Τρία από τα σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα άνοιξαν τις... πύλες τους το βράδυ της Παρασκευής, 5 Απριλίου, με τρία παιχνίδια για Bundesliga, Serie A και Ligue 1. Στα δύο εξ αυτών νικητής δεν βγήκε, όμως στο τρίτο ο επικρατών έβαλε "φωτιά" στο πρωτάθλημά του. 

Στην Bundesliga, Άιντραχτ και Βέρντερ Βρέμης ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στη Φρανκφούρτη για την 28η αγωνιστική της Bundesliga. Η φιλοξενούμενη άνοιξε το σκορ με τον Βελίκοβιτς στο 62', αλλά έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Στάγκε στο 73'. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τούτα ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Ο τελευταίος πήρε κίτρινη κάρτα στο 83' και στο 89' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. 

Η Άϊντραχτ είναι στους 42 βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στους έξι την πέμπτη θέση, στην οποία βρίσκεται η Λειψία με παιχνίδι λιγότερο. 


Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Κράτησε... δέσμιους η ισοπαλία στο Σαλέρνο 


Ο Κώστας Μανωλάς ξεκίνησε βασικός και έπαιξε 77 λεπτά στο παιχνίδι της Σαλερνιτάνα με τη Σασουόλο και την ισοπαλία με σκορ 2-2, που αν κάποιον εξυπηρέτησε, ήταν οι φιλοξενούμενοι. Η Σασουόλο, ωστόσο, μπορεί να οικτίρει αργότερα την τύχη της για αυτό το παιχνίδι με το οποίο ανέβηκε η αυλαία της 31ης αγωνιστικής για τη Serie A, μια και το γκολ του Ματζόρε στο 90+1', που έδωσε το βαθμό στους γηπεδούχους, μπορεί να στοιχίσει την παραμονή στους φιλοξενούμενους. 

Η Σαλερνιτάνα έχει 15 βαθμούς και ελάχιστες πιθανότητες να παραμείνει στη Serie A, ενώ η Σασουόλο είναι στους 25, όσους η Έμπολι και η Φροζινόνε, που αυτήν τη στιγμή δεν υποβιβάζεται.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0chj3xaurs9)

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Στο σβέρκο της Μπρεστ η Λιλ

Σε ό,τι αφορά τη Ligue 1, η Λιλ νίκησε 3-1 τη Μαρσέιγ για την 28η αγωνιστική. Με αυτήν την επικράτηση, έφτασε τους 49 βαθμούς, όσους έχει η Μονακό και ένα λιγότερο από τη δεύτερη Μπρεστ. Η Μαρσέιγ παρέμεινε στους 39 και έχει τρεις βαθμούς λιγότερους από τη Λανς, η οποία είναι στην έκτη θέση που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

Η Λιλ παίζει στο "Βίλα Παρκ" με την Άστον Βίλα την Πέμπτη, 11 Απριλίου, για τον πρώτο προημιτελικό του Conference League.