Ο Παναθηναϊκός AKTOR έπαιξε με τη φωτιά αλλά εν τέλει δεν κάηκε παίρνοντας ένα μεγάλο διπλό στο καταπράσινο "BMW Park" κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου με 75-82 το οποίο τον στέλνει στη δεύτερη θέση της Regular Season της Euroleague καθώς το μόνο που απομένει για να συμβεί αυτό είναι νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ σε μια από τις σπάνιες μεγάλες εμφανίσεις του. Σημαντικές βοήθειες του Παπαπέτρουκομβικός στο φινάλε ο Κώστας Σλούκας μαζί με τον Κέντρικ Ναν

Ο Ιμπάκα προειδοποίησε τον κακό επιθετικά Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι θέλοντας να τροφοδοτήσει τον Ντίνο Μήτογλου. Ο Έλληνας φόργουορντ ξεκίνησε εξαιρετικά με 3/4 δίποντα όμως δύο εύκολα λάθη του Γκριγκόνις εμπόδισαν τους "πράσινους" να βρουν ρυθμό. Από την άλλη πλευρά ο Σερζ Ιμπάκα απάντησε με 2/2 τρίποντα απέναντι στον Λεσόρ ο οποίος άφηνε απόσταση στον πρώην NBAer. Τα δύο φάουλ του Γάλλου δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για τον Αταμάν ο οποίος τον κράτησε στο παρκέ.

Τα εύστοχα τρίποντα ήταν ο λόγος που οι Βαυαροί βρήκαν μια μικρή υπέρ τους διαφορά όμως η αστοχία του Φρανσίσκο ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τους παίκτες του Αταμάν που μείωσαν τη διαφορά με τρίποντο του Παπαπέτου. Τα τελειώματα και των δύο ομάδων κοντά στο καλάθι ήταν κάκιστα όμως και οι δύο ομάδες θωράκιζαν το αμυντικό ριμπάουντ, γι' αυτό και το σκορ έμεινε χαμηλά στο πρώτο δεκάλεπτο.

Χουάντσο και Παπαπέτρου άλλαξαν το μομέντουμ υπέρ του Παναθηναϊκού

Τα τρίποντα ήταν και πάλι ο μοναδικός τρόπος που απειλούσε η Μπάγερν. Ο Αταμάν βλέποντας τον Σλούκα καλά κλεισμένο και τον Γκραντ να μην δίνει επιθετικές βοήθειες, έριξε αρκετά νωρίς τον Λούκα Βιλντόσα στο πλάι του Κέντρικ Ναν ο οποίος είχε ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή του. Ευχάριστη είδηση για το "τριφύλλι" ήταν η εξαιρετική κατάσταση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που πέτυχε 7 γρήγορους πόντους. 

Η τριάδα Χουάντσο, Παπαπέτρου και Βιλντόσα στο πλάι των Ναν και Λεσόρ ήταν για πρώτη φορά στο επίπεδο που πραγματικά τους θέλει ο Τούρκος προπονητής. Οι λύσεις της "second unit" και ειδικά των δύο φόργουορντ έδωσαν μεγάλη ανάσα στον Παναθηναϊκό που βρήκε υπέρ του +6 (28-34) μέχρι το τρίτο φάουλ του Λεσόρ ο οποίος κρατιόταν ιδανικά μέχρι εκείνο το σημείο. Παρ' όλα αυτά οι "πράσινοι" διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά μέχρι το ημίχρονο στο +4 (36-40), χάρη στην επιθετική τους μεταμόρφωση (οι 13 πόντοι της πρώτης περιόδου έγιναν 27 στη δεύτερη).

Ο Παναθηναϊκός έδινε δικαιώματα στην Μπάγερν αλλά ο Ναν κράτησε το "πράσινο" προβάδισμα

Σλούκας και Ναν μπήκαν σε καλή κατάσταση στο τρίτο δεκάλεπτο. Ορισμένα σπάνια επιθετικά ριμπάουντ που βρήκε η Μπάγερν την έκαναν να ισοφαρίσει το παιχνίδι (44-44) με τον Αταμάν να κρατά για αρκετή ώρα στο παρκέ τον Κώστα Αντετοκούνμπο προστατεύοντας τον Λεσόρ. Ένα προσωπικό κρεσέντο του Κέντρικ Ναν έδωσε ξανά +5 (44-49) στην ελληνική ομάδα που έψαχνε τον τρόπο να ξεφύγει.

Παρ' όλα αυτά τα τρίποντα της Μπάγερν συνέχισαν να αποτελούν "κακό σπυρί" με τους Βαυαρούς να βρίσκουν ξανά τον τρόπο να επιστρέψουν. Παρ' όλα αυτά δεν προσπέρασαν ποτέ με τον Παναθηναϊκό να μην πληρώνει το γεγονός ότι έδινε δικαιώματα. Ο Φρανσίσκο λειτουργούσε υπέρ των "πράσινων" και ο Κέντρικ Ναν έβαλε ένα απίθανο buzzer-beater για να ξαναδώσει προβάδισμα δύο κατοχών ενόψει τέταρτου δεκαλέπτου και κυρίως να δώσει ψυχολογία και στους υπόλοιπους.

Χουάντσο, Σλούκας και Ναν προστάτευσαν τη νίκη του Παναθηναϊκού

Για ακόμη μια φορά ο Παναθηναϊκός αν και διεύρυνε το προβάδισμά του, επέτρεψε στην Μπάγερν όχι απλά να επιστρέψει, αλλά να πάρει και προβάδισμα (65-63) με τρίποντο του Γουάιλερ-Μπαμπ ο οποίος μαζί με τον Μπολμάρο αποτέλεσαν το μακράν καλύτερο περιφερειακό δίδυμο του Λάσο. Ο Σλούκας όμως με τρίποντό του δεν τους άφησε να χαρούν για πολύ. Τη στιγμή που ισοφάρισαν και πάλι, ένα τρίποντο του Γκραντ κι ένα κάρφωμα του (απίθανου αμυντικά) Λεσόρ έδωσαν +5 και κυρίως, μομέντουμ στο κατάλληλο χρονικό σημείο.

Ένα τρίποντο του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ για το 70-78 έμοιαζε να τελειώνει την υπόθεση για τους "πράσινους" με δύο λεπτά να απομένουν για το φινάλε. Παρ' όλα αυτά και πάλι η Μπάγερν θέλησε να παρατείνει την αγωνία μειώνοντας στο -3 (75-78). Παρ' όλα αυτά δύο βολές του Σλούκα και ένα καλάθι του Κέντρικ Ναν καθόρισαν οριστικά και αμετάκλητα τη μοίρα της αναμέτρησης υπέρ της ελληνικής ομάδας καθώς η Μπάγερν αστόχησε στα τρίποντα απελπισίας που βρήκε. 

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 36-40, 54-58, 75-82

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης