Το Περιστέρι ήταν απίστευτο για ένα ημίχρονο στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει δύσκολη νίκη απέναντι στην ομάδα του Σπανούλη παίζοντας τη γνωστή του άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Το σχήμα με Γουόκαπ και Γουίλιαμς-Γκος ήταν για ακόμη μια φορά αυτό που έδωσε τη λύση με τον ΜακΚίσικ να δίνει σημαντικές βοήθειες και τους Ράιτ και Φαλ να ταλαιπωρούν τους ψηλούς των "πριγκίπων" οι οποίοι είχαν ως κορυφαίο τους παίκτη τον Νίκο Χουγκάζ. Πρόβα... ημιτελικών της Basket League η σημερινή αναμέτρηση με τις δύο ομάδες να αναμένεται να τερματίσουν σε δεύτερη και τρίτη θέση.

"Καυτό" Περιστέρι στο ξεκίνημα, αντέδρασε με Γουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ ο Ολυμπιακός

Το Περιστέρι ξεκίνησε πολύ καλύτερα το παιχνίδι έχοντας μεγάλη συγκέντρωση ειδικά στο επιθετικό κομμάτι με τους παίκτες του Σπανούλη να εκμεταλλεύονται τη χαλαρότητα των παικτών του Ολυμπιακού. Ο Χουγκάζ με 2/2 τρίποντα έδωσε το σύνθημα και οι υπόλοιποι ακολούθησαν. Τα τρία φάουλ του Ντάνγκουμπιτς και τα δύο του Χουγκάζ ήταν τα μόνα μελανά σημεία ενός εξαιρετικού ξεκινήματος για τους "πρίγκιπες". 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dvys65egqp)

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε κόντρα στον Κολοσσό, ο Στέλιος Πουλιανίτης ήρθε ζεστός από τον πάγκο ξεκινώντας και εκείνος με 2/2 τρίποντα. Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη έκαναν πολλά λάθη και στο επιθετικό κομμάτι με τον Μπαρτζώκα να είναι έξαλλος βλέποντας τη διαφορά να φτάνει στο -9 για την ομάδα του. Η είσοδος των Γουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ στο τελευταίο δίλεπτο οδήγησε σε 9-0 των γηπεδούχων που έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dvzq9pxk15)

Καμία όρεξη του Ολυμπιακού να παίξει άμυνα, ηγήθηκε για το εκπληκτικό Περιστέρι ο εντυπωσιακός Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ

Η επιστροφή του Τζο Ράγκλαντ στο παρκέ δημιούργησε ρήγματα στη ρακέτα του Ολυμπιακού με Ρένφρο και Τόμπσον να καρφώνουν τη μία μπάλα μετά την άλλη. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να χτυπήσουν με τον Μόουζες Ράιτ όμως οι περιφερειακοί τους είχαν μπλοκαριστεί. Ο Χουγκάζ γύρισε ζεστός από τον πάγκο και έδωσε εκ νέου επιθετική πνοή στην ομάδα του με συνεχόμενους πόντους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dw2w7q0d5d)

Το Περιστέρι εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ του συνεχίζοντας εκπληκτικά στην άμυνα και με τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ να παίρνει τη σκυτάλη στην επίθεση, ανέβασε τη διαφορά του μέχρι και το +12 (31-43). Το μόλις ένα ομαδικό φάουλ του Ολυμπιακού φανέρωνε το πόσο ράθυμοι και χαλαροί ήταν οι παίκτες του Μπαρτζώκα στην άμυνα με τον Έλληνα προπονητή να είναι πραγματικά έξαλλος. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dwdmuwvdbl) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dwpgqw0bpd)

Ο Ολυμπιακός έπαιξε άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο και μείωσε τη διαφορά

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν μεν πιο σοβαρός στην άμυνα και τα ριμπάουντ με τον Λαρεντζάκη να έχει τη θέση του Παπανικολάου. Ο Πίτερς πήρε πολύ περισσότερες πρωτοβουλίες όμως με 1/5 τρίποντα δεν μπόρεσε να οδηγήσει σε ισοφάριση. Ο Φαλ έπαιρνε το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο όμως οι συμπαίκτες του δεν έβρισκαν στόχο από την περίμετρο. Από την άλλη πλευρά ο Ντάνγκουμπιτς έδωσε πολύτιμες ανάσες με σουτ από την περιφέρεια και το Περιστέρι βρήκε ξανά διψήφια διαφορά (57-67). Με Γουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ απάντησε ξανά ο Ολυμπιακός (στο πλάι του Γουόκαπ) μειώνοντας στο -3 (64-67) ενόψει τέταρτης περιόδου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dwsj1sd5k9)

Το δίδυμο Γουόκαπ και Γουίλιαμς-Γκος έδωσε τη λύση για τον Ολυμπιακό

Ο Τόμας Γουόκαπ έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τον Ολυμπιακό (69-67) στα 8 λεπτά πριν το φινάλε. Για ακόμη μια φορά, το δίδυμο Γουόκαπ και Γουίλιαμς-Γκος έδωσε τις λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ με τον ΜακΚίσικ στο πλάι τους, τον Παπανικολάου στο "4" και τον Μόουζες Ράιτ στο "5". Ο Χουγκάζ προσπάθησε να μειώσει για το Περιστέρι όμως το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ των γηπεδούχων οι οποίοι καθάρισαν την υπόθεση νίκη με τρίποντο του Γουίλιαμς-Γκος για το 83-74.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 43-52, 64-67, 91-83

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dxyspla40p)