Η Euroleague εχει φτάσει σε κομβικό χρονικό σημείο αναφορικά με την διεκδίκηση του τίτλου και μέσα στο κόλπο βρίσκεται και η Μονακό. Κάτι που έγινε με την μαθηματική επιβεβαίωση της παρουσίας, της ομάδας του Μάικ Τζέιμς, στα playoffs.

Ωστόσο για την Μονακό το να μετάσχει και φέτος στα playoffs της Euroleague είχε διπλή σημασία. Πέραν από την διεκδίκηση του τίτλου εξασφάλισε και την παρουσία της στη διοργάνωση την επόμενη σεζόν.

Η Μονακό, η Euroleague και το εγγυημένο συμβόλαιο

Η ομάδα του Πριγκιπάτου δεν είχε εγγυημένο συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Όχι πως δεν θα το έπαιρνε αφού είναι σε συζητήσεις με την διοίκηση της Euroleague. Ωστόσο έτσι κι αλλιώς θα είναι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων στο μπάσκετ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η Μονακό που εντάχθηκε στην Euroleague, μετά την κατάκτηση του Eurocup το 2021 και πέρσι βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Final Four. Το ίδιο επιθυμεί να κάνει και φέτος. Και μάλιστα, ο στόχος είναι η κατάκτηση της κορυφής.

Ποιες ομάδες απειλούνται ενόψει της νέας Euroleague

Πλέον, οι συζητήσεις για τη συμμετοχή της νέας σεζόν εστιάζουν στις υποθέσεις της Παρτίζαν, του Ερυθρού Αστέρα, της Άλμπα Βερολίνου και της Βαλένθια, που (όλοι τους) επίσης έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση, ενώ και ο κατακτητής του EuroCup θα έχει και αυτός τη δυνατότητα να αναβαθμιστεί και να ανέβει κατηγορία.