίσημη ανακοίνωσή της έντονα παράπονα για τη διαιτησία κάνοντας λόγο για “ανελέητο πόλεμο” εις βάρος της.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d07zqyflp82p)

Η βαθμολογία των playoffs του β’ ομίλου της Super League 2, πριν από το ντέρμπι Χανίων – Athens Kallithea έχει ως εξής: Athens Kallithea 28, Χανιά 25, Ιωνικός 22, Ηλιούπολη 21, Καλαμάτα 18.

Απαραίτητη διευκρίνηση: Λόγω του, ομολογουμένως, “ιδιαίτερου” συστήματος που διεξάγονται οι όμιλοι των
playoffs της Super League 2 (με μονό αριθμό ομάδων) πρέπει να συνυπολογίζονται στα βαθμολογικά δεδομένα και τα ρεπό που έχουν πάρει οι ομάδες.

Στο β’ όμιλο, λοιπόν, ο Ιωνικός έχει ήδη βγάλει από την εξίσωση του πρώτου γύρου το δικό του ρεπό, ενώ
Athens Kallithea και Χανιά θα τα βρουν μπροστά τους την 4η και την 5η αγωνιστική. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Σπανού θα μπορεί να “ψαλιδίσει” ακόμη περισσότερο τη διαφορά από την κορυφή αντιμετωπίζοντας Ηλιούπολη και Καλαμάτα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d022fj807ult)

Το μεγάλο ντέρμπι της Super League 2 θα ξεκινήσει στις 15.00 και θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από το Action24.