Ο Ολυμπιακός είδε τον Τζοέλ Μπολομπόι να κάνει σε ένα παιχνίδι ότι δεν έκανε σε μια ολόκληρη σεζόν στον Πειραιά όμως δεν επέτρεψε στον Ερυθρό Αστέρα να του κάνει τη ζημιά και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μόουζες Ράιτ έφυγε με μια νίκη (86-89) που κλειδώνει και μαθηματικά το πλασάρισμά του στην πρώτη εξάδα της Euroleague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε πολλούς παίκτες του να κάνουν μεστή εμφάνιση όμως όταν χρειάστηκε έναν σταθερό επιθετικό πόλο στην επίθεση, ο Μόουζες Ράιτ έκανε ξανά το step up κρίνοντας στην ουσία το ματς με τεράστιο τρίποντο για το 84-87 το οποίο ήταν καθοριστικό για το διπλό! 

Ο Ολυμπιακός μπήκε με ένταση στην άμυνα και στοχευμένες επιθέσεις με πρωταγωνιστή τον Φαλ

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγάλη ένταση στην άμυνα χαλώντας τις όποιες προσπάθειες του Ερυθρού Αστέρα να βρει επιθετικό ρυθμό. Οι ερυθρόλευκοι κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ με τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να ξεκινούν με κάκιστα ποσοστά από την περίμετρο. Μόνο μελανό σημείο η συμπλήρωση των πέντε ομαδικών φάουλ αρκετά γρήγορα με τον Κάνααν να "θυσιάζεται" κάνοντας δύο φάουλ για να μην βγάλουν αιφνιδιασμό οι Σέρβοι.

Στην επίθεση η μπάλα ακουμπούσε συνέχεια στον Φαλ. Ο Μπολομπόι του έριχνε αρκετό μπασκετικό "ξύλο" με τον Σφαιρόπουλο να επιλέγει συνεχώς να διπλώνει το μαρκάρισμα στον Γάλλο γίγαντα, ο οποίος όμως έβρισκε συνεχώς τον ελεύθερο συμπαίκτη του. Τα ποσοστά του Ολυμπιακού βέβαια ήταν κάκιστα (μόνο Γουόκαπ και Κάνααν έβαλαν τρίποντο στις πρώτες 7 προσπάθειες) και το 3-12 έγινε με σχετική ευκολία 11-12. Έκτοτε οι ερυθρόλευκοι σοβαρεύτηκαν εκ νέου και ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (11-21) με τον Τεόντοσιτς να βάζει το πρώτο του τρίποντο, προτού ο Γουίλιαμς-Γκος κάνει το 14-23 της πρώτης περιόδου με όμορφο buzzer-beater. 

Η second unit του Ολυμπιακού δεν είχε ρυθμό στο "πέντε εναντίον πέντε", εντυπωσιακός Χάνγκα από πλευράς Ερυθρού Αστέρα

Η second unit του Ολυμπιακού δεν είχε επιθετικό ρυθμό (με τον Ράιτ να μην μπαίνει με νεύρο στο παιχνίδι) όμως παρά το γρήγορο 4-0 των Σέρβων, ανέκτησε την αμυντική της συγκέντρωση κάτι που αργότερα στο δεκάλεπτο προσέφερε συνεχόμενους πόντους στο τρανζίσιον (21-30) κάτι που οδήγησε σε τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου. Τα τρελά τρίποντα του Χάνγκα έριξαν λίγο τη διαφορά όμως οι Πειραιώτες δεν είχαν διάθεση να μπλέξουν περαιτέρω.

Η επιστροφή του Γουόκαπ αντί του Γουίλιαμς-Γκος που έκανε κάποια λάθη νευρικότητας κλείδωσε ακόμη περισσότερο τον Νέντοβιτς όμως με εξαίρεση ένα τρίποντο του Μπραζντέικις που ήρθε από εξαιρετική κυκλοφορία, η επίθεση εξακολουθούσε να μην έχει ρυθμό στο "πέντε εναντίον πέντε". Η άνοδος του Γκεντράιτις στο πλάι του εξαιρετικού Χάνγκα έδωσε σημαντικές βοήθειες και έτσι η διαφορά μειώθηκε στο -3 (39-42) με τον Ούγγρο φόργουορντ να βάζει άλλο ένα απίθανο τρίποντο για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο.

Νέντοβιτς και Μπολομπόι οι μεγαλύτεροι πονοκέφαλοι του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο, μπήκε με προβάδισμα στην τέταρτη ο Ερυθρός Αστέρας

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεκίνησε με διαδοχικά τρίποντα όμως στα μετόπισθεν δεν πρόσεξε και άφησε τον Νέντοβιτς να βρει επιθετικό ρυθμό με τον Σέρβο μπόμπερ να βάζει τρία συνεχόμενα τρίποντα και να ισοφαρίζει (52-52), καθώς ο Μπολομπόι κατάφερνε παρέα με τον Μίτροβιτς να περιορίσουν τη δράση του Φαλ αλλά και του Πίτερς που δεν ήταν ιδιαίτερα επιδραστικός σε αυτό το σημείο του παιχιδιού. Στο δεύτερο μέρος ο Σφαιρόπουλος άλλαξε προσέγγιση καθώς ο Γάλλος γίγαντας δεν δεχόταν πλέον κανένα double team.

Ο Μπαρτζώκας σε εκείνο το σημείο χαμήλωσε το σχήμα με Γουόκαπ, Γκος, Κάνααν στην περιφέρεια και τον Παπανικολάου δίπλα στον Φαλ. Δύο μεγάλα σουτ από Γκος και Παπανικολάου διατήρησαν το ελληνικό προβάδισμα. Το τρίτο φάουλ του Γουίλιαμς-Γκος έφερε τον Μήτρου-Λονγκ για πρώτη φορά στο παιχνίδι ο οποίος μπήκε ζεστός. Παρ' όλα αυτά το παιχνίδι παρέμενε ντέρμπι καθώς ο Μπολομπόι κέρδιζε διαδοχικές μάχες από τον Φαλ. Ένα τρίποντο του Τεόντοσιτς για το 64-63 έδωσε το πρώτο σέρβικο προβάδισμα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να καλείται να ξυπνήσει άμεσα.

Ο Ράιτ έκανε το step up για τον Ολυμπιακό 

Ο Ολυμπιακός ανέκτησε γρήγορα το προβάδισμά του όμως ο Αστέρας κατάφερνε να μένει διαρκώς κοντά. Οι δύο ομάδες αύξησαν κατά πολύ την έντασή τους στην άμυνα κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα από την συμπλήρωση των 5 ομαδικών τους σε ένα σκάρτο τρίλεπτο. Ο Μόουζες Ράιτ έγινε ο επιθετικός πόλος που έψαχνε ο Μπαρτζώκας με την τριάδα των Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος και Μήτρου-Λονγκ να βγάζουν τη μία άμυνα μετά την άλλη με τον Παπανικολάου να κολλάει ιδανικά όλα τα κομμάτια του παζλ.

Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά Γουίλιαμς-Γκος και Παπανικολάου έβαλαν μεγάλα σουτ για να δώσουν την απαραίτητη πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού με τον Μόουζες Ράιτ να συνεχίζει να κάνει καταπληκτική δουλειά εκμεταλλευόμενος όλες τις αλλαγές στα σκριν των παικτών του Σφαιρόπουλου. Η κούραση του όμως τον έκανε μετά τις 6/6 βολές να συνεχίσει με 1/4. Τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ επανήλθαν και έτσι ο Γκεντράιτις μείωσε ξανά στον πόντο (81-82) με 1:32' για το φινάλε.

Ο Ράιτ έβαλε μεγάλο καλάθι για το 81-84 όμως ο Χάνγκα ισοφάρισε μετά από μεγάλη ασίστ του Τεόντοσιτς. Ο Μόουζες Ράιτ όμως έβαλε μέχρι και τρίποντο γγια το 84-87 και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους ερυθρόλευκους που χρειάζοντας μία άμυνα. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν έκαναν φάουλ όμως ο Γκεντράιτις έκανε airball. Ο Μήτρου-Λονγκ έκανε 0/2 βολές αλλά ο Νέντοβιτς αστόχησε σε τρίποντο με τον Μπολομπόι να μειώνει. Ο Γουόκαπ έβαλε τις βολές, ο Τεόντοσιτς έκανε λάθος με τον Νέντοβιτς και ο Ολυμπιακός δραπέτευσε με το διπλό!

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-42, 64-63, 86-89

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης