Ένα λάθος που επαναλαμβάνεται περισσότερο από μια φορά είναι μια απόφαση που παίρνει αυτός που το κάνει. Και αυτό είναι μια απόφαση που δεν θέλει να πάρει ο Ολυμπιακός. Μια απόφαση που δεν θέλει να πάρει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Για την ακρίβεια, ο Βάσκος τεχνικός δεν θέλει καν να σκέφτεται ότι η ομάδα του θα επαναλάβει το λάθος που έκανε στις 3 Ιανουαρίου, στο πρώτο παιχνίδι του 2024.

Εκείνη την ημέρα, κόντρα στη Λαμία, οι Ερυθρόλευκοι έπιασαν τον πάτο του βαρελιού. Παρουσίασαν τη χειρότερη εκδοχή του κακού εαυτού τους. Ακριβώς 95 ημέρες πριν, ο Ολυμπιακός υπέστη μια... τιμητική ήττα στο ΔΑΚ Λαμίας, με 1-0. Μια ήττα που οι Πειραιώτες κουβαλούν έως σήμερα, αλλά μια μια εμφάνιση, που μπαίνει στην πεντάδα των χειρότερων του συλλόγου στο ελληνικό πρωτάθλημα την τελευταία 5ετία.

Ο Μεντιλίμπαρ ξέρει τι συμβαίνει στο φετινό Λαμία - Ολυμπιακός

Ο Μεντιλίμπαρ έχει πλήρη εικόνα τι συνέβη τον Ιανουάριο στην έδρα της ομάδας του Λεωνίδα Βόκολου. Και επειδή είναι προπονητής και άνθρωπος ευθύς και ειλικρινής, φρόντισε να μεταφέρει τις θέσεις και τις απόψεις του με πολύ ξεκάθαρο τρόπο. Επισημαίνοντας σε κάθε τόνο ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει τα πάντα, ώστε να συνεχίσει να παίζει καλά, αλλά και να φύγει με τη νίκη από το παιχνίδι με τη Λαμία, το απόγευμα (17:00) της Κυριακής.

"Δεν θέλω να ακούω κανέναν να μιλάει για τη Φενέρμπαχτσε. Δεν υπάρχει η Φενέρ για εμάς αυτή τη στιγμή. Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τη Λαμία και μόνο αυτό δέχομαι να σκεφτόμαστε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας απασχολεί αυτή τη στιγμή", ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο προπονητής των Ερυθρόλευκων. Μην αφήνοντας περιθώρια σε κανέναν να σκεφτεί τίποτε διαφορετικό.

 

Καμπανάκι Μεντιλίμπαρ πριν την επίσκεψη του Ολυμπιακού στη Λαμία

Και συνέχισε στον ίδιο τόνο και στην ίδια λογική: "Οποίος νομίζει ότι έχουμε εύκολο παιχνίδι μπροστά μας, κάνει λάθος. Η Λαμία είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είδατε τι έγινε πριν από λίγο καιρό. Δεν έχουμε περιθώρια να χαλαρώσουμε. Εάν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα έχουμε πρόβλημα. Δεν το δέχομαι αυτό. Δεν γίνεται να μην είμαστε 100% στο παιχνίδι".

Ο Μεντιλίμπαρ είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει στην ομάδα του να χύσει, για ακόμη μία φορά, την καρδάρα με το γάλα. Και αυτόν τον λόγο επέλεξε να μιλήσει άμεσα και χωρίς περιστροφές στους ποδοσφαιριστές του. Θέτοντας άπαντες προ των ευθυνών τους.