Αν και αγχώθηκε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο, η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη απέναντι στη σκληροτράχηλη σήμερα Σέφιλντ Γιουνάιτεντ η οποία κρατούσε την ισοπαλία για 76 λεπτά και επέστρεψε στην κορυφή της Premier League. Ο κορυφαίος παίκτης των "Κόκκινων" το τελευταίο χρονικό διάστημα, Αλέξις ΜακΆλιστερ έδωσετη λύση με έναν ασύλληπτο κεραυνό ενώ ο Αργεντινός είχε και δοκάρι στο 85' με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Κλοπ αφήνει εκ νέου την Άρσεναλ στο -2 και την Μάντσεστερ Σίτι στο -3 και τώρα πηγαίνει την Κυριακή στο "Ολντ Τράφορντ" για το ντέρμπι κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε με δώρο του Γκρμπιτς στον Νούνιεζ

Η Σέφιλντ λίγο έλειψε να καρδιοχτυπήσει για τα καλά το "Άνφιλντ" όμως ο Κέλεχερ δεν επέτρεψε στον ΜάκΑτι να σκοράρει. Η Λίβερπουλ αφού γλίτωσε το σοκ ξεκίνησε να κάνει το παιχνίδι της. Για να προηγηθεί βέβαια χρειάστηκε "δώρο" του Γκρμπιτς ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αρνηθεί εντυπωσιακά το γκολ στον Σαλάχ. Ο Σέρβος κίπερ καθυστέρησε αρκετά με την μπάλα στα πόδια και όταν πήγε να τη διώξει αυτή κόντραρε πάνω στον Νούνιεζ και κατέληξε στα δίχτυα!

Το 1-0 έμεινε μέχρι και το ημίχρονο, παρ' όλο που οι "Κόκκινοι" βρήκαν 14 τελικές εκ των οποίων οι 5 στον στόχο. Η Σέφιλντ δεν έδειχνε ιδιαίτερα ικανή νααπειλήσει, είχε μόλις το 17% της κατοχής της μπάλας όμως πάντα το 1-0 είναι ιδιαίτερα εύθραυστο σκορ.

Η Σέφιλντ ισοφάρισε αλλά ο κεραυνός του ΜακΆλιστερ έδωσε ξανά τη λύση για τη Λίβερπουλ

Οι παίκτες του Κλοπ έπαιζαν με τη φωτιά και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και η Σέφιλντ την τιμώρησε. Μετά από ορθολογικά εκδηλωμένη αντεπίθεση, η Σέφιλντ βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Μπράντλεϊ να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Κέλεχερ μετά από κεφαλιά-γύρισμα του Χάμερ.

Ο Γκρμπιτς κράτησε το μηδέν αποκρούοντας καρφωτή κεφαλιά του Φαν Ντάικ και κατά κάποιο τρόπο εξιλεωνόταν για το λάθος του στο πρώτο γκολ. Όμως είδηση ήταν η αλλαγή του Μο Σαλάχ με τον Αιγύπτιο να αποχωρεί νευριασμένος. Αλλά ο Κλοπ θεώρησε ότι μπορούσε να πάρει αυτό το παιχνίδι, έχοντας στο μυαλό του την διαχείριση του σταρ του ενόψει του παιχνιδιού της Κυριακής στο "Ολντ Τράφορντ" με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Εν τέλει ο Γερμανός δικαιώθηκε καθώς στο 76' ο Αλέξις ΜακΆλιστερ εξαπέλυσε έναν ασύλληπτο "κεραυνό" που κατέληξε στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Γκρμπιτς για το 2-1. Ο Αργεντινός λίγο έλειψε να βάλει και δεύτερη γκολάρα αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του κατέληξε στη συμβολή των δοκών. Εν τέλει η χαριστική βολή δόθηκε στο 90' με τον Χάκπο να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από συστημένη σέντρα του Ρόμπερτσον και να κάνει το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Οι ενδεκάδες:

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ (73' Τζόουνς), ΜακΆλιστερ, Γκράφενμπεργκ (60' Ρόμπερτσον), Σόμποσλαϊ (73' Χάκπο), Σαλάχ (60' Έλιοτ), Ντίαζ, Νούνιεζ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Κ. Γουάιλντερ): Γκρμπιτς, Χόλγκεϊτ, Αχμέντοτζιτς, Τράστι, Μπογκλ, Άρμπλαστερ, Βίνι Σόουζα, Χάμερ (63' Όζμπορν), Ρόμπινσον, ΜάκΑτι (63' ΜακΜπέρνι), Μπ. Ντίαζ (63' Οσούλα)