Αυτόχειρας πρώτης έχει αποδειχθεί η ΑΕΛ, η οποία για δεύτερο διαδοχικό ματς και μέσα σε τέσσερις μέρες, ύστερα από το 3-3 με την ΑΕΚ, δεν χάνει απλώς βαθμούς στον πρώτο όμιλο της Super League 2, αλλά και τις πιθανότητες ανόδου της στη Super League, μια και ο Λεβαδειακός ανέτρεψε το παιχνίδι από το 86' και έπειτα, έφτασε τους 36 βαθμούς και κράτησε τη διαφορά στους οκτώ από το νούμερο ένα ανταγωνιστή του για τον προβιβασμό. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ajdp9zdd6p)

ΑΕΛ-Λεβαδειακός: Με Φατάι και δώρο Γκροφ


Η ΑΕΛ αιφνιδίασε τον Λεβαδειακό, κυρίως εξαιτίας του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Γκροφ, ο οποίος στο 5' έχασε την μπάλα από τα χέρια του σε εύκολη μεταβίβαση, με αποτέλεσμα ο Φατάι να πάρει το "ριμπάουντ" και να σκοράρει με πλασέ σε κενή εστία, ενώ στο 12' ο πορτιέρε της ΑΕΛ μπορεί να έβγαλε την μπάλα ύστερα από κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήρε φάλτσο προς τη γραμμή της εστίας του Λεβαδειακού, εκεί που ο 34χρονος Νιγηριανός νίκησε τον Μαϊδανό σε μονομαχία και "έγραψε" το 2-0. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ah88i07jdd)
Είχε προηγηθεί η κεφαλιά του Μπαΐροβιτς, που έβγαλε ο Θεοδωρόπουλος. 

Η ομάδα της Λάρισας είχε ένα ασφαλές προβάδισμα απέναντι στον πρωτοπόρο, με 34 βαθμούς, του βόρειου ομίλου, ο οποίος φυσικά αντέδρασε. Αυτό έγινε εφικτό, όχι μόνο επειδή ο Λεβαδειακός είναι μια ομάδα με υλικό για Super League, αλλά και διότι το γήπεδο ήταν σχεδόν άδειο, με τον κόσμο να μην προτιμά να στηρίξει το καμάρι της Λάρισας. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0aha299r2yx)

ΑΕΛ-Λεβαδειακός: Απροσδόκητος ήρωας ο Σουλούκος


Η ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 17', για κράτημα του Λιάγκα στον Γιανναράκη μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε "παίζετε". Ο Λεβαδειακός είχε ευκαιρίες, με Νίκα και Γιαννιώτα, αλλά η ΑΕΛ πήρε στιβαρό προβάδισμα μαζί της στα αποδυτήρια. 

Η κατάσταση άλλαξε όταν ο Θεοδωρόπουλος υπέστη μυϊκό τραυματισμό και ο Δερμιτζάκης τον αντικατέστησε με τον Σουλούκο, τον οποίο είχε κρατήσει στα πιτς, εξαιτίας της αστάθειάς του τις τελευταίες αγωνιστικές. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0aidhzgh6qp)

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποδείχθηκε αλφάδι, βγάζοντας προσπάθειες του Νίκα και του Ρόμα, ενώ στο 56' μπλόκαρε πέναλτι του πρώτου. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0aidhzgh6qp)


Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος προσπάθησε να τονώσει την επιθετική γραμμή του Λεβαδειακού και δικαιώθηκε. Έβαλε τον Τσιριγώτη τρία λεπτά μετά την κοινή αποβολή των Πλέγα και Λιάγκα και βρήκε το γκολ που έκανε το παιχνίδι "θρίλερ" στο 86', όταν ο επιθετικός του Λεβαδειακού έβαλε στην πλάτη του τον Γιανναράκη, τον ξεπέρασε γυρίζοντας και πέτυχε το γκολ που έβαλε τον Λεβαδειακό στο κόλπο. 

Στο 90' ο Οφρυδόπουλος πέρασε στο παιχνίδι τον Νταγκό και στο 90+6' ο τελευταίος έβγαλε με το αριστερό τη σέντρα που πέρασε τον Σουλούκο, ο οποίος ήταν σε ελαφρώς λανθασμένη θέση, και βρήκε τον Ρομό, ο οποίος είχε μπει στο ημίχρονο, στο δεύτερο δοκάρι. Ο τελευταίος σκόραρε με κεφαλιά. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ajdp9zdd6p)


Οι παίκτες της ΑΕΛ, μετά τη λήξη του ματς, πήγαν προς την κερκίδα των φανατικών και άκουσαν τα εξ αμάξης, ενώ οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν, αφού κράτησαν τη διαφορά των οκτώ βαθμών και, όπως όλα δείχνουν, η περίοδος 2024-25 θα τους βρει στη Super League. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ake3q6tmm1)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ake3q6tmm1)


ΑΕΛ (Π. Δερμιτζάκης): Θεοδωρόπουλος (50' Σουλούκος), Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (46' Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας, Αντράντα (77' Θωμαΐδης), Φατάι, Πεντρόζο, Κ. Παπαγεωργίου (73' Θ. Παπαγεωργίου), Μαυριάς. 

Λεβαδειακός (Σ. Οφρυδόπουλος): Γκροφ, Πούρινεν, Βήχος, Λιάγκας, Τσάπρας, Μπελμόντε (76' Κωστή), Μεχία (90'), Κουάντρα (46' Ρόμο), Νίκας (76' Τσιριγώτης), Γιαννιώτας, Μπαΐροβιτς (46' Συμελίδης).