Είναι αλήθεια ότι τα ντέρμπι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ δεν απογοητεύουν. Είναι επίσης αλήθεια ότι η διαφορά των δύο ομάδων είναι χαώδης υπέρ των "Κόκκινων", όπως φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του "Ολντ Τράφορντ". Η ομάδα του Κλοπ όμως έδωσε δικαιώματα και οι παίκτες του Τεν Χαχ έκαναν την ολική ανατροπή με τον Σαλάχ να ισοφαρίζει εκ νέου με πέναλτι. Πλέον η κορυφή της Premier League άλλαξε χέρια καθώς η Άρσεναλ υπερτερεί στην ισοβαθμία έναντι της Λίβερπουλ (αμφότερες στους 71) και κλείνει την 32η αγωνιστική στην κορυφή με τη Μάντσεστερ Σίτι μόλις ένα βαθμό πίσω.

Απόλυτη κυρίαρχος η Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο αλλά άφησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που έκανε πρώτη αισθητή την παρουσία της στο παιχνίδι όμως το γκολ του Χόιλουντ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Ε, αυτή ήταν και η μοναδική στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, μαζί με μια κεφαλιά του Κασεμίρο στο 27'. Η Λίβερπουλ ξεγύμνωσε κάθε αμυντική αδυναμία της ομάδας του Τεν Χαχ αλλά βρήκε μόλις ένα γκολ, και αυτό μάλιστα από στατική φάση με τον Ντίαζ να εκμεταλλεύεται κεφαλιά πάσα του Νούνιεζ και να νικάει τον Ονάνα.

Ο Καμερουνέζος γκολκίπερ ήταν εξαιρετικός και το γεγονός ότι έχει εξελιχθεί σε... απόλυτο "shot stopper" είναι κάτι αξιοπρόσεχτο. Βέβαια, οι παίκτες του Κλοπ ώρες ώρες αστοχούσαν από μόνοι τους στέλνοντας την μπάλα εκτός εστίας. Ειδικά ο Σομποσλάι στο ξεκίνημα είχε μεγάλες ευκαιρίες ενώ τόσο ο Νούνιεζ όσο και ο Σαλάχ έπρεπε να έχουν σκοράρει. Η Λίβερπουλ είχε 15 τελικές εκ των οποίων 4 στο στόχο ενώ η Γιουνάιτεντ το απόλυτο μηδέν! Λίγο οι αποκρούσεις του Ονάνα, λίγο η αστοχία των παικτών του Κλοπ και λίγο ο απίθανος πιτσιρικάς Καμπουαλά κατάφεραν και κράτησαν το σκορ στο εύθραυστο 0-1.

Ολική ανατροπή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με Μπρούνο Φερνάντες και Κόμπι Μέινου

Όσο ανοργάνωτη και να είναι, όσο κι αν δεν φαίνεται ξεκάθαρο πλάνο παιχνιδιού από τον Τεν Χαχ, θα είναι από τις πιο βαριές φανέλες της Αγγλίας. Αφού ο Καμπουαλά έσωσε τη Γιουνάιτεντ σε αναπενάληπτη ευκαιρία του Νούνιεζ, λίγα λεπτά αργότερα ο Μπρούνο Φερνάντες εκμεταλλεύτηκε αβίαστο λάθος του Κουάνσα και κρέμασε τον Κέλεχερ ο οποίος ήταν πολύ εκτός εστίας για να κάνει το 1-1.

Οι παίκτες του Τεν Χαχ προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ τους αλλά ο Κέλεχερ κράτησε το 1-1. Αφότου το ξέσπασμα των γηπεδούχων πέρασε, οι "Κόκκινοι" επέστρεψαν στο κυριαρχικό παιχνίδι τους το οποίο όμως δε συνοδευόταν από γκολ. Μέχρι και αντεπίθεση 5 εναντίον 2 κατέληξε... χωρίς τελική με τον Ντάργουιν Νούνιεζ να σπαταλά άλλη μια ευκαιρία.

Στο 67' ήρθε η απόλυτη δικαίωση για μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες των "Κόκκινων Διαβόλων". Ο Κόμπι Μέινου εξαργύρωσε την πληθωρική του εμφάνιση με ένα αδιανόητο γκολ και έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους. Η Λίβερπουλ ήταν σαν να ήταν εξαφανισμένη από το γήπεδο και η εικόνα της έμοιαζε κάτι εντελώς αντίθετο από εικόνα πρωταθλήτριας.

Την πάτησε με το ίδιο νόμισμα η Γιουνάιτεντ

Παρ' όλα αυτά το 2-1 συνέχιζε να είναι εύθραυστο με την Γιουνάιτεντ να μην εκμεταλλεύεται το μομέντουμ της με τρίτο γκολ. Με το ίδιο νόμισμα, λοιπόν, πλήρωσε τη Γιουνάιτεντ η Λίβερπουλ. Ο Χάρβεϊ Έλιοτ πήρε το πέναλτι από το άτσαλο μαρκάρισμα του ευάλωτου Γουάν-Μπισάκα στην περιοχή με τον Σαλάχ να ισοφαρίζει από τη λευκή βούλα κάνοντας το 2-2 στο 84'. 

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν ξανά μεγάλες ευκαιρίες για τη Λίβερπουλ. Οι παίκτες του Κλοπ βρέθηκαν ξανά σε θέση βολής ουκ ολίγες φορές με την Γιουνάιτεντ να έχει οπισθοχωρήσει. Εν τέλει το παιχνίδι έληξε 2-2 με τον Αρτέτα να χαμογελά καθώς η Άρσεναλ κρατά την τύχη της στα χέρια της!

Οι ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έ. Τεν Χαχ): Ονάνα, Νταλότ, Καμπουαλά, Μαγκουάιρ, Γουάν-Μπισάκα, Μέινου (85' Μάουντ), Κασεμίρο, Μπ. Φερνάντες, Ράσφορντ (67' Άντονι), Γκαρνάτσο (80' Άμραμπατ), Χόιλουντ
Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (66' Γκόμεζ), Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Έντο (69' Έλιοτ), ΜακΆλιστερ, Σόμποσλαϊ (66' Τζόουνς), Σαλάχ, Ντίαζ, Νούνιεζ (69' Χάκπο)