Δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο... τρελός επίλογος σ' ένα από την αρχή τρελό ματς! Σ' ένα από τα πιο δυνατά και παραδοσιακά ντέρμπι του παγκοσμίου ποδοφαίρου, το "Old Firm", Ρέιντζερς και Σέλτικ αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στο Ibrox, ένα παιχνίδι που όσοι το παρακολούθουσαν πόσο μάλλον το είδαν από κοντά όχι απλά δικαιώθηκαν αλλά κατάλαβαν την πραγματική ομορφιά του ποδοσφαίρου και τις πολλές αλλαγές συναισθημάτων που μπορεί να προσφέρει!


Αν και οι "Κέλτες" προηγήθηκαν με 0-2 και στη συνέχεια με 2-3 είδαν τους γηπεδούχους να αρνούνται να χάσουν και σε δυο περιπτώσεις να τους ισοφαρίζουν μέσα σε πραγματικά... πανδαιμόνιο. Το 3-3 σημειώθηκε στο 90+3' από την λυτρωτή και Ματόντο που εξελίχθηκε σε πρόσωπο του αγώνα ενώ τα τρία από τα έξι γκολ σημειώθηκαν μετά το 85'. Το πρωτάθλημα της Σκωτίας είναι... on fire, η Σέλτικ "σκαρφάλωσε" στην κορυφή με 75 βαθμούς ενώ βρίσκεται στο +1 από την δεύτερη Ρέιντζερς που ομως έχει ματς λιγότερο.



Ο Θεός του ποδοσφαίρου στην... Σκωτία, επική ισοπαλία σε σούπερ ντέρμπι της Σέλτικ με τη Ρέιντζερς!

Αυτό είναι που λέμε γκολ με το... καλημέρα! Μόλις 21 δευτερόλεπτα χρειάστηκε να περάσουν για να μπει η μπάλα στα δίχτυα και να μπει από νωρίς... φωτιά στο παιχνίδι. Η Σέλτικ άνοιξε λογαριασμό στο ματς με τον Μαέντα ο οποίος πίεσε, εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του Ταβερνιέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας από νωρίς το προβάδισμα. Σοκαρισμένοι στις εξέδρες οι φίλαθλοι των γηπεδούχων που δεν πίστευαν στα μάτια τους με τον γκολ που δέχτηκε η ομάδα τους σ ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dufp07hsfd)

Η Ρέιντζερς προσπάθησε να... συνέλθει από το σοκ των πρώτων δευτερολέπτων, ανέβασε την απόδοση της στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο είδε τους "Κέλτες" να παίρνουν... αέρα δυο τερμάτων στο 34ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ο'ριλέι και να βρίσκονται από νωρίς με την... πλάτη στον τείχο που όσο κι αν πίεσαν δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα στο πρώτο μέρος που η Σέλτικ πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της προβάδισμα 2-0.

Αποφασισμένη να επιβάλλει τον ρυθμό της, να κυριαρχήσει και να ανατρέψει της εις βάρος της κατάσταση βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ρέιντζερς η οποία έψαχνε απεγνωσμένα ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε ξανά στο... παιχνίδι και το βρήκε σχετικά γρήγορα αφού στο 55' μείωσε σε 1-2 από την άσπρη βούλα έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταβιερνιέ που έκανε το καθήκον του και άφησε πίσω του το μεγάλο λάθος που στοίχισε στην ομάδα του το γκολ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dx6841ri49)

H Ρέιντερς μετά το γκολ... απογειώθηκε, πέρασε στην αντεπίθεση ενώ δυο λεπτα αργότερα (57') βρήκε δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2, ένα κγολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τους οπαδούς όμως οι πανηγυρισμοί... κόπασαν νωρίς αφού μετά από έλεγχο στο VAR, ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης. Μάλιστα ο ρέφερι μπέρδεψε άπαντες με την υπόδειξη του αφού στην αρχή όλοι νόμιζαν πως έδειχνε σέντρα ενώ εντέλει έδειχνε το σημείο που έγινε το φάουλ στο κέντρο του γηπέδου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dw41xz31oh)

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν, συνέχισαν να πιέζουν γνωρίζοντας την τεράστια βαθμολογική σημασία του ντέρμπι και εντέλει δικαιώιθηκαν στο 86ο λεπτό όταν και ισοφάρισαν με τον Σίμα ο οποίος έφερε το ματς στα ίσα (2-2) μέσα σε... πανζουρλισμό. Το παιχνίδι είχε πάρει τρελό ρυθμό ενώ η πλάστιγγα έγερνε προς την πλευρά της Ρέιντζερς.

Η Σέλτικ δεν οπισθοχώρησε, πίεσε και εντέλει δικαιώθηκε με τον Άνταμ Ίντα ο οποίος σκόραρε για το 2-3 και "παγώνοντας" παράλληλα το "Ibrox" που δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του με αυτή την ανατροπή. Ο επίλογος όμως γράφτηκε στο 90+3'. Έτσι ήταν γραφτό σ 'ενα τρελό από την αρχή ντέρμπι! Η Ρέιντζερς δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ήττα, σφυροκοπούσε τα καρέ των αντιπάλων της σαν να μην υπάρχει... αύριο και κάπου εκεί εμφανίστηκε σαν από... μηχανής Θεός ο Ματόντο που σκόραρε για το 3-3 και έστειλε όλο το γήπεδο στα... ουράνια. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dx3y8awiwp)