Είναι, δίχως αμφιβολία, ο Ισπανός που οι Έλληνες... λατρεύουμε να μισούμε! Παρά τις έντονες αποδοκιμασίες βέβαια που συνοδεύουν κάθε του επίσκεψη στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια, άπαντες αναγνωρίζουμεκόμη και οι «άσπονδοι φίλοι του») ότι ο Ρούντι Φερνάντεθ συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες μορφές του ευρωπαϊκού μπάσκετ την τελευταία εικοσαετία.  
 
Κι αυτή η πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα με το αστείρευτο ταλέντο και τις δεδομένες ηγετικές ικανότητες ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι σταματάει το μπάσκετ!  

Rudy Fernandez buzzer beater (Panathinaikos-Real Madrid: 73-74)

Ρούντι Φερνάντεθ: "Μεγάλωσα και σκέφτομαι και άλλα πράγματα, όπως η οικογένεια"

"Είναι μία δύσκολη λέξη. Είμαι ήδη μεγάλος και έχω αρχίσει να σκέφτομαι άλλα πράγματα, όπως η οικογένεια. Έχω μερικούς μήνες ακόμα μπροστά μου και ελπίζω να βοηθήσω όσο μπορώ", δήλωσε αρχικά ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Ισπανίας, για να προσθέσει: "Έχω μιλήσει με τον σύλλογο και ήθελα αυτό να γίνει έτσι ακριβώς, σε συνέντευξη Τύπου. Έχω νιώσει μεγάλη αγάπη και αυτό είναι το τέλος, αλλά έχω ακόμα μερικούς μήνες για να απολαύσω το παιχνίδι με τους συμπαίκτες μου. Δυστυχώς στον αθλητισμό υπάρχουν και τραυματισμοί. Όταν χτύπησα σοβαρά μου είχαν πει ότι έχω 3-4 χρόνια μπροστά μου, αλλά έμεινα πολλά περισσότερα. Νιώθω προνομιούχος που έφτασα μέχρις εδώ". 

From the archive: Rudy Fernandez highlights


 
Όπως διευκρίνισε ο 39χρονος, πλέον, Ρούντι Φερνάντεθ επιθυμεί ο “τελευταίος του χορόςστα παρκέ να πραγματοποιηθεί με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Γι’ αυτό και τέθηκε στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού για το Προολυμπιακό τουρνουά, καθώς οι Ίβηρες δεν έχουν εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση για το Παρίσι.  

Rudy Fernandez dunk over Dwight Howard Final 2008 JO

Η μυθική καριέρα του Ρούντι Φερνάντεθ 

Ο Ρούντι Φερνάντεθ υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες της γενιάς του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπανταλόνα, με την οποία ξεχώρισε από πολύ μικρή ηλικία. Το όνομά του, όμως, έμελλε να ταυτιστεί με τη “βασίλισσα” Ρεάλ Μαδρίτης.  

Rudy Fernandez Top 5 Plays


 
Είχε προηγηθεί, βέβαια, το πέρασμά του από τα παρκέ του ΝΒΑ. Ο Ρούντι φόρεσε τη φανέλα των Μπλέιζερς από το το 2008 έως το 2011 και αυτή των Νάγκετς τη σεζόν 2011-12 (με ένα μικρό διάλειμμα κατά τη διάρκεια του lock-out όταν αγωνίστηκε στη Ρεάλ), πριν επιστρέψει στην Ευρώπη μία και καλή για χάρη της "βασίλισσας” το καλοκαίρι του 2012, αλλάζοντας τότε τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού -στα 27 του χρόνια πλέον- ήταν ένας ολοκληρωμένος σούπερ σταρ.  

Rudy Fernandez' Top Dunks