Η Άρσεναλ έκανε το καθήκον της και πήρε μια αναμενόμενη νίκη απέναντι στη Λούτον κάνοντας ταυτόχρονα... δωράκι στη Νότιγχαμ Φόρεστ η οποία κρατά το +3 από την 18η θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς. Οι "Κανονιέρηδες" από την άλλη επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League έστω προσωρινά καθώς η Λίβερπουλ έχει να αγωνιστεί κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (4/4).

Ο Μικέλ Αρτέτα βρήκε την ευκαιρία να δώσει ανάσες σε βασικούς του ποδοσφαιριστές (Ράις, Σάκα, Μαρτινέλι, Ζορζίνιο, Κίβιορ) και οι αντικαταστάτες τους τον δικαίωσαν απόλυτα. Φανταστικό παιχνίδι από τον Σμιθ-Ρόου ο οποίος ξεκίνησε το πρώτο γκολ (Όντεγκαρντ 24') και σέρβιρε το δεύτερο (Χασιόκα αυτ. 44') ενώ σε καλή κατάσταση ήταν τόσο ο Τόμας Πάρτεϊ όσο και ο Ζιντσένκο με τους δυο τους να αναμένεται ναπαίξουν ρόλο-κλειδί στο τελευταίο ιδιαίτερα απαιτητικό κομμάτι της σεζόν. Αυτή ήταν η 13η ανέπαφη εστία της Άρσεναλ και η 11η του Ράγια στο πρωτάθλημα.

Ορεξάτος Σμιθ-Ρόου στην επιστροφή του στη βασική ενδεκάδα της Άρσεναλ, βρίσκουν ρυθμό Πάρτεϊ και Ζιντσένκο

Στην τρίτη του φετινή συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα και πρώτη μετά από τις 30/1 και το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Νότιγχαμ, ο Σμιθ-Ρόου ήταν εξαιρετικός στο πλάι του Μάρτιν Όντεγκαρντ με τον Τόμας Πάρτεϊ να καλύπτει επάξια τον Ντέκλαν Ράις. Αυτή η τριάδα στον άξονα σε συνδυασμό με το σημιουργικό παιχνίδι του Χάβερτς οδήγησαν την Άρσεναλ στο να βγάλει πολλές τελικές οι οποίες όμως πολλές φορές μπλοκάρονταν την τελευταία στιγμή από αμυνόμενους των φιλοξενούμενων.

Παρ' όλα αυτά η Άρσεναλ δεν το έβαλε κάτω και σκόραρε στο 20' με τον Σμιθ Ρόου να κλέβει την μπάλα και τον Όντεγκαρντ να αλλάζει υπέροχα την μπάλα με τον Χάβερτς προτού νικήσει τον Καμίνσκι για το 1-0. Η Λούτον ήταν ακίνδυνη εκτός από μια φάση του Τάουνσεντ όπου ο Ράγια μπλόκαρε σταθερά και κάπως έτσι οι "Κανονιέρηδες" χτύπησαν και δεύτερη φορά. Ο Τροσάρ ξεκλείδωσε με υπέροχη πάσα την άμυνα, ο Σμιθ-Ρόου γύρισε στον Νέλσον και ευτυχώς και για τους δύο, η μπάλα βρήκε στον Χασιόκα και κατέληξε στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν φανερά διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Άρσεναλ έριξε ρυθμό, ο Αρτέτα συνέχισε να κάνει αλλαγές και το 2-0 έμοιαζε να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε τον τρόπο (ή και τη διάθεση) να απειλήσει κάποια από τις δύο εστίες. Ο μόνος που έφτασε κοντά σε ένα γκολ ήταν ο Τομιγιάσου στο 80' με τον Ενκέτια να τσεκάρει επίσης τα αντανακλαστικά του Καμίνσκι στο 87'. Στο 94' βρήκε τελική με κεφαλιά του Μπάρκλεϊ η Λούτον.

Οι ενδεκάδες:

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (74' Τομιγιάσου), Πάρτεϊ (66' Ράις), Σμιθ-Ρόου (85' Ζορζίνιο), Όντεγκαρντ, Νέλσον (74' Μαρτινέλι), Τροσάρ, Χάβερτς (66' Νκέτια)
Λούτον (Ρ. Έντουαρντς): Καμίνσκι, Καμπορέ, Χασιόκα, Μενγκί, Ντάουτι, Μπάνζου (54' Τσονγκ), Μπάρκλεϊ, Κλαρκ, Ονιεντίνμα (75' Γούντροου), Τάουνσεντ, (81' Μπέρι) Μόρις